Opiskelijoiden Opintotukea nostettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Opiskelijoiden Opintotukea nostettava.

s

#1

07.02.2013 18:36

asiaa
jog

#2 todellakin

07.02.2013 18:41

no todellakin ! mäkään saa muutakun asumistuen ja sillä mitää vuokraakaa pysty maksamaa.

Vieras

#3 .

07.02.2013 18:47

Terveisin opintotuki 0€
Opiskelija

#4

07.02.2013 18:52

Olisi harvinaisen paljon uskottavampi adressi jos olisi esim. kielioppi kunnossa. Onkohan kenelläkään mitään ideoita mistä ne lisätulot opiskelijoille revittäisiin?

Vieras

#5 #5

07.02.2013 19:03

Täällä myös opintotuki 0euroa..
e

#6 Re:

07.02.2013 19:45

#4: Opiskelija -

Revitään työttömyyskorvauksista. Opiskelija joutuu tekemään töitä elääkseen, koska opintotuki ei siihen riitä. Poikkeuksena ne opiskelijat jotka luulee että on normaalia elää pelkällä makaronilla ja kouluruualla.

Töitä on vaikeeta saada ja työttömiä on paljon. Työtön saa kuukaudessa suhteellisen paljon rahaa;

itse saan 423e / kk opintotukea & avopuolisoni saa reilu 700e kuussa työttömyyskorvauksia.

Minun rahat riittää aika tarkalleen vuokran ja laskujen maksuun. Ruokaan hankin rahat tekemällä HARVOIN keikkatöitä, jotka joudun tekemään alipalkattuna huonossa työyhteisössä. (en ole päässyt edes siivoomaan vaikka olen hakenut, näitä mainitsemiani keikkatöitä saanut tehdä viimeksi kesällä) Ellei töitä ole, joudun turvautumaan opintolainaan ja vanhempiini. Todella noloa pyytää vanhemmilta rahaa, kun ei heilläkään sitä liikaa ole.

Avopuolison rahat riittää aika loistavasti elämiseen ja vähän ylimääräiseenkin. (ylimääräiseksi lasken esim. baarireissut ja uudet vaatteet sekä vastaavat)

 

Jos opiskelijan taloudellinen tilanne sallisi työnteon lopettamisen, saisi opiskelija keskitettyä kaiken energiansa opiskeluun. Ei tulisi "turhia" poissaoloja koulusta töiden takia. Ihmisillä olisi enemmän motivaatiota opiskella, kun ei olisi pelkoa siitä että joutuu elämään vuosia kituttamalla. Palvelus Suomelle: hyvin koulutetut nuoret ovat tulevaisuus.

 

Opiskelijoiden vapauttaessa työpaikkoja olisi työttömillä enemmän mahdollisuuksia työllistyä. Tällöin säästettäisiin todella paljon rahaa, jota voitaisiin käyttää opiskelijoiden hyväksi. On sanomattakin selvää että työttömyys voi masentaa ja lannistaa ihmisen, ja syrjäytymisen riski kasvaa.. Samalla iskulla voitaisiin säästää jopa mielenterveyspotilaiden hoitokustannuksissa, ja paikkoja vapautuisi enemmän apua tarvitseville. (En sano etteikö kaikki potilaat olisi saman arvoisia. Mutta asetelma huono elämäntilanne vs. hyvä elämäntilanne peilaantuu kyllä ihmisen mielialassa ja käytöksessä..)

 

Eihän tällä kaikkia ongelmia ratkottaisi, mutta monesta pienestä teosta kasvaa loppujen lopuksi yksi iso.. Että ei se raha ole ongelma.:) Ja jos nyt loppuun vielä se klassinen torkkupeitto-ongelma... Jokainen kyllä arvaa mistä sitä rahaa voisi enemmänkin säästää.

e

#7

07.02.2013 19:48

Se vielä, että itse adressi on naurettava..:D Oikein hävettää kirjottajan puolesta vaikka samaa ajatusta kannatankin.

Vieras

#8 Re:

07.02.2013 20:12

#4: Opiskelija -

mä en nyt pahemmin ala tässä kattoo miten kirjotan :DDDD ja että onko kielioppi kunnossa :D kaikki ei vaan osaa käyttää pistettä ja pilkkua


Vieras

#9 Re:

07.02.2013 20:14

#7: e -

hienooo että hävettää :) tein tän kato koulu projektinakin että en tarvitse tuollaista palautetta tänne kiitos :)


Vieras

#10

07.02.2013 20:22

jeesjees
Näin ne vain kaikki herrat rohmuaa.

#11 Opintotuki

07.02.2013 20:30

Menemällä töihin saapi rahaa.Etsimällä halvempia asumisen muotoja, esim teltta yhteismajoitus tutavan luona,kyllä niitä löytyy.
Ongelma on aina pers aukiisilla,että kuka rahoittaisi,Kiurukin sanoi kassa on tyhjä.
Hulinoikaa,äänestäkää sostemeita,tai muita vasemmistolaisia,saadaksenne äänenne kuuluviin ja suosikaa vain maahanmuuttaja pakolaisia ja olkaa myös euromyönteisiä kokoomukselaisia,kaikkihan ne herratkin elävät valtionvaroilla,on rohmuttu valtionkin kassa satamiljardia miinukselle.
Halonenkin oli nyreissään,kun Niinistö laski omaa palkkiotaan,että hänenkin eläkkeensä sadastatonnista putoaisi jonnekin seitsemään kymmeneen. Ajatelkaa 600 000mk eläke ja kolme eläkeläis pressaa.
marika

#12 Re:

07.02.2013 20:35

Kelpais, asun koton ja 15 e/kk..sil tee mitään..


Vieras

#13

08.02.2013 02:36

more money more problems
Kaikki joutuvat tulemaan toimeen omillaan

#14 Kasalaisten hyvinvointi

08.02.2013 10:44

Katainen on painottanut hyvinvointivaltion merkitystä.Täytyneen olla todella suuret tulot,ku rouva ja herra elelee eduskunnasta satojentuhansien vuosituloilla ja etuisuuksilla,jotka valtio kaikki kustantaa, muistamatta työnantajansa maksamia valtavia sosialikustannuksia,lomista puhumattakaan.Kuinka paljon yhdenkin perheen valtiolle aiheuneet kustannukset ovat esim. yhdessä vuodessa.
VIRKOJA ON TODELLA PALJON JA LISÄÄ PERUSTETAAN VALTION TUOTTAMATTOMAAN HALLINTOON JA PALVELUIHIN,KATSOMATTA SITÄ MITKÄ OVAT TODELLISUUDESSA TARPEELISIA JA VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ.
TUOTTAVA KANSA SITÄ EI HYVÄKSY,ETTÄ HEIDÄN MAKSETTAVAKSEEN TYMÄTÄÄN KAIKKI.
Siitä on merkkejä,suuri työttömyys,köyhä väestö,sairaaloinen syrjäänvetäytynyt kansanosa,rikollisuus ja maahanmuutto pakolaisuus,sun muut ilkeydet,kuten homous,bordellit,viina ja huume,murhista ja tapoista puhumattakaan.Kaikki ovat levinneet kulovalkean tavoin räjähdysmäisesti.Ne ovat pilanneet koko rauhallisen ja sivistyneenä hyvivointi valtiona tunnustautuneen Suomen lopullisesti ikiajoiksi asti.Maa on köyhä, kuin kirkonrotta

Vieras

#15 rahaa valtiolta

08.02.2013 16:26

minäkin haluaisin ostaa auton ,jonka valtio minulle kustantaisi
Tarvitsemme maahanmuuttajia lisää tekemään työtä.

#16 Elämää toisten siivellä

08.02.2013 16:32

Vihreät elävät SUOMESSA kuulema, siten että heillä tulee sähkö töpselistä,vesi hanasta ja raha valtiolta, käyvät kaupasta city-maasturilla sapuskan.
JÄÄ AIKAA ENEMPI OLISKELULLE

#17 opiskelijat

09.02.2013 14:56

OPISKELU SE NYT MITÄÄN RAHAA TARVITSEE,SENKUN ISTUSKELEE JA KIRJOJA LUESKELEE.

Vieras

#18

09.02.2013 14:57

Tohtoreitakin ja tuomareita on jo aivan tarpeeksi asti kaikki liikaa.
Idarit

#19 Ei vaikuta

10.02.2013 16:44

Ei tää teidän turha adressi vaikuta mitään mihinkään, tehkää kansalaisaloite jolla saatatte saada jotain järkevää aikaiseksi. Ei teidän kaltaiset idiootit kyllä mitään opintotukea ansaitsekkaan.
Nuori Sinä vaikutat myös!

#20 rahat eivät riitä oman maamme tarpeisiin

10.02.2013 18:58


Vieras

#21

10.02.2013 20:03

Jos haluatte, että tämä adressi menee läpi PERUSTELKAA. Tästä saa vaan kuvan, että opintotukea tulisi nostaa, jotta lissut sais enemmän rahaa sidukkaan ja henkkamaukalle tuhlattavaksi. Ja mistä ne rahat revittäisiin, jos kaikille tulisi maksaa samanverran opintotukea?
Väsynyt töissäkäyvä opiskelija

#22

10.02.2013 22:43

Opiskelija tässä hei :) Maksimi opintotuki mitä voit saada asuessa vanhempiesi luona on 96e/kk. Miettikääpäs, että kun opiskelija täyttää 17v, loppuu lapsilisä. Ainut raha mitä siitä opiskelijasta valtiolta saa, on se 96e. Jos vanhemmat lopettaa lapsensa tavaroiden maksamisen kokonaan, ei tolla 96e pitkälle pötkiä kuukaudessa, jos vaikka puhelin hajoaa tai olisi uusien vaatteiden tarve.. Tai tytöillä uusi ripsiväri tai hiuslakka. SITÄ PAITSI, vain ne opiskelijat, kenen huoltaja/huoltajat ovat työttömiä, saavat täydet tuet, eli tuon 96e. Suurin osa saa n. 20e kuussa, jos sitäkään. Jotkut eivät saa euroakaan.. Vaikka olisi hyvä tuloiset vanhemmat, mitäs se hyödyttää jos ne on niin mulkkuja ettei suostu antamaan rahaa vaikkapa niihin uusiin sukkiin? Ja ne ketkä on ehdottanu 'Käykää töissä samalla' Niin tiedättekö kuinka rankkaa on ensin olla 7 tuntia esim. työsalilla amiksessa ja sen jälkeen mennä koko illaksi töihin vaan siksi että sais ne uudet sukat?! Lukiolaisilla taas se, et niil on hitosti lukemista ja läksyjä, jotka ois mukava saada tehtyä. Sit viel mietitään et miks nuoret on niin väsyneitä nykyään.. Vaaditaan ehkä hieman liikaa et pitäis opiskella ja käydä samalla töissä.. Eihän nää pelkästään töissä käyvätkään jaksa tehdä paljon mitään työpäivän jälkeen, niin miksi opiskelijoiden, jotka on parhaimmillaan 8 tuntia koulussa, pitäisi jaksaa? Tämän vuoksi sama opintotuki kaikille et ees jotain rahaa niille hyvätuloisten vanhempienkin penskoille.. Jos vaikka saisi ne uudet sukat. Totta kyllä on, et suurin osa vanhemmista maksaa lapsensa elämisen ja perustarpeet sinne 18v saakka, mutta oishan se silti hienoo saada vaikka vähän avustusta niihin koulukirjoihinkin, jotka maksaa kuitenkin aika paljon kappaleelta.. Amiksessa niitä kirjoja tarvii myös, alasta riippuen 2-10. Lukiossa taasen niistä kirjoistahan saa pulittaa ihan hitonmoiset summat. Mutta ei tässä muuta, toivottavasti avarsi mieltänne.
Loppuunpalanut

#23 Koulua ja töitä

19.02.2013 23:06

Itse tiedän myös tuon samaisen tunteen. Ensin olet 8-15 välisen ajan koulussa työsalilla tekemässä asiakastöitä/-kohteita,sen jälkeen menet omalla ajalla tekemään remppakohteeseen samoja hommia mitä olet jo aikaisemmin päivällä tehnyt seitsemän tunnin ajan. Ja kotiin pääsee vasta iltakahdeksan aikaan. Kotiin päästyä ei juuri mitään jaksa tehdä; syö ja käy nukkumaan. Ja itse saan opintotukea 15,20 €/kk, sillä ei kovin hyvin pärjää. Vanhemmilta avustusta ei juurikaan saa. Bensa ja lähes kaikki mitä tarvitsee, pitää kustantaa itse.

Vieras

#24 Re: kirjat

20.02.2013 00:33

#22: Väsynyt töissäkäyvä opiskelija -

Mutta lukiolaisilla on se etu, että he saavat myytyä kurssikirjansa seuraaville jotka saman kurssin käyvät. Myös kirjakaupat ostavat LUKION käytettyjä kirjoja, mutta ei ammattikoulun käytettyjä kirjoja. Harmi, taitavat jäädä nurkkiin lojumaan nuo ammattikoulun kirjani..


Vieras

#25

27.02.2013 11:03

Mikä tässä on kaikilla että pitäisi saada kaikille sama opintotuki? Se kun vain on niin että varmasti yli puolet opiskelijoista asuvat kotonaan ja ryyppäisivät vain rahat jos saisivat enemmän, minua ainakin ketuttaisi jos joku kenen vanhemmat maksavat kaiken ja sitten hän saisi saman verran rahaa kuin minä. Sitä pitäisi juuri nostaa niinkuin adressissa lukee. Koska itse olen yksinasuva opiskelija, käyn töissä ja silti hyvä kun pärjään, mutta tervetuloa opiskelijan elämään.