Pirkkalan_golf_laajennus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pirkkalan_golf_laajennus.

golf laajennus
Vieras

#1 Laajennus

01.05.2011 23:55

Nykyisin kaikkea pyritään vain laajentamaan.Asutus laajenee.On pulaa asunnoista ja työpaikoista ja palveluiden tarjonnasta.Kaikkea pyritään parantamaan ja samalla harrastus mahdollisuuksia.Kellä on paljon rahaa,huvit ovat sen mukaiset.
Jouni Kallioluoma

#2 Sisältöä

10.05.2011 19:28

Olen allekirjoittanut adressin, joka vastustaa golfkentän laajennusta. Jotenkin pelkän EI:n lisäksi olisin kyllä toivonut tarkempaa anlyysiä siitä, mitä vastustetaan, miltä osin ja millä perusteilla. Onko vaihtoehtoja taikka muutoin argumentteja, jotka myös kannattaisi / pitäisi ottaa huomioon? Pelkkä "ei" on hieman primitiivinen tapa käsitellä asioita. Argumentointi voisi jalostaa asiaa ja parhaassa tapauksessa saada ihmiset ymmärtämään, mistä tässä loppujen lopuksi on kysymys. Osaisimme tehdä oikeampia päätöksiä asiaperusteilla ottaen huomioon eri näkökohdat.
Vexi

#3 Kunnan tehtävät

10.05.2011 21:25

Mielestäni kunnan perustehtäviin kuuluisi rakentaa liikuntapaikkoja koko kansalle. Pirkkalasta puuttuu vielä esim. uimahalli, jota ikääntyvä suuri ikäpolvi kaipaisi kuntoa tukemaan ja itseään kuntouttamaan. Sillä n. 2,5 miljoonalla, jonka golf-Pirkkalan piirtämän uuden kentän maa-alue kunnalle maksoi, olisi jo kovasti rakentanut uimahallia tai tehnyt mitä tahansa kaikkia kuntalaisia hyödyttävää. Enpä itse päättäjänä kehtaisi golf hanketta esitellä kirkkain silmin äänestäjilleni. polittiikka on ihmeellinen laji.
Rauno Pentti

#4 Kurikkakallio

11.05.2011 10:25

Suunniteltu uusi kenttä jättää alleen parhainta vielä jokamiehen oikeuksin olevaa luontoa muinaismuistoineen.Nykykentän laajennus on mahdollista muualle-ei kunnan omistamille maille.
Jaakko Pitkänen Pirkkala

#5 Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

11.05.2011 23:31

Kysymyksistäni selviää, etten tunne golfia harrastuksena enkä etenkään urheiluna. Tunnen paremmin hiihdon ja suunnistuksen, joita tässä maastossa voi myös harrastaa. Ilmeisesti golfissa pyörivät raha ja yhteiskunnan vaikuttajat enemmän kuin suosimissani harrastuksissa.
1. Kuinka yleistä golfin harrastus on Suomessa? Talvihan katkaisee harrastuksen useiksi kuukausiksi.
2. Montako hehtaaria on täysimittainen golf-kenttä? Ilmeisesti kaksi kenttää on tuplasti suurempi.
3. Mitä tavoitteita Pirkkalan kunnalla on ostamilleen maille? Jostain luin, että golf-vuokrasopimus ko. maista olisi 50 vuotta. Ensi tuntumalta tuntuu siltä, että golf-kentän vuokraus ei täytä tuottotavoitteita.
4. Eikös tämä uusi alue parturoida puista ja muusta luonnon monimuotoisuudesta (biodiversiteetti)? Tulee mieleen lopullinen ratkaisu ko. maa-alueelle Pirkkalassa.
5. Kenellä Pirkkalassa on kanttia esittää myönteistä ratkaisua toiselle golf-kentälle Pirkkalassa? Nyt tuntuu, ettei kenelläkään.

http://www.golfpirkkala.com/

Maalaisjärjelläkin pärjää

#6 Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

12.05.2011 16:35

#5: Jaakko Pitkänen Pirkkala - Muutama kysymys uudesta golf-kentästä  

1. Golfin harrastajia on suomessa 115.000 eli 2% väestöstä.

2. Se riippuu, nyt on siis haussa n. 90 ha täysimittaiselle kentälle.

3. En tiedä tavoitteita, mutta olettaisin että kenttä on ostettu velkarahalla, jonka korko on n. 3%. Kentästä saatu tuotto on, mikäli noudatetaan edellisen kentän vuokraa, n. 1%. Tappiota tulee siis n. 2% vuodessa. Tällä matikalla se olisi euroissa n. 50.000 €/v. Olisi kiva jos kunnan kamreeri vaivaituisi oikaisemaan virheen jos tässä laskelmassa sellainen on.

4.  Luulen niin. Tietääkseni maassamme ei ole ennakkotapausta, jossa golf-kenttäalue olisi vuokrakauden jälkeen palautettu ennalleen. Varsinkaan vuokralaisen toimesta. Varmaan kunta kuitenkin on tehnyt sellaiset sopimukset että näin tulee tapahtumaan. Todennäköisesti yhtiöltä ollaan nytkin vaatimassa muutaman miljoonan talletusta, jonka saa nostaa vain tähän tarkoitukseen 50 vuoden kuluttua. Kallion palauttaminen on vaikeata puuhaa, koska louhitut kivet on numeroitava ja säilytettävä huolella.

5. Tämä on vaikein kysymys ja siihen ei ole minulla vastausta.

 

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#7 Re: Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

12.05.2011 17:09

#6: Maalaisjärjelläkin pärjää - Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

Kiitos vastauksesta!

Kun kunta hankkii maa-alueita, sillä on varmasti mielessä jokin järkiperäinen tarkoitus. Veronmaksajana ajattelen näin.

Jos maa-alue vuokrataan 50 vuodeksi ja myllätään vuokralaisen toimesta uuteen uskoon isolla rahalla, kunnan siis julkisen toiminnan  sitoutuminen on aika lailla kovaa luokkaa. Eikö tälle maa-alueelle ole odotettavissa 50 vuoden aikana muuta fiksumpaa käyttöä? Vai onko se taas tämä lentomelu, joka estää täysimittaisen yhdyskuntasuunnittelun?

Terveiset Golf Pirkkalalle: ainahan pyytää voi ja pitääkin, jos siltä tuntuu!

Inno

#8 Päättäjät kuriin ja järkeä päätöksen tekoon

12.05.2011 22:33

Tässä asiassa käy niin kuin useasti politikassa, aktiivinen joukko vaikutusvaltaisilla paikoilla, ideoivat ja lobbaavat tarvittavia tahoja; sitten onkin jo ensimäinen askel otettu ja maakaupat tehty. Passiiviset päättäjät äänestevät tyhjää ja näin mahdollistavat tämän. Kunnan rahat sidottu hankkeeseen, joka hyödyttää suhteellisen pientä joukkoa. Varsinkin kun Golf-kenttä on jo olemassa, ihmetyttää kenen intresseissä tämä hanke oikeastaan on. Taitaa olla sukua "paras hankkeen" sepille.. Pistäkää Pirkkalalaiset päättäjänne kuriin, älkääkö antako niiden hölmöillä tällaisessa asiassa, hankkeeseen upotettavilla rahoilla ei tule kunnalle katetta, koska golffareille ei ole mitään muita aktiviteetteja kunnassa; heidän rahat eivät jää kuntaan vaan menevät Tampereelle.
Oliskohan jollekin kylpylätyyppiselle ratkaisulle majoitusratkaisuneen paljon enemmän käyttöä kokonaisuuden kannalta? Lentokenttäkin on ihan kivenheiton päässä ja ulkomaista matkailijaa tulossa tänäkin kesänä entistä enemmän. Tampereelleko ne kaikki pitää päästää suoraan?
Kuntalainen

#9 Re: Päättäjät kuriin ja järkeä päätöksen tekoon

13.05.2011 07:41

#8: Inno - Päättäjät kuriin ja järkeä päätöksen tekoon

Olen samoilla linjoilla. Ensimmäistä kenttää perusteltiin kunnan vetovoiman kasvattamisella. No, asioita seuraava voi ymmärtää että kunnan pitää kaavoituksen avulla säädellä liiallista muuttoa, väkeä ja yrityksiä siis tulee eli vetovoima ei ole todellakaan ongelma.

Golfin pelaajat eivät luullakseni käytä juuri muita kunnan palveluita kuin glubiravintolaa ja ABC:n bensapumppua. Vai luuleeko joku, että kierroksen jälkeen palkitsevat itsensä keskustan hienoissa ruokaravintoloissa:) Tai käyttävät muita, palveluita pursuavan keskustan lukuisia palveluita. Tuskinpa. Mielestäni kunnalla ei ole mitään perustetta olla mukana tukemassa toista kenttää.


Vieras

#10

13.05.2011 10:54

Pitää säilyttää luontoa myös normaaliin ulkoiluun.
Matti.N

#11 Tasaseks vaan! Luontoahan se vaan on :D

13.05.2011 16:58

Tää on taas selkeä merkki ns. illuminatin olemassaolosta :D
Mutta hei onhan herrain päästävä rentoutumaan stressistä.

P.s Itse en ole edes kuntalainen mutta v*tuttaa tällänen piittaamattomuus, kun kyse on kuitenkin marginaali lajista.
PYY Hallitus
Adressin tekijä

#12 Re: Sisältöä

15.05.2011 13:14

#2: Jouni Kallioluoma - Sisältöä

Olet oikeassa. Lisätään perusteluja.

Da da dam dam

#13 Maan läjitystä

15.05.2011 13:20

Pirkkalan kunta on suunnitellut maanläjitystä Pihtikorpeen. Asia on näkynyt suunnitelmissa jo viime keväänä eli Golf Pirkkalan toimitusjohtaja on vaan laittanut nyt vasta toimeksi. Päättäjät lienevät olleet tietoisia hankkeesta jo pitkään. Maanläjitys Pihtikorvessa on sopiva täytemaan lähde kun golf-laajennusta rakennetaan.

Vieras

#14

15.05.2011 14:15

Pirkkalan kunnan kapasiteettia ajatellen meille riittää jo olemassa oleva golf-kentän koko ja lähellä ympäristökunnissa on mahdollisuus harrastaa jaajemmin jos haluaa. Me pirkkalaiset tarvitsemme ulkoilu-maastoja, luontoon tutustiseen ja luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia mahdollisimman lähellä valtaasumista.Pirkkalan koulut sijaitsevat lähellä ko. paikkaa ja näin ollen koululaiset ja opettajat voivat hyödyntää opinnoissaan ja harrastuksissaan luonnon tilassa olevaa luontoa
Veronmaksaja

#15 Re: Maan läjitystä

15.05.2011 14:54

#13: Da da dam dam - Maan läjitystä

Jos tämä väite pitää paikkansa, menee luottamukseni kuntajohtoon saman tien.

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#16 Re: Re: Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

15.05.2011 19:06

#7: Jaakko Pitkänen Pirkkala - Re: Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

Kunta on hankkinut maa-alueita ja nyt näyttää siltä, että hankintoja käytetään harrastustoimintaan. Esitän jatkokysymyksen kunnalle: miten 90 ha alue golf-harrastuksessa hyödyntää kuntalaisten terveyttä ja muuta perusturvaa? Golfin harrastajat eivät jätä rahojaan Pirkkalaan.

Olen sitä mieltä, että Pirkkalan kunta ei lähde golf-harrastuksen nykyistä laajempaan tukemiseen eikä vuokraa aluetta Golf Pirkkalalle.

Asukkaitten hyvinvointi etusijalle

#17 Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

20.05.2011 01:26

Onko tosiaan esitetty 50 vuoden vuokrasopimus toisen golfkentän rakentamiseksi kunnalle eli kaikille kunnan asukkaille yhdessä niin suunnattoman suureksi hyödyksi, että sen vuoksi kannattaa uhrata ainoalaatuisia luonto- ja kulttuuriarvoja - etenkin jos vuokra on samaa suuruusluokkaa kuin nykyisen golfkentän alueen? Mikä tievaraus on merkitty Golf-Pirkkalan karttaan aluetta sivuamaan? Karttaa tutkiessa kannattaa muuten huomata, että tämän kartan pohjoinen on siinä suunnassa, missä kartoissa yleensä on itä. Ilmansuuntamerkintä näyttäisi puuttuvan kartasta.
Luontoalueet on ehdottomasti säilytettävä luonnonmukaisina ja luonnossaliikkujien käytössä. Kuntastrategian mukaan kunnan erityisenä painopistealueena on huolehtiminen kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Luontoalueiden hävittäminen ja sulkeminen suurimmalta osalta kuntalaisia ei tue tätä strategiaa. Kaavoituksen tavoitteissa puhutaan tiiviisti rakennettavasta moottoritien pohjoispuolesta ja hyvistä sitä lähellä olevista luonnonmukaisista lähivirkistysalueista. Näitä ei Pirkkalassa todellakaan ole hävitettäväksi asti. Golf-kenttä ei ole luontoa eikä sitä entisekseen saa palautettuakaan. Toivottavasti kunnan päättäjät muistavat asian mahdollisesti tullessa käsittelyyn sen, että myös maankäyttöä koskevien päätösten pitäisi olla kuntastrategian mukaisia.
Jaakko Pitkänen Pirkkala

#18 Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

20.05.2011 21:22

#17: Asukkaitten hyvinvointi etusijalle - Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Olen lukenut tänään uudelleen Pirkkalan kunnan kuntastrategian vuosille 2011 - 2015. Se on hyvin muotoiltu ja konkreettinen.

Kysynkin, miten Pirkkalan kunta ottaa huomioon maankäyttöpolitiikassa ja rakentamisessa mahdollisen golf-kentän laajennuksen suhteessa kuntastrategiaan?

Ote kuntastrategian esittelystä:

Maankäyttöpolitiikka ja rakentaminen:

  • Pirkkalan kunta on pitänyt maankäyttöpolitiikan kunnan hallinnassa ja toteuttanut rakentamisessa monimuotoisuutta, muunneltavuutta ja elinkaariajattelua.

http://pirkkala-fi-bin.directo.fi/@Bin/d2dda61d896148249012d0648c8f99d9/1305915451/application/pdf/1557601/strategia.pdf   erityisesti sivu 9.

 

VH

#19 Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

21.05.2011 15:38

#18: Jaakko Pitkänen Pirkkala - Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Lukaisin tuon strategian. Tosiaan, Viher- ja luonnontila-alueiden määrittelyllä alkaisi olla todella kiire, sillä kohta ei ole mitä määritellä. Uuden kaavoitusjohtajan pitäisi ottaa nopeasti homma haltuun ja estää tämä yritysten oma "kaavoitus". Nyt puheena olevan alueen kaavoitus pitäisi toteuttaa kokonaisuutena, jossa otetaan huomioon koko Jasperintie, sen varteen rakentuva yritysalue, oikoratahanke, ym. hankkeet. Kaavoittamalla kaikki kerralla voitaisiin heti huomata, että tilaa on enää joko viheralueelle tai golfkentälle. Ei molemmille. Pieninä paloina kaavoittamalla hämätään kuntalaisia ja päättäjiä. Kuntastrategiassa on yhtenä arvona Välittäminen ja se määritellään näin: "Välittäminen tarkoittaa ihmisestä ja elinympäristöstä huolehtimista. Välittäminen merkitsee myös sosiaalisen yhteisvastuun periaatteiden noudattamista. Kunta pyrkii varmistamaan toiminnallaan hyvänelämän edellytykset myös tuleville sukupolville". Toivon, että tuota arvoa toteutettaisiin myös käytännössä nyt, kun mietitään golfkentän laajennusta.

Pro Kurikkakallio

#20 Pro Kurikkakallio

21.05.2011 20:37

Pro Kurikkakallio sivusto on avattu 18.5. Löydät sen osoitteesta www.kurikkakallio.fi. Sivusto jakaa tietoa hankkeesta ja seuraa sen etenemistä. Jaa sivun linkkiä ystävillesi, osoite on helppo muistaa ja sieltä pääsee myös allekirjoittamaan tämän adressin.


Vieras

#21 Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

22.05.2011 21:07

#19: VH - Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Olisi hyvä tietää, a) ketkä kunnan luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista ovat golf-yhtiön osakkaita ja b) ovatko he esteelllisinä jäävänneet itsensä pois asian valmistelusta ja päätöksenteosta prosessin alusta alkaen. Tietääkö joku näistä kytkennöistä?

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#22 Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

22.05.2011 22:27

#21: - Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Äkkinäisesti ajatellen kysymykset ovat hyviä. Kysymyksiin en kuitenkaan osaa vastata.

 

Nythän Suomi elää postmodernia soinilaista aikaa. On ollut kaikenlaista "hyväveli" -ohjausta. En puutu yksityiskohtiin.

Poliittinen ilmapiiri henkii uuden, avoimen toimintakulttuurin tulemista. Tästä olen erittäin iloinen.

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#23 Auttakaa ymmärtämätöntä!

31.05.2011 22:10

Olen tutustunut Golf Pirkkalan toimintaan. Harrastus on hyvä, mutta golf-kentän laajennushanke Pirkkalassa on täysin käsittämätön. Olen Pro Kurikkakallion kanssa eri mieltä siitä, että Pirkkalasta löytyy lisämaata golf-kentän laajennukseen. Lisämaata ei löydy.

Vastatkaa kysymykseeni:
Miksi kunta edesauttaisi tällaista, maankäytön kannalta valtavaa yhden harrastuslajin suosimista?
samoilija

#24 Re: Auttakaa ymmärtämätöntä!

01.06.2011 08:02

#23: Jaakko Pitkänen Pirkkala - Auttakaa ymmärtämätöntä!

Yksityinen maanomistus  on mielestäni  aivan toinen ratkaisu kuin kunnan velkarahalla ostetut  luontoarvoltaan ainutlaatuiset kohteet,joiden hävittäminen  on peruuttamaton hanke.

toinen samoilija

#25 Re: Re: Auttakaa ymmärtämätöntä!

01.06.2011 08:55

#24: samoilija - Re: Auttakaa ymmärtämätöntä!

Yksityinen maanomistus:

Samoilijan mielipide toimii teoriassa mutta ei käytännössä.