Adressi Karijoen ja Isojoen löytöeläinten hyväksi

Kaulapanta
Vieras

#1 Perusteluja väittämälle

03.01.2011 23:24

Millaisia perusteluita on väitteelle, että löytöeläinten toimittaminen on käytännössä mahdotonta nykykäytännöllä?
Suupohjan Eläinpalvelut
Vieras

#2 Vastaus

04.01.2011 08:53

Asiasta on tullut useiden vuosien ajan kymmeniä, jos ei satoja valituksia. Valituksista suurin osa koskee sitä ettei kyseisestä paikasta saada ketään kiinni, osa sitä ettei eläimiä suostuta hakemaan/vastaanottamaan ja osa sitä ettei eläimiä säilytetä lain määräämää 15 vuorokautta.
Vieras
Vieras

#3 Re: Perusteluja väittämälle

04.01.2011 21:59

#1: Kaulapanta - Perusteluja väittämälle 

 Eihän "kaulapanta" vain meinaa kiristää kun moisia kyselet??? ;D

kaulapanta
Vieras

#4

06.01.2011 18:05

Minne ne kymmenet, ellei sadat valitukset ovat tulleet? Onko asiasta tehty monta ilmoitusta viranomaisille? Miten viranomaiset ovat reagoineet lain rikkomiseen?

Vai olisiko niin, että piiri pieni pyörii, ja halutaan kaverille rahat?
Vieras
Vieras

#5

06.01.2011 21:12

Itse olen ainakin useaan otteeseen yrittänyt kiinni Isojoen kunnan eläinlääkäriä tuloksetta, kun olen ottanut kiinni esim. löytökoiran. Olen ollut yhteydessä myös suoraan kuntaan.

Tuskinpa tässä on kyse siitä, että halutaan "kaverille rahat"! Huh, huh mikä väite. Eläinrakkaat ihmiset haluavat vain eläimille parasta ja toimivaa palvelua löytöeläinten kanssa. Kovinkaan monella ei ole mahdollisuutta itse säilyttää löytöeläimiä esim. yön yli varsinkaan näillä pakkasilla kun koiriakaan ei voi ulkotarhassa pitää ilman asianmukaisia koppeja ja suojia.

Itselläni ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten korvaus löytöeläinpalveluille maksetaan. Onko sitten eläinkohtainen korvaus vai joku könttä summa per vuosi. Mikäli on joku kerran vuodessa maksettava korvaus, niin lienee kunnalle parempi, että saavat sitten rahalleen vastinetta.

Itselleni olisi ainakin erittäin tärkeätä oman eläimen kadotessa, että saisin kiinni mahdollisen löytöeläinpalvelun, mistä voin tiedustella onko eläin sinne tuotu tai voisin ilmoittaa eläimeni kadonneeksi. Ja mitenkäs sitten ne eläimet joiden omistajaa ei jostain syystä ole löytynyt, mihin ne menevät? Missä niistä nykyään ilmoitetaan? En ole nähnyt ainuttakaan ilmoitusta / tiedotetta Karijoella enkä Isojoella, että löytöeläin on talteenotettu ja omistajaa etsitään tai vastaavasti ilmoitusta siitä, että uutta kotia etsitään 15vrk säilytysajan jälkeen. Löytökoirilla on oikeus uuteen rakastavaan kotiin, mikäli omistajaa ei tavoiteta toki ymmärrän erittäin huonokuntoisten ja sairaiden koirien päästämisen paremmille metsäsrysmaille, mutta vasta sen jälkeen kun omistaja on yritetty tavoittaa. Mutta monet löytöeläimet ovat varmasti ihan hyväkuntoisia ja ansaitsevat uuden mahdollisuuden.
Suupohjan Eläinpalvelut
Vieras

#6

07.01.2011 12:08

Hei.

Minulle Suupohjan Eläinpalveluihin on näitä valituksia tullut ja niitä olen sitten toimittanut eteenpäin kuntaan ja läänineläinlääkärille. Olen myös valituksen tehneitä neuvonut olemaan yhteydessä suoraan kuntaan. Meillä löytöeläinpalvelu toimii niin että hoito laskutetaan eläinkohtaisesti. Löytöeläimistä kertyvillä tuloilla ei siis paljon juhlita joten rahasta tässä ei ole kyse. Siksi itselläni onkin lisäksi hoitolatoimintaa josta saan pääasiassa tuloni.
Myös poliisiviranomaiset ovat toimittaneet tänne Isojoen ja Karijoen eläimiä kun eivät ole paikkakunnan löytöeläinkotiin saaneet yhteyttä joten heilläkin ongelma on tiedossa aivan käytännön tasolla.

Vieras

#7

11.01.2011 16:39

Kerran yritin soitella Isojoen kunnan eläinlääkärille, kun loukussa odotti loukkaantunut kulkukissa.. eikä vastausta mistään, ei koko päivän aikana! Tuli vaan aika kalliiksi kissa, kun piti soitella ympäri lääniä ja lähteä itse toimittamaan kissaa muualle kun apua ei saanut.. Ai niin, ja tämä ei ollut ensimmäinen kerta...

Vieras

#8

11.01.2011 17:02

"Vai olisiko niin, että piiri pieni pyörii, ja halutaan kaverille rahat?"

Jos löytöeläinhommalla rikastuu, niin mäki alan tekeen sitä hommaa!!
vieras
Vieras

#9

11.01.2011 21:59

minä soitin kerran koirasta joka oli pyörinyt 100m asumattomalla tienpätkällä vesisateessa yli kolme tuntia jolloin vastaus oli että "en hae, se on vain lenkillä". Soitin n. klo 22. Erikoinen lenkkiaika.