Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentaminen on estettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#80 Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

08.04.2013 12:45

#62: Terhi - Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan:

Lisää siirtolapuutarhoja Itä-Pakilaan

Itä-Pakilassa Vantaanjoen varrella olevaa siirtolapuutarha-aluetta laajennetaan ja erityisesti laajennetaan pysäköintiä. Tästä on tullut paljon kirjeitä. Alueella nyt olevat – tai osa heistä – ei pidä ajatuksesta, että puutarhapalstoja tulee lisää. Heidän on parempi olla näin. Tällaista perustetta on vaikea ottaa vakavasti. Oikeus puoli-ilmaiseen siirtolapuutarhapaikkaan kaupungin sisällä on etuoikeus, joka muuttuu vaikeasti puolustettavaksi, jos sen haltijat vastustavat saman oikeuden antamista muillekin.

Siirtolapuutarhat ovat tärkeä osa kaupungin elämänmuotoa, ja sellaisena sitä pitää puolustaa. Vähän sinänsä tämän toiminnan pelisäännöt ihmetyttävät. Jotta mahdollisuus olisi kaikkien ulottuvilla, palstojen vuokrat ovat halvat, elleivät suorastaan symboliset. Kaunis ajatus, mutta vähävaraisten ulottuvilta mökit ovat aikojen saatossa kuitenkin kaikonneet. Vuokra-oikeuden voi nimittäin myydä vapailla markkinoilla ja aika hintavia nuo ovat. Kun hankit itsellesi palstan kahdeksikymmeneksi vuodeksi, pääomakustannuksesta valtaosa on tuota edelliselle vuokralaiselle maksettua siirtohintaa ja vain pieni osa kaupungin kassaan menevää vuokraa. Olisi ehkä ollut perustellumpaa pikkuhiljaa nostaa vuokraa, jotta nuo siirtomaksut vuokraoikeuksista eivät kohoaisi aivan pilviin tai tehdä vuokra-oikeuksista määräaikaisia, jolloin seuraavalla kierroksella sillä vähävaraisellakin olisi palstojen jaossa jotain asiaa. Mutta kun tälle tielle on lähdetty, käytäntöä on vaikea muuttaa.

Vastaukset

Suvi

#81 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

2013-04-08 13:51:00

#80: - Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentamisessa ollaan tuhoamassa myös arvokasta lystikukkulan vanhaa metsää, jossa elää mm. suojeltuja lepakoita. Vastustamme arvokkaan luonnon/luontolajien tuhoamista – jos sen kuittaa nimbyilyksi, niin samalla logiikalla voi kutsua nimbyiksi Talvivaaraa vastustavia sotkamolaisia tai Itämeren suojelua vaativia Itämeren rannikolla asuvia ja ilmastonlämpenemistä vastustavat ovat nimbyjä maapallolaisia.