IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#1106 Re: Re:

17.04.2012 12:53

#1103: lintubongari - Re:

Hieno harrastus, mutta ihmetyttää tuo turvesoiden ihannointi - eikö luonnontilassa oleva suo olisi paljon 'aidompi' bongausympäristö?

Turveruukki on tehnyt todellakin oikean megalahjoituksen! Katsoppas varsin vaikka googlettamalla, paljonko maapohjan arvo todellisuudessa on kitu- tai joutomaalle?

 

Vastaukset

lintubongari

#1107 Re: Re: Re:

2012-04-17 13:37:45

#1106: - Re: Re:

En ole sanonut ihannoivani erityisesti suoalueita. Suot ovat vain yksi kohdepaikka missä lintuja voi tarkkailla. Suota kun Suomessa on joka maakunnassa ihan riittävästi muutenkin. Mitä pohjoisemmaksi mennään sitä enemmän. Toisaalta tuollaiset rakennetut lintujärvet ovat lajistoltaan paljon runsaampia bongauspaikkoja kuin jokin iso luonnontilainen suoalue. Lisäksi isommille ryhmille, esim. koululaisryhmille, nuo rakennetut lintujärvet ovat helposti saavutettavissa bussilla. Näin useat heistä saavat ensikosketuksen lintutarkkailuun ja toivon mukaan mahdollisimman moni kiinnostuu aiheesta ja jatkaa sitä myös iän karttuessa. Pidän hyvänä asiana että eri puolille Suomea on rakennettu ja suunnitellaan lisää rakennettavaksi vastaavantyyppisiä lintujärviä. Monissa on paikallinen joko metsästys- tai sitten lintu-/luontoseura mukana rakennushankkeessa. Tämä taas luo yhteisöllisyyttä kyläyhteisöön.

Sitä luonnontilaista suotahan on yli neljä miljoonaa hehtaaria, joten myös mainitsemaasi "aidompaa" ympäristöä toki löytyy. Itselleni mieluisimpia paikkoja ovat merten rannat ja aarniometsät. Näistä aarnimetsistä on Suomessa pulaa, ei suoalueista. Ulkomailla sitten viihdyn parhaiten sademetsissä.

Tuossa vielä linkki kansainväliseen järjestöön, jonka kanssa olemme yhteistyössä. (Bird Life International).

http://www.birdlife.org/