Meri-Poriin suuntautuvan bussiliikenteen ongelmista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Meri-Poriin suuntautuvan bussiliikenteen ongelmista.


Vieras

#1

03.01.2012 16:39

Meri-Poriin kulkee asukasmäärään verrattuna todella hyvin linja-autoja. Moniin paikkoihin Porissa ei kulje vuoroja viikonloppuisin lainkaan tai vuoroja ei kulje enää klo 13 jälkeen. Asiakaspalveluasian tosin allekirjoitan..Porin julkinen liikenne on aina ollut vitullaan ja sitä on moneen kertaan yritetty järjestää uudelleen. Koskaan ei kuitenkaan olla päästy tilanteeseen, jossa kaikki olisivat tyytyväisiä ja tuskin tullaan pääsemäänkään. Sellaiseen ei Porin linjoilla ole resursseja.
vieras2

#2 lol

03.01.2012 17:22

olisitte valittanu enemmä kuukausilipun hinnasta. opiskelijat on laiskoja elleivät jaksa kävellä pysäkiltä 2km kotiin.
osmoosi

#3 JOS:

03.01.2012 18:21

jos bussit odottelevat jokaista mummoa jotka 200m päästä viittovat odottamaan niin myöhästyy joku jatkoyhteydestä. Saavutaan siis sinne lähtöpysäkille ajoissa ikään kokoon tai sukupuoleen katsomatta.
säälittävää

#4 #3

03.01.2012 18:52

Samaa mieltä #1 kanssa, Meri-Poriin kulkee hyvin linja-autoja. Hah, jos kahdelta yöllä ei kulje busseja Meri-Poriin niin on kyllä taas asiat niin huonosti..

Ei Porin-linjoilla ole resursseja ajaa turhia yövuoroja, joissa ei ole monta matkustajaa, kun bussitkin kuluttuvat vähintään 30-40l / 100km ja siihen löydään vielä päälle bussien huollot, kuskin palkat sun muut.

Kertalippujen hinnat ovat kyllä suuria, mutta silläkin samalla lipulla pääsee sieltä keskustasta vielä vaikka toejoelle. Kertalipun hinnan takia juuri Porin-linjat koittavat saada ihmisiä ostamaan kuukausikortteja tai kymppikortteja, että saataisiin vakioasiakkaita.

Bussikuskit ovat melkein aina olleet ystävällisiä ja vastannut tervehdykseeni bussiin noustessani ja mielestäni kuskit suoriutuvat työstään loistavasti, kun huomioi sen, että joku ääliö esimerkiksi painaa täydessä bussissa jostain takapekiltä pysähdys nappulaa, niin että bussi pysähtyy jokaisela pysäkillä pihlavasta uuteeniittyyn saakka.

Pakko heidän on painaa sitä kaasua, etteivät ne ole myöhässä. Tästä syyttäisin aikataulun laatijoita, jotka tekevät aikatauluista niin tiukat, että ylinopeutta pitää ajaa jos aikoo olla ajoissa.

"bussikuskit ajavat silti junaa katsomatta radan yli."
Onhan tuo kyllä väärin, mutta ei voi yleistää jonkun bussikuskin virheitä sanomalla näin.

Ymmärrän, että jotkut haluavat bussiaikataulumuutoksia ja voisin jopa allekirjottaa adressin tekstin muutamasta ensimmäisestä rivistä, mutta en todellakaan koko tekstistä.

En voi ymmärtää miksi esimerkiksi Jämiä-Mattila voi allekirjoittaa tämän? Tämäkö adressi? huhhuh.


Opiskelija
Meri-Pori

Vieras

#5 Re: #3

04.01.2012 14:14

#4: säälittävää - #3

Adressi on oiva esimerkki kansalaisen vaikutusmahdollisuuksista. Olen erityisen iloinen siitä, että Meri-Porin oppilaskunnat ovat tarttuneet tähän. Tämä myös toteuttaa koulujen demokratiakasvatuksen päämääriä.

Pääkohta adressissa on koulutyöhön sopimattomat bussivuorot. Pienelläkin rukkauksella helpotettaisiin hyvin monen koulukeskuksessa opiskelevan arkipäivää. Näissä vuoroissa on kyse suurista matkustajamääristä eikä muutamasta huitovasta mummosta tai laiskasta teinistä.

Tietenkin meillä jokaisella on omia mielipiteitä palvelusta, ilta-aikatauluista, pysäkkien sijoittelusta tms. Adressissa esiin tuotu kritiikki on kuitenkin useamman oppilaan ja opiskelijan mielipide.

Joidenkin bussivuorojen sopimattomuudesta koulujen aikatauluihin on puhuttu jo vuosia. Hyvä, että asiaa ollaan viemässä eteenpäin.

Kun Meri-Porin opiskelija haluaa nostaa juuri minut nimelläni esiin kritiikissään, olisi mielestäni kohtuullista, että myös hän esiintyisi reilusti omalla nimellään.

 

Kristiina Jämiä-Mattila

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori

Meri-Porin koulu


Vieras

#6

04.01.2012 16:51

#5: - Re: #3

Olen Kristiinan kanssa samaa mieltä siitä että bussiyhteydet ovat koulun kanssa sopimattomia. Ja siitä, että on kohtuutonta nostaa jokin allekirjoittava esille nimellä mielipiteessään.

Kolme vuotta kävin yläastetta ja syyt joiden vuoksi myöhästyin oli se että bussi oli joko myöhässä tai bussi ajoi ohitse. Vaikka uudenniityn kautta tulee 2 bussia 9 asti, niin kyläsaaren kaupan kohdalla silti ajetaan ohitse. Jos menet kymmeneksi kouluun uudestaniitystä ei tule busseja, eikä bussit mene yläasteelle vaan ala-asteelle. En ymmärrä.

Nyt kun käyn keskustassa koulua, bussit kulkevat hassuihin aikoihin. Aamulla tulee 9 vielä bussi uudenniityn kautta mutta ei sen jälkeen. Uuteenniittyyn lähtee2 bussi kaupungista päin vasta puoli 3. Ihmeellisiä aikatauluja.

On hienoa, että viimein oppilaat tarttuivat asiaan. Toivotaan adressin auttavan.

 

Entinen Meri-Porin koulun opiskelija ja oppilaskunnan jäsen


Vieras

#7 Re: Re: #3

04.01.2012 19:17

#5: - Re: #3

Kuten sanoin, että itsekkin allekirjottaisin osan adressista, mutta valitus kuljetushinnoista ja bussikalustosta? Ajattelevatko he, että bussit pitäisi kulkea ilmaiseksi niin, että Porin-linjat jäisivät tappiolle? Valitus voisi mennä vaikka Porin kaupungille, että he voisivat tukea Porin-linjan koulumatkoja.

 

Allekirjoitit adressin omalla nimelläsi, mielestäni toit nimesi esille itse. Minä toin asian esille, koska pidän Kristiina sinua järkevänä ja oikeudenmukaisena, siksi ihmettelin miten voit allekirjoittaa tämän.

 

Adressin loppuosassa moititaan kuskeja, kalustoa ja hintoja. On mielestäni hienoa, että opiskelijat ehdottivat sentään mainontaa vaihtoehdoksi

matkustaja

#8 kuljettajat

28.05.2012 18:27

kyllä ne autoon nousiat voisi myös tervehtiä autoon nousee 30 oppilasta ja alta 10 tervehtii että se siitä

Meri-Porin koulun oppilas

#9 Reposaaren ja Mäntyluodon linjat

23.01.2013 13:04

Mäntyluotoon ja Reposaareen menee koulun jälkeen busseja pikatien varresta. En ymmärrä mikseivät ne kierrä koulun kautta. Kun koulu loppuu 14:55, bussi tulee 15:45. Tämä 40M menee siis Mäntyluodon kautta Reposaareen. Mäntyluotoon menee myös toinen bussi, sekään ei mene koulun kautta, vaan ala-asteen ja se menee pari minuuttia 40M:n jälkeen. En ymmärrä miksei bussi mene koulun kautta ja 40M:n aikataulua voisi siirtää vartilla eteenpäin.
Meri-Porin koulun oppilas

#10 Aikatauluista vielä

23.01.2013 17:07

Aikataulut on tehty kuskeille näköjään liian kiireisiksi kun heillä on niin kova kiire lähteä pysäkiltä että ihmisiä jää oven väliin.
234

#11 Bussien hajoaminen

30.11.2014 12:58

Ymmärrän, että valitatte jos bussit ovat huonokuntoisia, mutta kiinnostaisi kuulla perustelut. Jos olette koskaan omistaneet kulkupelejä/ymmärrätte niistä jotain, niin totta kai ne joskus hajoilevat. Ei siitä voi valittaa koska hajoaminen ei ole ennustettavissa. Koska tahansa voi palaa sulake tai osat kulua loppuun ennen aikojaan.

KYRPÄ

#12 MIKS VASEMMISTO TU HOO BUSSI AJAT JA HARMISTAA KURJISTAA SITEN KOKO SUOMEN KANSAN ?

19.05.2020 01:09

 

 

NÄINHÄN SE ON JA SIT KANS SE KU VASEMMISTO LIITTO ON TUHONNU AIKATAULUT :( !

 

KUTEN ESIMERKISKI SE KUN BUSSI EI KULJE ENÄÄ KELLO 4 JÄLTÄ VAAN VASTA 7 TE MÄLTÄ TAI 7.59 :( !!

 

       >

 

 

JA HUOM KULKI ENNEN   4 JÄLTÄ EI 4.59      KELLO :( !!!