Ikäihmisten huomioiminen Suomen Adventtikirkon toiminnassa (jaostotyöntekijä ja senioritalo)

Ota yhteyttä adressin tekijään

Vastauksia kysymyksiin

2024-01-08 21:06:43
1.  ⁠Seniorityöntekijän kohdalla puhutaan toiveesta ja tarpeesta.   Ajatuksena on ollut, että jaostotyöntekijä toimisi paikallisseurakuntien tukena, kouluttajana ja organisoijana ikäihmisiä  ja heidän tarpeitaan palvelevan toiminnan järjestämisessä.  Toivottavaa olisi, että sellainen voisi toimia koko Suomen alueella.  Toiminnan muoto on kuitenkin kiinni rahoituksesta ja mahdollisesta henkilöstä joka siihen tulisi.  Kirkon hallitus varmaankin muotoilisi toimenkuvan. 
 
2.  Tampereen Aitolahden kampuksella olisi tilaa rakentaa ja siellä on jo nyt toimiva hoitoyksikkö, Nurmikoti,  joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista.  Senioriasuminen voisi olla avoin jo nuoremmille ja hyväkuntoisemmille ihmisille, jotka voisivat asua omatoimisesti omissa asunnoissaan ja olla osa paikallista seurakuntayhteisöä.  Palvelun tarpeen kasvaessa palvelua olisi myös tarjolla niin, että se mahdollistaisi omassa kodissa asumisen mahdollisimman pitkään ja tarvittaessa helpon siirtymän Nurmikodin puolelle.  Kyselyjä ko. tyyppisestä asumisesta tulee sekä Nurmikodille että kampusalueen muille toimijoille säännöllisesti.
 
3.⁠ ⁠Hankkeen rahoitus on vielä auki, sillä tässä vaiheessa pyydetään lupaa hankkeen suunnitteluun ja myös rahoituksen suunnitteluun.  Neljä vuotta sitten kun asia esitettiin hallitukselle edellisen kerran, niin emme saaneet lupaa edes hankkeen suunnitteluun. Hanke on kuitenkin tarkoitus toteuttaa niin, että kirkon panostus jäisi rakennuksen maapohjan antamiseen tähän tarkoitukseen.  Asunnot voisivat olla kahdenlaisia, osa omaksi ostettavia ns. osakeasuntoja ja osa vuokra-asuntoja.  Tarvittaisiin myös hieman eri kokoisia asuntoja.  TArkoitus on toteuttaa asunnot laadukkaasti ja niin, että esteettömyys ja asukkaan toimintakyvyn heikkeneminen olisi otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.  Ajatuksena on että asuminen tukisi yhteisöllisyyttä monin eri tavoin.
 
 4.⁠ ⁠Aikataulu on tietysti mahdollisimman nopea.  Paljon riippuu luvan saamisesta, sillä emme halua ryhtyä suunnittelemaan jotain sellaista minkä takana kirkon hallitus ei ole.   Pelkästään hankkeen suunnittelu ja markkinointi vienee vuoden verran.  Kuvittelisin, että realistisesti voisi ajatella, että ehkä kolmen vuoden kuluttua aikaisintaan meillä olisi ensimmäiset asunnot muuttovalmiina.
 
 
Kimmo Ilola
Itsekin potentiaalinen asiakas

 


Merja Kinnunen/Aitolahden adventtiseurakunta



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…