Turun on luovuttava hankkeesta keskittää ikäihmisten ja muistisairaiden tehostetun palveluasumisen toiminta kahteen suuryksikköön

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Ihmisarvo säilyy, vaikka ihminen vanhenee tai sairastuu. Pitäkää huoli, että sitä ei viedä keneltäkään

(Lempäälä, 14.12.2018)

#8

Ei näitä konsensuspäättäjiä ihminen ole koskaan kiinnostanut. Ikäihmisiä kohdellaan kuin karjaa. Hävettää.. ai, ettäkö elämme jossakin hyvinvointi-Suomessa?

(Vaasa, 15.12.2018)

#39

Turun on luovuttava hankkeesta olen samaa mieltä ja
antakaa olla tällä vanhalla systeemillä uudistuminen on huonommaksi systeemiksi.

(Tampere, 28.12.2018)

#56

Pienessä hoitoyksikössä ihmisten kohtaaminen on henkilökohtaisempaa. Sitä ihminen kaipaa vauvasta vaariin. Persoonaton kohtelu, vaikka olisi hyvääkin hoitoa teknisesti, vie ihmiseltä tunteen omasta identiteetistä ja arvosta. Vanhuudessa tunne itsestä arvokkaana ihmisenä on koetuksella muutenkin, kun ei hyödytä enää yhteiskuntaa, eikä ole tärkeä sillä tehokkaalla tavalla, joka tuntuu nyt olevan kaikkialla ihmisarvon mittari, vaikka toista yritetään väittää.

(Turku, 04.01.2019)

#64

Omahoitaja ehdottomasti, auttaa dementikon hoitamisessa kun kommunikoiminen vaikeaa. Pystyy tunnistamaan hoidettavan tarpeet pienistäkin merkeistä kun tuntee hänet hyvin. Muistisairaiden yksikkö pidettävä erillisenä, ettei tule osastolle turhaa levottomuutta. Voidaan antaa asukkaille heill8e sopiva ympäristö.

(Turku, 04.01.2019)

#65

Muistisairaalla oltava tutut ja turvalliset hoitajat sekä sopivan pienimuotoinen hoitoympäristö. Turun kaupungin organisaatiossapaljon vanhustyön ja muistisairaiden hoidon asiantuntemusta. Miksi asiantuntemus jää päätöksenteossa tyystin vaille huomiota? Mikä hyöty muistisairaalle tai yleensä vanhukselle koituu lähihoitajien kierrättämisestä? Talonpoikaisjärkikin sanoo, ettei mitään, vain haittaa ja hämmennystä siitä vanhalle ihmiselle tulee.

(Turku, 04.01.2019)

#67

Äitini ja tämän sisaren muistisairauden kautta on tuntumaa muistisairaan hoidosta. Ympäristöllä ja hyvällä, tutulla hoitohenkilöstöllä hoitokodissa on suuri vaikutus muistisairaan hyvinvointiin, samalla myös omaisten. Raha edellä ja suurissa yksiköissä, vaihtuvalla henkilöstöllä muistisairas kärsii ja masentuu, eikä viihdy. Pienet ja tutut puitteet sekä aktivoiva toiminta ovat parasta.

(Turku, 04.01.2019)

#72

Leo Lindstedt on aivan oikeassa pelätessään, että tämä uudistus unohtaa muistisairaat. Olen usean vuoden aikana törmännyt Turussa huonoon hoitoon nyt jo liian suurissa yksiköissä.

(Nauvo, 04.01.2019)

#75

Muistisairas tarvitsee tutun ja turvallisen ympäristön lisäksi myös tutut ja turvalliset hoitajat. Hoitajien kierrätys ei voi mitenkään olla mustiairaan hyväksi.

(TURKU, 04.01.2019)

#81

Hirvittävä ajatella miten meidän muistisairaat ja psyykkisesti sairaat ikäihmiset ikinä toipuvat muutosta ja useista vieraista hoijajista, kun pelkästään jo kesäaika on pelkkää kaaosta, kun niin paljon sijaisia

(turku, 05.01.2019)

#82

Sitran säännöt edellyttävät omahoitajaa ko. palvelutaloille myös pienissä yksiköissä. Se on tärkeää myös muille, kuin muistisairaille, sillä monisairaat tarvitsevat vältämättä yhden luotettavan hoitajan, jonka kanssa voi kommunikoida.

(Turku, 05.01.2019)

#83

On järkyttävää, kuinka monet vanhukset ovat täysin riippuvaisia huonoista, riittämättömistä "hoitopaikoista". Heillä ei ole mitään keinoja parantaakseen omia olosuhteitaan. Vanhukset ansaitsevat parempaa kohtelua kuin nykyään joutuvat ottamaan vastaan. Tarvitaan huomattavasti lisää motivoituneita, osaavia ja välittäviä hoitajia vanhainkoteihin ja kotihoitoon sekä "palvelutaloihin".

(Turku, 05.01.2019)

#89

Tällaiset suuret yksiköt pitäisi lailla kieltää muistisairaan ja vanhusten elämä on muutenkin vaikeaa. Nykyään vain raha puhuu
ihmisten oikeudet hyvään ja turvalliseen hoitoon unohdetaan täysin.

(Turku, 06.01.2019)

#91

Tämä on tutun hoitajakunnan inhimillisyys ja kodinomaisuus on vaatimus! Meistä työikäisistä varmaan kolmasosa tulee kohtaamaan tämän lippuelämän asumismuodon jossain vaiheessa elämäänsä. Pelottava tulevaisuus ellemme nyt hoida tätä asiaa kuntoon omille vanhemmillemme!

(Turku, 06.01.2019)

#100

Hävetkää päättäjät, että edes ajattelette näitä suuryksiköitä ja hoitajien kierrätystä! Eikö ihmisellä ole enää ihmisarvoa, kun ikää tulee ja muisti menee? Oksettaa.

(Turku, 07.01.2019)

#106

Ihan hirvittää teidän ajatuksenne, että uudet tilat korvaavat ihmiskontaktin, eli että hoitajia voi vähentää, kun on uudet tilat!
Lisäksi huomioni on kiinnittynyt paikkoihin, joihin rakennatte vanhusten säilytystiloja. Esimerkiksi Kuralassa talon ympärillä ei ole muuta kuin teitä, ei minkäänlaista luontoa, missä voisi ulkoiluttaa vanhuksia. Järkyttävää!

(Turku , 08.01.2019)

#117

Suuryksiköissä häviää työntekijöiltä inhimillisyys ja vastaavasti hoidettavat kadottavat ihmisyytensä.

(Turku, 12.01.2019)

#128

On ihan päivänselvää, että suuret yksiköt muistisairaille ovat hirveitä. Ajatelkaa omaisianne ja mahdollisesti joskus omaa kohtaloanne.

(Turku, 13.01.2019)

#131

Vanhatkin ovat ihmisiä!

(Lahti, 13.01.2019)

#144

En minäkään voi hyvin, jos ympärillä on valtavasti väkeä tai joudun koko ajan totuttelemaan uusiin ihmisiin. Vielä vaikeampaa on vanhuksella.

(Turku, 14.01.2019)