Kankaanpään taidekoulun puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kankaanpään taidekoulun puolesta.


Vieras

#26

17.10.2011 00:22

SAMK-kuvataideyksikön kalligrafian opetus Kankaanpäässä on ainutlaatuista Suomessa ja vastaavaa ei ole missään muualla Pohjoismaissa. Pidetään kiinni erityisosaamisesta!

Vieras

#27

18.10.2011 21:53


Vieras

#28

18.10.2011 22:30

Ehhei, ei kai tää homma tällain etene! Kankaanpään taidekoulu pitää säilyttää jus sellaisena kuin se on: Elävänä, Taiteellisena, Lahjakkuuksien kotina. Sitä ei saa riistää keneltäkään!!!
Rakentaja Raju

#29 Sielun peili

19.10.2011 12:23

Taide missä tahansa luo mielikuvia, keskusteluja ja mielen virkeyttä. Ei liene ihmisille haitaksi kohdata päivittäin jotain kaunista. Luonnon luoma taide ja sitä täydentävä ihmisen kädenjälki muuttuvassa ymäristössä täydentävät toisiaan. HYVÄ HYVÄ Taidekoululle! Olette osannee luoda seutukunnalle jotain kaunista. Kysyn että: Keneltä se on pois jos Kankaanpäässä Taidekoulua ei ois?
10 vuotta olen katsellut yhtä jos toista monumenttia tai reliefiä, nyt vasta ymmärtänyt niiden merkityksen.

Vieras

#30

19.10.2011 13:11

Taideopetus Kankaanpäässä on syntynyt ennen ammattikorkeakoulujärjestelmää, se on Kankaanpään eräs imagotekijä. Se on luotu tyhjästä talkootyönä.On häpeällistä, jos sen alkutaipaleella tehty, pyyteetön työ uhrataan ammattikorkeakouluverkoston säästöjen nimissä.

Vieras

#31

19.10.2011 16:52

On paikkakuntia, joihin voimakkaasti liittyy jokin mielikuva. Kankaanpäähän liittyy taidekoulu. Sillä on hyvä maine ja se on tärkeä laajalla alueella Kankaanpään ympäristössäkin. Montako taiteilijan alkua sen lopettamisella voidaankaan menettää! Me tarvitsemme näitä lahjakkuuksia!

Vieras

#32

20.10.2011 20:35

Olen aloittanut taideopintoni Kankaanpäässä ja työskennellyt hiljattain useita vuosia Satakunnassa. Taiteen yhteiskunnallinen merkitys on valtavassa kasvussa ja Kankaanpää on kouluna huomattava. Taide ei ole välttämättä parhaimmillaan suurissa yksiköissä, suuruuden ekonomia ei ole laadun tae. "Irrallisuus" on nykyisinä IT:n ja verkostojen aikoina absurdi peruste. Satakunnassa ja muuallakin Suomessa tarvitaan taidekouluja, jotta taiteellinen kyvykyys kasvaa laajalla maantieteellisellä alueella ja saa vaikutteita eri puolilta Suomea. Taiteella on juuret vaikka se on samalla maailmanlaajuista.

Vieras

#33

21.10.2011 19:52

This is a very important for all artists in all countries to stand up and declare that arts funding is vital to the communities they serve..it is the heart of all education!

Vieras

#34

24.10.2011 18:06

Tämä adressi on tärkeä. Kankaanpään taidekoulun on aikoinaan perustanut pieni joukko asiaansa uskovia ihmisiä aikana ja olosuhteissa, jotka vaativat paljon enemmän kuin tilanne nyt, kun puolustamme yhtä maamme maineikkaimmista taiteen oppilaitoksista. Koulun perustajiin kuuluvan taidemaalari Juhani Tarnan sanoin: Ilman koulua maamme taiteen kengttä olisi paljon köyhempi (Tarna 2010). '

Kankaanpään taidekoulu on SAMKin tunnetuin ja vahvin brändi, jolla on alallaan kaikki menestymisen edellytykset. Nyt syntynyt uhka on poliittinen, ja politiikkaan voidaan vaikuttaa aktiivisuudella.

Kuvataiteilijat ovat merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttajaryhmä. He ovat vapaan ammatin harjoittajia, joita ei voi kouluttaa liikaa, päinvastoin kyse on koulutuksesta, josta on hyötyä moninaisissa tehtävissä, kuten kuvataiteijoiden yhteiskuntaan ja työelämään osallistuminen osoittaa.

Vieras

#35

24.10.2011 18:28

Taas yksi esimerkki metropolialuepoliittisesta ratkaisusta; itäsuomalaisena Pohjois-Karjalassa asuvana ja täältä käsin työskentelevänä kuvataiteilijana Kankaanpään erityisesti kuvanveistostaan ja ilmapiiristään kuulun taidekoulun lopettamisella uhkailu ei-valta -ja kouluhallintometropolista liian kaukana  olevana opiskelupaikkana lähinnä tyrmistyttää. Onko Suomi harvaan asuttuna maana todella tullut tähän pisteeseen, että kaikki toimiva ja hyvä lopetetaan, jos se ei sijaitse suuressa taajamassa (Suomessahan ei ole muita!)? -Keskittäminen ja metropoliasenne asuttamisessa ja työntekemisessä rikkoo yhteiskuntarauhaa jo lähitulevaisuudessa. Puhumattakaan, jos globaali talouselämän epätasapaino lisää vauhtiaan. Silloin koko Suomi on periferiaa ja saa todennäköisesti luvan tulla toimeen omillaan. Mantraksi siis :pidetään maa toimivana ja asuttuna! Taidekoulut ylläpitävät elämänhalua ja luovia ratkaisukeinoja ympärillään! Kankaanpään taidekoulu  on sen esimerkillään osoittanut.


Vieras

#36

25.10.2011 20:54

taidetta kaikille ikäpolville kankaanpää säilytettävä

Vieras

#37

27.10.2011 14:18

Eläköön taidekoulu!
Taiteilijatoveri

#38 Rauhaa

27.10.2011 14:40

veljet ja siskot. Aiwan ihana paikka tämä taidekoulu. Toivon sille vielä pitkää ikää. Hyvä esimerkki olisi irroittaa se takaisin yksityiseksi, (taiteilijoiden ylläpitämäksi). Ongelma on tietenkin raha? Mutta, kuka sitä rahaa tarvitsee enemmänkuin ruokaan ja lämpimään paikkaan. Kaiken muun saa ilmaiseksi.

Vieras

#39

28.10.2011 13:04

Täysin absurdi ja enenkaikkea hölmöläisten idea lopettaa erinomaisesti toimiva ja lukuisia eturivin taiteilijoita tuottanut yksikkö. Mielummin pitäisi lopettaa niitä satoja houkutuskursseja kulttuurin- ja viestinnän aloilla ammattikorkeakouluissa joilla ei ole perinteitä eikä erityisosaamista tällä alalla puhumattakaan paikasta joka on erityisesti tehty opiskeluun sopivaksi kuten Kankaanpään taidekoulu. Jotain järkeä pitäisi olla taas tässä sosiaali -ja terveysalojen opetuspaikkojen lisäämisessä. Muuten työttömyys lisääntyy näilläkin aloilla tulevaisuudessa. Yksinkertaisesti tasa-arvoinen palkkaus miesvaltaisiin aloihin nähden, sekä työolot ja palkkaus yleisestikin kilpailukelpoisiksi houkuttaa parhaiten näihin naisvaltaisiin aloihin ruohonjuuritasolle, miehethän ovat taiteen ja kulttuurin johtavissa tehtävissä yhtä paljon näilläkin aloilla joten asennemuutostaja lasikattojärjestelmän tietoista purkamista tarvitaan ja rajusti.


Vieras

#40

03.11.2011 08:57

Ehdottomasti taidekoulu on säilytettävä!

Vieras

#41

10.11.2011 19:27

Taidekoulutus ei mene hukkaan missään nimessä vaikka koulutettu ei toimisikaan varsinaisessa taiteilijan ammatissa. Maamme näkemykset kuihtuvat ja näivettyvät jos koulutuksessa keskitytään pelkästään matemaattisiin ja insinöörillisiin yms. taitoihin. Syvä ja monipuolinen suhde taiteisiin ja kulttuuriin on elinehto hyvinvoivalle vireälle kansakunnalle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.11.2011 19:35



Vieras

#43

14.11.2011 08:00

Itselläni on neljä lasta ja kolmella yhteensä yhdeksän lastenlasta. Kaikki ovat taiteellisia eri tavoin, joten toivon, että toiminta jatkuisi edelleen, toivon, että jatkatte viestiä eteenpäin. Hyvää vuoden loppua kaikille!

Vieras

#44 Esitystaide säilytettävä

16.11.2011 13:35

Kankaan taidekoulun Esitystaiteen koulutus on uraauurtava ja ainutlaatuinen koko Suomessa. Se että Taidekoulu on saanut perinteikkään osaamisen rinnalle jotain näin arvokasta olisi naurettavaa antaa valua hukkaan.

Vieras

#45

18.11.2011 10:39

Kyllä kouluja tarvitaan jatkossakin.
Minne ne rahat menevät, kun mihinkään ei ole varaa ja ainoa säästökeino on lopettaa toiminta.

Vieras

#46

21.11.2011 21:12

järjen köyhyyttä lopettaa taiteen tekemiselle suunniteltu koulu- jossa erinomaiset työtilat lopettakaa mielummin Kuvataideakatemia- tai siirtäkää se Kankaanpäähän- miksi kaikki pitäisi olla Helsingissä???????

Vieras

#47

03.12.2011 13:18

Kankaanpää on pieni Kuopio,
ja Kuopio ilman taideopetusta
on absoluttiinen tyhjö!

Vieras

#48

03.12.2011 18:25

Tällaista tämä on. Ministeriössä kuvitellaan, että kun otetaan luovilta aloilta paikkoja pois ja lisätään niitä lähi- ja sairaanhoitajakoulutukseen, niin saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eli "turhat hörhöt" saadaan työntekijäpulasta kärsivälle alalle. Mutta eihän se niin mene. Ne, jotka hakevat luoville aloille, eivät todellakaan kakkosvaihtoehtona pidä hoitotyötä. Ja jonkunhan hoitajien palkatkin pitäisi maksaa.
Trendi Suomessa on muutenkin se, että kaikki persoonallinen ja pieni jyrätään. Toivottavasti taidekoulu saa jatkaa. Se osoittaisi päättäjiltä jonkinlaista kauaskantoista ajattelua.

Vieras

#49 Harakatkin nauraa taidekehälle

17.12.2011 19:54

Ei ehkä lopettaa, mutta Juhantalon Liisan valta pois. :)
allekirjoittaja

#50 Re: Re:

11.01.2012 21:45

#23: - Re:

Tuo järjetön taidekoulu Tampereella on ymmärtänyt kouluttaa taiteen kentälle myös video-, valokuva- ja mediataiteilijoita, joita klassisissa taidekouluissa kavahdettiin hyvin pitkään. Ehkä tuon "järjettömän" perustamisen syynä oli nimenomaan tarve uudistaa taidekoulutusta perinteisen koulutuksen ulkopuolelle. Myös Lahti on "perinteinen" taidekoulu, jossa korostetaan maalusta, kuvanveistoa ja grafiikkaa. Näitä kouluja ei pitäisi kuitenkaan laittaa toisiaan vastaan. Suomessa ei voi koskaan olla liikaa taidekouluja paitsi teknokraattien mielestä.