Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti


Vieras

#232 Re: Kysyn vaan

24.07.2013 18:06

#230: Z -

Kenen etua ajetaan, kun kilpirauhasen vajaatoimintaa ei hoideta siihen tarkoitetuilla lääkkeillä, vaan määrätään "korvienvälihoitoihin" tarkoitettuja mielialalääkkeitä?

Vastaukset

Lääkärit ja lääketehtaat ne yhteen soppii, huomenna pannaan pussauskoppiin...

#233 Re: Re: Kysyn vaan

2013-07-25 16:46:55

#232: - Re: Kysyn vaan

" Kenen etua ajetaan, kun kilpirauhasen vajaatoimintaa ei hoideta siihen tarkoitetuilla lääkkeillä, vaan määrätään "korvienvälihoitoihin" tarkoitettuja mielialalääkkeitä?"

 

Katsokaapas Hesaria taas elokuussa. Täynnä psykiatrien ilmoituksia, kun etsivät tutkimuspotilaita uuden masennuslääkkeen tutkimuksiin. Tällaiset lääkkeet ovat kannattavia lääkäreille. Liothyroninista eivät saa yhtään ainoaa kongressimatkaa eikä mitään rahaa muutenkaan. Ilmankos Liothyronin ei heitä kiinnosta :(

mr.basedow puikoissa

#254 Re: Re: Kysyn vaan

2013-08-14 16:50:33

#232: - Re: Kysyn vaan

Kenen etua ajetaan?...esim.mm. mielialalääkkeitä valmistavien lääketehtaitten etua.

Kokemukseni on, että suurin osa thyroxni lääkityksellä olevista on vajaatoiminnalla ja pidetään vajaatoiminnalla, ja ihmiset tyytyy siihen kun kyllä se lääkäri tietää, vaikka oma järki sanoo ettei lääkehoito ole riittävää. Annos nostot seuraa vain lab.vastauksia, lisäksi annosnostot ovat varsin riittämättömiä ei voinnin mukaisia. Potilaan voinnilla ei tunnu olevan mitään merkitystä hoidossa. Lääketehtaat on sairaudenhoidon ohjaksissa, vain lääketehtaitten voitoilla on merkitystä ja se määrittelee miten potilaita hoidetaan. Ikävä kyllä. Vai koska olette lähteneet lääkärinvastaanotolta ilman reseptiä?

Muita lääkkeitä kyllä syötetään surutta ja päällekkäin , joilla on pahoja ja vaarallisiakin sivuvaikutuksia, jopa hengenvaarallisia esim. statiinit joista suurimmalle osalle on täysin turha lääke mutta siihen ei kukaan puutu vaikka potilailla on pahoja invalidisoivia  sivuvaikutuksia, mm. liikuntakyvyn menetyksiä, jotka ei välttämättä palaudu vaikka lääke lopetettaisiin.

Kilpirauhashormoneihin sensijaan suhtaudutaan kuin erittäin varallisiin valmisteisiin!! Täysin järjetöntä!

Olen tavannut näitä ihmisiä ja eräskin hoikka terve vanhempi henkilö , ei mitään lääkityksiä kun ei ollut sairauksiakaan,  kertoi, että oli ollut aktiivinen ja varsin liikkuvainen, lenkkeili joka päivä, eli ja söi muutenkin varsin terveellisesti ja kaikki oli kunnossa, elämänsä kunnossa mutta kolesteroli oli 5,3 jota hänen tk-lääkärinsä piti pahana ja pelotteli ennenaikaisella kuolemalla määräten statiinit kuolemaa torjumaan..meinas vaan käydä niin että tämä henkilö meinas kuolla niihin statiinien sivuvaikutuksiin mutta selvisi rytäkästä "vain" pysyvällä liikuntakyvyn menetyksellä. Tämä tk-lääkäri myönsi, että statiinit olivat aiheuttaneet nuo vakavat sivuoireet ja lopetti määräämänsä statiinit tältä henkilöltä, mutta se oli myöhäistä vahinko oli jo sattunut ja terve ihminen invalidisoitu varsin kevyesti ja ilman perusteita määrätyllä lääkkeellä.

Tässä tapahtui se mikä on alkanut levitä kulovalkean tavoin, terveistä tehdään sairaita ja terveille määrätään turhia lääkkeitä. Kun taas toisaalta sairaat eivät saa tarvitsemaansa hoitoa ja kilpirauihassairauksia, varsinkin vajaatoimintaa vähätellään, siksi kai kun suurin osa sitä sairastavia ovat keski-ikäisiä vaihdevuosvaivoissa olevia naisia. Hoito on aivan retuperällä ja vailla hoitoa on ties kuinka suuri määrä ihmisiä. Mutta kyllä tämä sairaus on joka ikäryhmän ja sukupuolen sairaus, joka haittaa elämää suuressa määrin. Sillä on myös suuret kansantaloudelliset vaikutukset.

Vajaatoiminnasta johtuva hitaanlainen aineenvaihdunta nostaa kolesteroliarvoja ja jos jollain todetaan kohonneita kolesteroliarvoja PITÄÄ AINA tarkistaa myös kilpirauhasarvot ja PITÄISI myös selvittää onko potilaalla tyypilliset vajaatoiminnan oireet ja KUUNNELLA POTILASTA!

Silleehän sitä mukavasti voi määrätä statiineita runsaasti kun pitää kilpparipotilaat vajaatoiminnalla...ja tämän lisäksi verenpainelääkkeitä menee myös mukavasti ja b-salpaajia samasta syystä. Saapi lääketehtaat kivasti profittia...kun jos hoidettaisiin kilpirauhaspotilaat kunnolla, niin ettei näitä liitännäissairauksia tulisi, selvittäisiin hyvässä lykyssä kahdella lääkkeellä, thyroxinilla ja eläinperäisellä kilpirauhasvalmisteella.

Tiedän jotain siitä mistä puhun, olen sairastanut kilpirauhastani vaikeimman kautta 10v. ja joutunut hakeutumaan hoitoon yksityisesti, sillä julkiselle puolelle jäämisestä olisi seurannut työkyvyn menetys pahojen vajaatoimintaoireitten vuoksi maksimaalisesta thyroxin lääkityksestä huolimatta.

Itseasiassa minulle yliopistosairaalan sisätautilääkäri sanoikin, että jos jatkan Armour Thyroidin käyttöä minua ei hoideta siellä enää, ja niin siinä sitten kävi..syyksi tosin epikriisiin ja potilaskertomukseeni laitettiin kysessä olevan normaali käytännön, kun hoitoni siirrettiin perusterveydenhuoltoon. Siellä sitten taasen sanottiin, että tautini on sen verran vaikea-asteista ettei heillä siellä ole tietotaitoa hoitaa minua "niin että laitetaanko lähete takaisin yliop.sairaalan sisätautipolille?" sanoi tk-lääkäri. Vastasin etten missään nimessä mene sinne enää koska en saa tarvitsemaani apua sieltä, menen vain pakon edessä.