Pirkkalan_golf_laajennus

Kommentoitu viesti

Asukkaitten hyvinvointi etusijalle

#17 Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

20.05.2011 01:26

Onko tosiaan esitetty 50 vuoden vuokrasopimus toisen golfkentän rakentamiseksi kunnalle eli kaikille kunnan asukkaille yhdessä niin suunnattoman suureksi hyödyksi, että sen vuoksi kannattaa uhrata ainoalaatuisia luonto- ja kulttuuriarvoja - etenkin jos vuokra on samaa suuruusluokkaa kuin nykyisen golfkentän alueen? Mikä tievaraus on merkitty Golf-Pirkkalan karttaan aluetta sivuamaan? Karttaa tutkiessa kannattaa muuten huomata, että tämän kartan pohjoinen on siinä suunnassa, missä kartoissa yleensä on itä. Ilmansuuntamerkintä näyttäisi puuttuvan kartasta.
Luontoalueet on ehdottomasti säilytettävä luonnonmukaisina ja luonnossaliikkujien käytössä. Kuntastrategian mukaan kunnan erityisenä painopistealueena on huolehtiminen kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Luontoalueiden hävittäminen ja sulkeminen suurimmalta osalta kuntalaisia ei tue tätä strategiaa. Kaavoituksen tavoitteissa puhutaan tiiviisti rakennettavasta moottoritien pohjoispuolesta ja hyvistä sitä lähellä olevista luonnonmukaisista lähivirkistysalueista. Näitä ei Pirkkalassa todellakaan ole hävitettäväksi asti. Golf-kenttä ei ole luontoa eikä sitä entisekseen saa palautettuakaan. Toivottavasti kunnan päättäjät muistavat asian mahdollisesti tullessa käsittelyyn sen, että myös maankäyttöä koskevien päätösten pitäisi olla kuntastrategian mukaisia.

Vastaukset

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#18 Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

2011-05-20 21:22:44

#17: Asukkaitten hyvinvointi etusijalle - Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Olen lukenut tänään uudelleen Pirkkalan kunnan kuntastrategian vuosille 2011 - 2015. Se on hyvin muotoiltu ja konkreettinen.

Kysynkin, miten Pirkkalan kunta ottaa huomioon maankäyttöpolitiikassa ja rakentamisessa mahdollisen golf-kentän laajennuksen suhteessa kuntastrategiaan?

Ote kuntastrategian esittelystä:

Maankäyttöpolitiikka ja rakentaminen:

  • Pirkkalan kunta on pitänyt maankäyttöpolitiikan kunnan hallinnassa ja toteuttanut rakentamisessa monimuotoisuutta, muunneltavuutta ja elinkaariajattelua.

http://pirkkala-fi-bin.directo.fi/@Bin/d2dda61d896148249012d0648c8f99d9/1305915451/application/pdf/1557601/strategia.pdf   erityisesti sivu 9.