Uusi aselaki epäluottamuslause hallitukselle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uusi aselaki epäluottamuslause hallitukselle.

Antti Leskinen
Vieras

#1 Suomi menee huonompaan suuntaan..

28.10.2010 07:08

Itse olisin JUURI hakenut aseenkanto luvan... mutta pe*kele, sittenhän tämä laki tuli juuri siihen aikaan... SAA*ANA!!!!!!!
Vieras
Vieras

#2 Re: Suomi menee huonompaan suuntaan..

28.10.2010 12:43

#1: Antti Leskinen - Suomi menee huonompaan suuntaan..

Täysin totta täysin älyttömiä lakeja säätäävät missä ei ole päätä eikä häntää loppupeleissä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.10.2010 21:07


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.10.2010 21:09


Vieras

#5 Re:

28.10.2010 21:40

#4: Jotain on tehtävä -

Et taida tuosta entisestä aselaista olla perillä pahemmin kun ensinnäkin saivat nämä ampujat väärin perustein luvat aseisiinsa jota ei olisi pitänyt tapahtua ja toiselta ei otettu lupia pois vaikka oli varoitettu asiasta lupaviranomaista...Jos kaikki lupaviranomaiset käyttäisivät yhtenäisiä luvanmyöntämis perusteita olisi hyvin pärjätty vanhallakin lailla eikä tälläistä keskeneräistä viritystä olisi tarvittu josta on enemmän haittaa kun hyötyä! Täälläpäin missä asun itse ei noita lupia olisi saanut nuo edellä mainitsemasi tapaukset...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.10.2010 22:24


Vieras

#7 Re: Re: Re:

28.10.2010 22:50

#6: Jotain on tehtävä - Re: Re:

Siis tarkotin sitä ettei tälläistä keskeneräistä lakia olisi tarvinnut kun entiselläkin aselailla olisit tämä kaikki pystytty hoitamaan varmasti.

Ja minun mielestä ei tuo aseiden määrä ole mitenkään pääosassa tässä vaan se kenellä aseita on ja tulee olemaan voidaan tämäkin asia hoitaa entisellä aselailla.

Tottakai turvallisuudella ja ihmishengillä on väliä...Mutta voitko sanoa kuitenkaan että nämä kaksi ampujaa oli ampumaharrastajia tai metsästyksenharrastajia ?

Näillä tyypeillä ei ollut mitään yhteistä ammunnanharrastajien kanssa vaan tarkoitus oli saada ase juuri tiettyä tarkotusta varten.

Esim täällä ensimmäisen pistooliluvan saaminen ei todellakaan onnistu noin miten nämä tyypit saivat luvan vaan pitää olla todistus harrastuksesta että harrastaa aktiivisesti ammuntaa sitten vielä lupaviranomaisen haastattelu. Itsekin kävin monta vuotta harrastamassa pistooliammuntaa radan aseilla ja sitten ostin radalle oman aseen kun oli sellainen mahdollisuus. Myöhemmin sitten hain luvan ostaa aseen kotiin kun olin ammuntaa harrastanut vuosia.

Ja kyllä nuo yhtenäiset ohjeet olisi estänyt noitten tyyppien luvan saannin vanhankin lain aikana jos vain niitä olisi noudatettu.

 

 

Tämähän on laista hankkimisluvan saanti edellytykset:

 

45 § Hankkimisluvan saajaa koskevat edellytykset luonnolliselle henkilölle (29.6.2001/601)

Hankkimislupa voidaan antaa sellaiselle 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, jota terveydentilansa ja käyttäytymisensä perusteella on pidettävä sopivana pitämään hallussa ampuma-aseita ja aseen osia. Huoltajien suostumuksella lupa voidaan kuitenkin antaa metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista taikka ampumaurheilua tai -harrastusta varten alle 18-vuotiaallekin mutta 15 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka muuten täyttää hankkimisluvan saajaa koskevat edellytykset.

Haettaessa lupaa:

1) metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista taikka ampumaurheilua tai -harrastusta varten hakijan on esitettävä harrastuksestaan luotettava selvitys;

 

Ja tämä taas on lupien peruuttamisen perusteet:

 

67 § Lupien peruuttaminen

Ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten hankkimiseen tai hallussapitoon oikeuttava lupa on peruutettava, jos:

1) luvanhaltija sitä pyytää;

2) huoltajat peruuttavat 45 §:n 1 momentissa tarkoitetun suostumuksen;

3) hallussapitoluvan haltija tai valtio peruuttaa 54 §:n 1 momentissa tarkoitetun suostumuksen.

Ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten hankkimiseen tai hallussapitoon oikeuttava lupa voidaan peruuttaa, jos:

1) luvanhaltija on syyllistynyt väkivaltaista käyttäytymistä osoittavaan rikokseen, rikoslain 50 luvun 1–4 §:ssä tarkoitettuun rikokseen tai muuhun rikokseen, joka osoittaa hänet sopimattomaksi hankkimaan tai pitämään hallussa ampuma-aseita, aseen osia, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia;

2) luvanhaltija on syyllistynyt törkeään ampuma-aserikokseen, ampuma-aserikokseen tai ampuma-aserikkomukseen taikka muuhun ampuma-asetta käyttäen tehtyyn rangaistavaan tekoon;

3) luvanhaltija on rikkonut lupaehtoja tai muuten osoittanut piittaamattomuutta ampuma-aseita, aseen osia, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia koskevien säännösten noudattamisessa;

4) luvanhaltijaa on hänen terveydentilansa taikka omaa tai toisen turvallisuutta vaarantavan elämäntapansa tai käyttäytymisensä vuoksi pidettävä sopimattomana hankkimaan tai pitämään hallussa ampuma-aseita, aseen osia, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia;

4 a) yhteisö tai säätiö taikka sen 45 b §:ssä tarkoitettu asevastaava on rikkonut tätä lakia, sen nojalla annettuja säännöksiä tai lupaehtoja taikka muuten osoittanut piittaamattomuutta ampuma-aseita, aseen osia, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia koskevien säännösten noudattamisessa; (29.6.2001/601)

4 b) yhteisö tai säätiö ei enää täytä 45 a §:n 1 momentissa säädettyjä edellytyksiä; (29.6.2001/601)

5) ampuma-aseen hallussapito ei enää ole työn vuoksi välttämätöntä; taikka (29.6.2001/601)

6) ampuma-ase tai aseen osa on kadonnut tai anastettu. (29.6.2001/601)

Rinnakkaisluvan peruuttavan viranomaisen on ilmoitettava rinnakkaisluvan peruuttamisesta hallussapitoluvan haltijalle. (29.6.2001/601)

 

Tämä on siis vanhasta aselaista

Huomaat varmaan että tämänkin perusteella olisi noilta voitu luvan saanti hylätä koska perusteita ei ollut saada noita lupia...

 

 

Kerro ihmeessä mielipiteitä asiasta niin koitan vastailla parhaan mukaan...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.10.2010 00:04


Vieras

#9 Re:

29.10.2010 00:37

#8: Jotain on tehtävä -

Ok vaikeapa tuohon on mitään sanoa kun et tarkemmin kerro missä on niitä sanoja vääristelty ja selittäisit mitä tarkoitit sitten


Vieras

#10 eihän uusi laki ole vielä voimassa

30.10.2010 22:49

Lain sisälö on vata hyväksytty. Laki tulee voimaan vasta, kun presidentti sen vahvistaa..
Vieras
Vieras

#11 Re: eihän uusi laki ole vielä voimassa

31.10.2010 03:45

#10: - eihän uusi laki ole vielä voimassa

No mitäs luulet vahvistaako presidentti lain ? Samaa kaliberia tämän hallituksen kanssa!


Vieras

#12

05.11.2010 16:47

Lisää allekirjoituksia kiitos
arto kukkonen
pieksämäki

#13 Tosi asia on

07.11.2010 19:55

Että viimeaikoina suurinosa lakiesityksistä on sellaisten henkilöiden laatimia etteivät he edes tiedä kunnolla mistä on kyse, eivätkä vahingossakaan ota kuuleviin korviin esm mkj neuvoja. Uusi aselaki itsessään on oikea taidonnäyte tietämättömyyden hyödyntämisestä. Seuraavaksi vuorossa oleva superidea aseiden säilytyksestä kuuluu aivan samaan kastiin ja tulee aiheuttamaan enemmän ongelmia kuin mitä saatavaa hyötyä ehkä on "ajateltu" Jos ja kun ajatuksena on vähentää ampuma-aserikoksia, lienee helpoin tapa toteuttaa haave käytännössä, on sulkea rajat, tonkia kaikki rahdattavat laatikot ja asettaa pahvilaatikolle maksimikokostantardi, joka on pienempi kuin mikään osiksi purettu ampuma-ase.
uuci

#14

03.08.2011 09:44

Aselailla ei ole mitään merkitystä jos joku hullu haluaa ammuskella.
Aseita saa myös pimeiltä markkinoilta jos joku haluaa saada aseen.

Tuomiojan höpinät tarkottaisivat sitä että aseita olisi vain poliisilla, rikollisilla ja armeijalla.