Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Ammattilainen minäkin
Vieras

#948 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ihme morkkausta

11.04.2011 21:55

#944: Hoitaja - Re: Re: Re: Re: Re: ihme morkkausta

Tällä palstalla niinkuin tekstissäsikin on viitattu että SHP:n oma toiminta olisi kaikkein parasta. On verrattu toimintaa mm. Kemin avosairaalaan ja Oulun ja muiden suurten kaupunkien kunnallisiin palveluntuottajiin.

Kysynpä nyt asioihin jonkin verran perehtyneenä noin vertauksen vuoksi esim. Oulun tai Kemin ambulanssien toiminnasta. Mikä on paikallistuntemuksen taso? Paljonko näissä on paikkakuntalaisia töissä? Kuinka moni on suorittanut hyväksytysti lähivuosina mitään testausta? Millä tavalla toimintaa valvotaan? Mikä on palkkaus? Miten ylityöt korvataan? Millaisella kalustolla ja lääkevalikoimalla toimintaa hoidetaan? Onko ambulanssien määrä riittävä asukas- ja kyytimääriin nähden?

Yhtään väheksymättä SPR:n Tornion toimipisteen entisiä työntekijöitä tai heidän ammattitaitoaan, kaikesta tästä ensihoidon laadun nimissä huudellusta paistaa läpi se ettei käytännön tasolla juurikaan olla nähty miten asioita voidaan hoitaa muualla. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Entäs uuden asetuksen mukainen SHP:n oman toiminnan järjestämisen edellytykset?

"Sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä on olta-va ensihoitopalvelusta vastaava lääkäri, joka johtaa alueen ensihoitopalvelua ja sen toi-mintaa erikoissairaanhoidon järjestämisso-pimuksen ja palvelutasopäätöksen mukaises-ti. Lääkärillä tulee olla soveltuva lääketieteen erikoisalan koulutus sekä hyvä perehtynei-syys ensihoitolääketieteeseen ja kokemusta ensihoitopalvelun toiminnasta."

LPKS:n toteuttama nykyistenkään vaatimusten mukainen toiminnan valvonta erityisvastuualueen tasolla ei toteudu. Heillä on siis käyttämättömiä resursseja tai ylimääräistä rahaa ja intoa aloittaa uusi aikakausi Meri-Lapin ensihoidossa? Jäänee nähtäväksi, niin täällä kuin muuallakin.

Fakta on kuitenkin se että asiat voidaan hoitaa huonosti niin kunnallisen palveluntarjoajan kuin yksityisenkin leivissä. Olihan SPR:kin arvostettu toimija vaikka onkin yksityinen.

Matti, se asetuksen kolmanneksi viimeinen kappale alkaa seuraavilla lauseilla:

"Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tou-kokuuta 2011.
Siitä, koska ensihoitopalvelu on viimeis-tään järjestettävä terveydenhuoltolain 39 §:n mukaiseksi, säädetään terveydenhuoltolain 79 §:n 1 momentissa.
Tämän asetuksen 8 §:n 2 momentissa tar-koitetun henkilöstön koulutusvaatimuksiin voidaan soveltaa tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä vuoden 2013 loppuun."

Tällä palstalla puhutaan jatkuvasti siitä ettei ole tarkoitus henkilökohtaisesti morkata ketään MGn työntekijöitä. Ali Omarilla ja Kustaa Pihallako se "huono paikallistuntemus" on? Kannattaa miettiä millaisia asioita suoltaa "suustaan" ja kehen ne kohdistuvat. Jos itse olisin MG:llä töissä, kokisin kyllä suuren hyökkäyksen kohdistuneen suoraan henkilökohtaisesti minua kohtaan. Onneksi en ole. Lisäksi "paikallistuntemus" on täysin absurdi ja aikansa elänyt käsite jota ei vaadita edes oikeilta viranomaisilta missään virassa.

Voin vaan nostaa hattua niille Tornion ammattitaitoisille ja reippaille MGläisille jotka jaksavat tehdä muutenkin raskasta työtä jatkuvan herjauksen kohteena.

Vastaukset

Matti Suopajärvi
Vieras

#949 Re:#948

2011-04-11 22:17:05

"Matti, se asetuksen kolmanneksi viimeinen kappale alkaa seuraavilla lauseilla:

"Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2011. Siitä, koska ensihoitopalvelu on viimeis-tään järjestettävä terveydenhuoltolain 39 §:n mukaiseksi, säädetään terveydenhuoltolain 79 §:n 1 momentissa. Tämän asetuksen 8 §:n 2 momentissa tar-koitetun henkilöstön koulutusvaatimuksiin voidaan soveltaa tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä vuoden 2013 loppuun.""

Ei se nyt vaan ala!

11§ alkaa noin. Osaan lukea. Kyseisen §:n ja koko asetuksen kolmanneksi viimeinen kappale alkaa kuten kirjoitinkin. Ja sitä käytin vastatakseni Ammattilainen minäkin #943 esittämään kysymykseen.

"Lisäksi "paikallistuntemus" on täysin absurdi ja aikansa elänyt käsite jota ei vaadita edes oikeilta viranomaisilta missään virassa."

Ihan oikea viranomainen, Tornion Kaupungin Sosiaali- ja terveyslautakunta, kuitenkin vaati sitä tarjouspyynnössään. Ostajalla on oikeutensa. Se ettei se valvo oman vaatimuksensa, jonka se maksattaa veronmaksajilla, toteutumista on toki absurdia. Ja sopimuksen vastaista.

m