Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti

Mikko Laaksonen

#327 Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

24.08.2011 15:06

#322: Pirkka Keskinen - Re: Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Pirkka Keskiselle:

Nuivassa vaalimanifestissa on ihan yksinkertainen koodi. Siinä on mainittu yhteen kertaan ne ryhmät, jotka manifestilla on tarkoitus leimata, eli muslimit, afgaanit, irakilaiset, somalialaiset ja Romanian kansalaiset. Useampia mainintoja on vältetty, jotta kriitikoille voisi väittää, että manifesti ei ole rasistinen.

En tule poistamaan viestejäni koska ne perustuvat faktaan.

Pidän Suomen Sisuun järjestön oman ilmoituksen mukaan kuuluvia kansanedustajia Juho Eerola, Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Olli Immonen (Suomen Sisu / Perussuomalaiset) fasistisina ja rasistisina, koska he ovat Suomen Sisun jäseninä hyväksyneet järjestön periaateohjelman, joka sisältää lainauksia ja mukailuja Suomen 1930-40-luvun äärioikeistolaisten puolueiden sekä Saksan kansallissosialistisen puolueen (NSDAP) ohjelmista ja periaatteista sekä miscegenaatiokiellon. Pidän lisäksi heitä ja kansanedustajia Maria Lohela ja Vesa-Matti Saarakkala rasistisina, koska he ovat allekirjoittaneet rasistisen Nuivan vaalimanifestin.

Tässä ei ole mitään loukkaavaa, itsepähän ovat kyseiset asiakirjat hyväksyneet.

Lopetan kritisoinnin tältä osin heti kun he julkisesti ilmoittavat irtisanoutuneensa ko. kirjoituksista esimerkiksi eroamalla Suomen Sisu - järjestöstä.

Vastaukset

Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#328 Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

2011-08-24 15:37:12

#327: Mikko Laaksonen - Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

"Nuivassa vaalimanifestissa on ihan yksinkertainen koodi. Siinä on mainittu yhteen kertaan ne ryhmät, jotka manifestilla on tarkoitus leimata, eli muslimit, afgaanit, irakilaiset, somalialaiset ja Romanian kansalaiset. Useampia mainintoja on vältetty, jotta kriitikoille voisi väittää, että manifesti ei ole rasistinen."

Minä taas katson, että kyseiset maahanmuuttajaryhmät on mainittu tarpeellisina esimerkkeinä todellisista ongelmista, jotta lukija tietäisi mistä puhutaan. Useamman kerran niitä ei ole mainittu, koska se ei ole ollut tarpeen, ja koska ei ole haluttu leimata kansanryhmiä vaan saada aikaan parannuksia maahanmuuttopolitiikkaan.

"En tule poistamaan viestejäni koska ne perustuvat faktaan."

Kuten todettua, sanomisen faktuaalisuus ei ole määrittelevä tekijä kunnianloukkauksessa. Vaikka olisikin jotenkin mahdollista todistaa pitävästi, että ko. henkilöt ovat fasisteja (mitä tietenkään ei ole), voisi väitteesi silti loukata heidän kunniaansa - myös lainopillisessa mielessä. Se, mihin väitteesi perustuvat, on vielä merkityksettömämpää.

Tämä tarkoittaa sitä, että voisit todella joutua syytteeseen ja tulla tuomituksi kunnianloukkauksesta, jos joku näistä henkilöistä lukisi nuo väitteet, ja olisi niin herkkähipiäinen, että veisi jutun käräjille. Tuskinpa tulee tapahtumaan, mutta siitä saat kiittää näitä henkilöitä (ja sitä että tämä on vain jonkun tyhjänpäiväisen adressin kommenttiosio).

E-PK

#331 Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

2011-08-24 16:05:09

#327: Mikko Laaksonen - Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja 

 Innostuinpa tämän keskustelun seurauksena lukemaan tuon manifestin. Tekstin sisällöstä ja tavoitteista voi olla montaa mieltä, mutta kyllä se sen verran hyvin on osattu kirjoittaa, ettei se sisällä mitään rasismiksi oikeasti luokiteltavaa. Mikko Laaksosen tekstit sen sijaan ovat joko hyvin lähellä tai ylittävät kunnianloukkauksen rajan, koska termejä 'fasisti' ja 'rasisti' käytetään yleisessä kielenkäytössä loukkaavassa tarkoituksessa. Käyttötarkoitus ja -tapa ovat siten loukkaavia täysin riippumatta siitä, ovatko kyseiset henkilöt aatemaailmaltaan fasisteja tai rasisteja. Tilannetta voisi verrata erään tummempaa kansanryhmää kuvaavan sanan käyttämiseen. Sitä voi käyttä loukkaavasti myös henkilöstä, joka vanhojen rotukäsitysten mukaan oli rodultaan kyseiseen kansanryhmään kuuluva.


Vieras

#347 Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

2011-08-24 17:07:57

#327: Mikko Laaksonen - Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

Itse asiassa kun kävin katsomassa Nuivan manifestin sivuja, niin siellä on sivun lopussa yksinkertaisesti todettu, että allekirjoittajina ovat perussuomalaiset mitään nimiä yksilöimättä. Eli tämän perusteella vaikuttaisi siltä, että jos kuulut Perussuomalaiset -puolueeseen, hyväksyt Nuivan manifestin kaikkine implikaatioineen.