Psykoterapeutit vaativat: Suomen on tehtävä enemmän Gazan sodan lopettamiseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Vetoomus luovutettu ulkoministeriölle

2024-02-02 13:57:50

Hyvä "Psykoterapeutit vaativat: Suomen on tehtävä enemmän Gazan sodan lopettamiseksi" -vetoomuksen allekirjoittaja,

vetoomuksemme on luovutettu ulkoministeriön edustajille Hanna Alénin toimesta 31.1. Tässä Hannan terveiset kyseisestä tilaisuudesta:

"Luovutimme 31.1. Psykoterapeutit ihmisyyden puolesta -ryhmän laatiman vetoomuksen (https://www.adressit.com/psykoterapeutit_vaativat_suomen_on_tehtava_enemman_gazan_sodan_lopettamiseksi#form) Ulkoministeriössä. Samassa tilaisuudessa myös Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n toiminnanjohtaja Kaisa-Leena Juvonen luovutti heidän vetoomuksensa. Vetoomukset otti vastaan Eemil Nuuttila, Ulkoministerin erityisavustaja Lähi-Idän kysymyksissä. Läsnä tapaamisessa oli myös Riikka Eela, Lähi-Idän yksikön päällikkö. 

Meille oli varattu aikaa puoli tuntia. Kaisa-Leena toi esille muun muassa Gazan äärimmäisen vaikeaa humanitaarista tilannetta ja tämän hetken järkyttäviä lukuja kuolleista ja loukkaantuneista sekä sairaanhoitojärjestelmän tuhosta.
Omassa puheenvuorossani päivitin vetoomuksemme ydinviestiä (Suomen on tehtävä enemmän Gazan sodan lopettamiseksi) tämän päivän tilanteeseen. Vetoomuksen laadinnan jälkeen tilanne Gazassa on valitettavasti huonontunut entistä hirvittävämpiin mittasuhteisiin. Lisäksi Kansainvälinen oikeus on ottanut kantaa Etelä-Afrikan nostamaan kanteeseen ja nyt viimeisimpänä dramaattisena käänteenä UNRWA:n tuen jäädyttäminen. 

Tapaamisessa oli ystävällinen henki. UM:n ihmiset kuuntelivat varsin ymmärtäväisesti meidän näkemyksiämme, vaatimuksiamme ja huoltamme. Arvostan suuresti sitä, että ottivat meidät vastaan, antoivat meille aikaansa. Ja tuntuu, että viestimme ytimessä oleva sodan psyykkiset seuraukset ja ylisukupolvisen traumatisoitumisen vaikutukset puhuttelivat. Eela mainitsi myös Psykologien Sosiaalisen vastuun hankkeet palestiinalaispakolaisten parissa.
Vetoomuksemme allekirjoitti 121 terapeuttia. Lämmin kiitos teille!"


Hanna Alén ja Roosa Takala



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…