Opettajakelpoisuus on palautettava korkeakoulututkinnon suorittaneille sosionomeille

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#628

Sosionomin pätevyys riittää vallan hienosti varhaiskasvatuksen työkentälle, kuten se riittää aikuissoisiaalityöhön, nuorisotyöttöhön, kuntoutuksen ja ikäihmisten parissa tehtävään työhönkin.

Minna Kallinen (Seinäjoki, 15.07.2019)

#711

Varhaiskasvatuksen sosoionomille ei tule löytymään paikkaa. Ryhmät voivat olla myös kahden aikuisen ryhmiä jne. Sairaslomia, äitiyslomia... poikkeuksellista, jos päiväkodissa on vakituinen henkilökunta paikalla aina, liian monimutkainen vaatimus henkilöstöstä aiheuttaa järjettömän etsinnän tai aina etsitään kandeja, jotta niitä on tarpeen tullen varalla työnantajalla. Sosionomi näkee koko perheen tarpeen ja säästetään näin lastensuojelupuolella kuluissa kun osataan auttaa kokonaisuudessa. Järjetöntä on myös se, että tuskin ulkomaalainen varhaiskasvatuksen ammattilainen on pätevä Suomessa, kun sitä yritetään sovittaa tällaiseen järjettömään palettiin.

Annika Pakarinen (Lapua, 19.08.2019)

#719

Huomio varhaiskasvatuksen sosionomien on saatava myös mahdollisuus pätevöityä esiopetukseen suorittamalla esi- ja alkuopinnot yliopiston täydennyskoulutuksessa.
Lapset ovat jo nyt eriarvoisessa asemassa, jos esiopetus toteutuu varhaiskasvatuksen puolella. Sinne ei nimittäin varhaiskasvatuksen opettajat hakeudu.

Daliah Javne (Espoo, 20.08.2019)

#734

Erittäin lyhytnäköinen ratkaisu viime hallituskaudella heikentää sosionomien asemaa varhaiskasvatuksessa. Tuon ratkaisun takia olemme nyt erittäin haastavassa tilanteessa rekrytoidessa varhaiskasvatuksen opettajia.

RIITTA SALLI (HELSINKI, 21.08.2019)

#746

Lakimuutoksissa ei tule unohtaa maalaisjärkeä. Tähänastisilla kokoonpanoilla on pärjätty hienosti, varsinkin kun varhaiskasvatuksen hoitajia riittää enemmän kuin opettajia, ja heillä on todella pätevät taidot tekemään perustyötä. Monialaisuus on hyvä asia, mutta sen ei tule sulkea pois alalla pitkään työskennelleiden hoitajien mahdollisuuksia jatkaa nykyisellä osaamisellaan. Lapsille ei ole merkitystä minkä asteisen tutkinnon heidän turvallinen aikuisensa on opiskellut.
Jos lakimuutosta ei kumota, tulee opettajien palkkaa nostaa merkittävästi, jotta alalle saadaan kouluttautumaan lisää ammattilaisia.

Leea-Lotta Kemppinen (Hollola, 23.08.2019)

#752

Suosittelen järkeä miettiessä lasten kasvattamista ja hoitoa. Enemmän lähihoitajia ryhmiin, kerta ei olla valmiita maksamaan korkeakoulutetuille asianmukaista palkkaa opinnoistaan ja työstään

Sanni Pesonen (Kangasala, 29.08.2019)

#777

Olkaa niin kilttejä. Tutkintonimike ei
kuitenkaan opettajasta tee opettajaa, vaan luonnetta se vaatii.

Tiina Korhonen (Joensuu, 02.10.2019)

#788

Ehkä käsittämättömin kohta uudessa säädöksessä on, ettei maisteritasoa vastaava yamk enää riitä päiväkodin johtajan koulutukseksi..!

Anni Viljanen (Klaukkala, 09.11.2019)

#798

Sosionomeille palautettava pääsy vakan opettajan sekä päiväkodin johtajan tehtäviin. Ei ole mitenkään perusteltua, että vain yliopistot tuottavat laadukkaan opettajuuden tai johtajuuden. Sosionomi (YAMK) on erittäin relevantti tutkinto toimia pk-johtajana. Miksi vaikeutatte vakan työvoimapulaa noilla järjettömillä päätöksillä entisestään?

Satu Heinänen (Vantaa, 24.11.2019)