EI Tom of Finland -postimerkkiä Suomeen!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1928 Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

27.05.2014 21:54

#1924: - Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

Vastaan lainaten Jarmo Sormusta....

"Ja syttyi sota taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perk?leeksi ja s--tanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa." (Ilm 12 :7-9)

S--tana ja yksi kolmasosa enkeleistä ryhtyivät kapinaan. Heidät karkotettiin maan päälle. Luciferista tuli s--tana, vastustaja, perk?le, syyttäjä. Hänen enkelinsä sidottiin Juudan ja Pietarin mukaan pimeyteen. Osasta langenneita enkeleitä - tai heidän jälkeläisistään - tuli demoneja, pahoja henkiolentoja. (Jd 1:6; 2Pt 2:4; 1Ms 6:1-5) Ihmisen oli otettava kantaa s--tanan lankeemukseen, sillä Jumala ei tahdo robotteja, vaan rakkaudesta Häneen turvaavia luotuja, oli sitten kyse enkeleistä tai ihmisistä.

Langetustaktiikkana s--tanalla oli valehtelu, epäilyn ja ylpeyden ruokkiminen (1Ms 3:1-5). Ihmisen lankeemuksen kautta s--tana sai hallintavallan ihmiseen ja hänen kauttaan koko luomakuntaan (Vrt. Lk 4:6). S--tana on tartuttanut omat syntinsä ihmiskuntaan. Tämän hedelmää me niitämme tänäkin päivänä koko maan piirissä valheina, sotina, nälkänä ja kuolemana.

Tämä s--tanan tartuttama tauti ei tullut meihin vasta Kristuksen aikana, saati vasta lopunaikana. Koska synti sai alkunsa s--tanassa, koska hän tartutti sen ihmiskuntaan ja koska synti on vaikuttanut ihmiskunnassa jo paratiisista asti, siksi on syytä olettaa s--tanan saapuneen tälle planeetalle ennen Aatamin ja Eevan lankeemusta. Siksi on syytä sijoittaa tuo taistelu taivaassa ja s--tanan karkottaminen tuohon aikaan.

http://vastaus.net/luku2/vastaus.php3?idart=362

Jumala on luonut alussa kaiken täydelliseksi, mutta toivottavasti edellä luetusta selviää, miksi emme enään ole täydellisiä.
Hyvää yötä, Jeesus myötä!



Vastaukset


Vieras

#1943 Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

2014-05-29 16:15:14

#1928: - Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

Ei siitä selviä kyllä lainkaan, miksi "kaikkivaltias" olento ei nähnyt jo ennalta että hänen "täydelliseksi" suunnittelema maailmansa lankeaa miltei heti raamatun alkulehdillä. Oliko pakko luoda tuollainen sotiva lohikäärme enkeleineen ja vieläpä heittää tänne maanpäälle ihmisten kiusaksi?