Ilotulitteet pois vapaakaupasta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ilotulitteet pois vapaakaupasta.

Jorma Perkele
Jyväskylä

#51

03.01.2009 18:30

Helevetti miksi pitäs kieltää jotain hauskaa miettikää kahesti ku näitä adresseja teette! Voin kyllä tehdä niitä putkipommeja ja tulla posauttelee teidän postilaatikkoja ja koiria jos yhtään lohduttaa!
Michail Jaction
Jurmaa

#52

03.01.2009 18:57

Maaseudulla on mukavan hiljaista ja yksinäistä, mikäli ei siedä ihmisiä tai ääniä.
Ari Takkunen
Helsinki

#53

05.01.2009 09:05

Tuusulassa paloi koulu, saldona siis tähän mennessä kaksi palanutta koulua ja yksi päiväkoti + paljon muuta. Eilen illalla 4.1. vielä paukuteltiin kotinurkillani, onko tuo nyt sitten hauskaa ja hyväksyttävää? Minusta ei. Mutta kuten sanoin aikaisemmin, tällä keskustelupalstalla osa ilotulitteiden puolesta puhujista kiroilevat ja mollaavat vastustajia milloin milläkin alatyylin sanoilla. Ikävää niille ilotulitteiden puolesta puhujille, jotka osaavat käyttäytyä ja ajatella. Sekä ottaa muut huomioon!
Nimetön Nokialainen
Nokia

#54

06.01.2009 22:32

Jos kerran ilotulitteiden melusaaste häiritsee teitä/eläimiänne, miksi ette samantien tee adressia siitä että ilotulitteet pitäisivät olla äänettömiä?

EI! Ilotulitteita ei saa kieltää!!
hannu h
turku

#55 jep jep

07.01.2009 19:52

muuta saharaan ni ei häiritte paukut...
Jari Räsänen
Juankoski

#56 Voi jumalavita..

08.01.2009 16:06

On se ihme ku parin ********* jotka hesassa kaupunkilla pari roomalaista tyhmyyttään ampuuu toisen päälle ni heti kielletään kaikki.. Ennen kiellettiin oikeet kinut ja tykinlaukaukset. Ni vielä muutkin pitää pois ottaa.. kohta menee siihen että aletaan dynyllä ja muilla paukuttelemaan..
Juho Eskelinen
Hollola

#57

08.01.2009 21:55

jos ilotulitteen kiellettäisiin niin heti seuraavana vuonna alkaa laiton toiminta ja itse tehdyt tulitteet parempi se on ilman kieltoa.
tommi pakarinen
suomi

#58

08.01.2009 22:50

Kielletään kaikki mikä on kiellettävissä niin maailma pelastuu!
Hugo Peikko
Vuorenpeikon luola

#59 Takkuiselle Arille..

09.01.2009 15:47

Aloitan viittamalla aikaisempaan viestiisi jos ihmettelit mistä ilotulitteiden aiheuttamat tuhot korvataan. Mielestäsi ilmeisesti sinun pussistasi? Ostitkos ilotulitteita? Esimerkiksi sesongissa 07/08 ilotulitteita ostettiin yhteensä n. 20 miljoonalla eurolla. Ilotulitteiden alv-% on 22. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen sain 4,4 miljoonan euron veropotin. Lisäksi näiden kuluttajaostosten takana on myös maahantuonnin ja kaikkien edeltävien kauppojen tapahtumat, joissa ilotulitteet ovat vaihtaneet omistajaa, ja jokaisessa eri vaiheessa maksetaan veroa.
Montako koulua paloi 07/08 vuodenvaihteessa ilotulitteiden takia? Mitäs luulet kuinka monta palanutta roskakoria ja silmävammaa tarvitaan jotta niiden aiheuttamat kustannukset nousevat 4,4 miljoonaan? En tiedä minäkään, mutta viimevuotinen n.40 vammaa, 0 palanutta koulua ja vaikka muutama sata palanut roskapönttö jättivät jälkeensä valtion kassaan miljoonan, kaksi, kolmannekin ehkä. Ilotulitteista maksetaan haittaveroa jolla kustannetaan niistä johtuvia haittoja. Lisäksi asiasta valittavilla on yleinen harhaluulo väitteissään.
Herra Takkunen, esimerkiksi Tuusulan koulupalo olisi vain siinä tapauksessa ilotulitteen syytä, että itse ilotulite olisi sytyttänyt kaksi 12-vuotiasta tyttöä ja pudottanut heidät lehtienkeräysastiaan. Pikemminkin kuin itse ilotulitteessa, ehkä se vika kuitenkin oli tyttöjen vanhemmissa tai tytöissä itsessään. Jos et vieläkään ymmärrä, niin harvemmin ne ilotulitteet itsestään syttyvät ja hyppivät palonarkojen materiaalien päälle. Samalla logiikalla voisimme ampuma-aseella tapahtuneen tapon jälkeen laittaa käsiaseen vankilaan, aseen käyttäjän sijasta. Jos joku sytyttää bensiinillä asuntonsa palamaan ja polttaa samalla neljä naapuriasuntoa, syytämmekö bensiiniä, sytytintä vai sytyttäjää. Uutisoinnissa kuitenkin törmätään ilotulitteista kyseen ollen, että ilotulitteet sytytti, aiheutti, poltti jne. Kärjistettyjä vertauksia, mutta pointti lienee selvä. Sekään ei ole ilotulitteiden vika, että n.95 prosenttia niistä aiheutuneista onnettomuuksista, käyttäjä on joko humalassa tai alaikäinen. Kuka ihme antaa alaikäisille ilotulitteita? En minä ainakaan, ei heille myydäkään, ilmeisesti ei heidän vanhemmatkaan.. noh.. se on ilotulitteiden vika kun ne ilotulitteet ikäänku hyppäs junioreitten käsiin. Vai olisko niitten vanhempien kuitenkin aika ottaa syytä siskoilleen?
Ari Takkunen
Helsinki

#60

12.01.2009 09:45

Hugolle tiedoksi, että ostin ilotulitteita, koska perheessämme on lapsia, mutta pärjäämme hyvin ilmankin. Asioita voi toki nähdä monelta kannalta ja laskeskella sekä spekuloida. Esim. "sitten räjäytellään dynamiitteja". Typerää. Mutta uskon, että asiat muuttuvat, halusimmepa tai emme. Olen samaa mieltä siinä, että tämäkin asia lähtee kotoonta, mutta kun tässä maassa on liikaa välinpitämättömiä vanhempia, joita ei kiinnosta missä kakarat luuhaavat ja mitä tekevät. Siksi täällä kaikki on aina kiellettävä. Ja on niitä pölvästejä aikuisiakin, jotka kännissä ammuskelevat pommejansa.
Hugo Peikko
Vuorenpeikon luola

#61 Juurikin niin.

14.01.2009 00:55

--Olen samaa mieltä siinä, että tämäkin asia lähtee kotoonta, mutta kun tässä maassa on liikaa välinpitämättömiä vanhempia, joita ei kiinnosta missä kakarat luuhaavat ja mitä tekevät. Siksi täällä kaikki on aina kiellettävä. Ja on niitä pölvästejä aikuisiakin, jotka kännissä ammuskelevat pommejansa.

Olisiko yhteiskunnassamme kuitenkin hieman suurempana epäkohtana esimerkiksi yksityisille henkilöille myytävät käsiaseet, ja kaikki muutkin aseet. Ja on niitä pölvästejä aikuisiakin, jotka kännissä ammuskelevat aseillansa ja toisin kuin ilotulitteet, tappavat niillä vuosittain kymmeniä muita pölvästejä ja vähemmän pölvästejä.
Kuten joku jo aiemmikin mainitsi niin, emmekö me kaikki voisi ymmärtää jotain tuosta ko. yhdyssanan ensimmäisestä osasta ja voisi iloita näistä yhdessä ja riisua kaikki ylimääräinen dramatiikka mikä näitä tulitteita koskee.
Lisäksi kaikki jeesustelijat jotka valittavat näiden tuottamasta saasteesta, menkööt itseensä. Voi olla varma, että jokainen suomalainen raiskaa luontoa vuoden aikana satakertaisesti enemmän käydessään kauhean kaukana eli n. 50-500m päässä autolla Siwassa, verrattuna yhteen ilotulittajaan.
Toki osa ja isokin osa heistä kuluttaa sesongin aikana myös ilotulitteita, mutta jälleen törmätään turhamaisuuteen ja ihmisen itsekkyyteen, jossa näiden typerien argumenttien varjolla pyritään riistämään muilta sellainen hetken nautinto, josta itse ei perusteta.
Äsköisellä viittaan erääseen kirjoittajaan joka suuressa viisaudessaan, ymmärtäväisyydessään ja eritoten ylväässä epäitsekkyydessään haukkui meitä, ilotulitteiden puolustajia ja henkilöitä jotka tahtovat pitää kiinni tästä oikeudesta harjoittaa itseillemme tärkeää asiaa kerran vuodessa, itsekkäiksi siitä syystä, että emme luovu ilostamme heidän vuoksi jotka eivät ilotulitteista pidä. Laskellaan lisää. Vuodessa on keskimäärin 365,25 vuorokautta, joista tulee tunteja yhteensä (365,25 x 24) 8766h. Ilotulitteet paukkuvat järjestelmällisesti ja pääsääntöisesti 12h ajan. Lasketaanpa prosentteina aika jonka me itsekkäät olennot viemme tulitteiden vihaajilta vuodessa. 12 : 8766h = 0,136893%. Eli kehtaammekin riistää vapaudestanne n. 0,14% ja jättää teidän vuodestanne vain n. 99,86% rauhaan. Hmm.. kukas se olikaan se itsekäs?
Jani Spetke
Kokemäki

#62 SHOOT URSELF ASSHOLE

20.02.2009 22:29

Pelkästään Helsingissä paloi maan tasalla yksi päiväkoti ilotulitteiden seurauksena sekä muutamat vakavat silmävammat. Me kaikki maksamme tämänkin ilon, joksi sitä nyt sitten kait pitää kutsua. Kotinurkillamme paukkui 27.12 alkaen yhtä mittaan, ei se ole mitään vuoden vaihtumisen juhlintaa enää. Suomalaisia -ainakin- vaivaa tauti nimeltään "minä minä". Oma napa lähinnä, muista viis. Olisko aika rakentaa yhteisöllisyyttä ja muidenkin huomioon ottamista, olisko?? Siitähän tämäkin adressi on saanut alkuunsa. Ei tätä olisi, jos ihmiset ottaisivat muut huomioon. Haloo!

Kuules Ari Takkunen sinä olet juuri se suomalainen jota vaivaa tauti nimeltään "minä minä" . Mitäpä jos ajattelisit meitä ENEMMISTÖÄ jotka saavat paljon iloa ja hauskuutta ilotulitteista?????
Se on sitten voi voi niille ääliöille jotka eivät osaa käyttää ilotulitteita oikein ja ampuvat itseään silmiin niillä mutta suurin osa kuitenkin osaa ja tietää ilotulitteiden vaarat ja ei pelleile niillä. Muutama kymmen silmävamma parin päivän sisällä on pelkkää tyhmyyttä. Ja nuorten pelleily ilotulitteiden kanssaa ja niiden ennen aattoa ampuminen on vain valitettavaa, se ei tule loppumaan koskaan kokonaan. Ilotulitteiden kokonaan myyntikielto ei tule koskaan menemään läpi Suomessa, joten sinä Takkusen Ari ja muut ylihuolestuneet vanhemmat ja ne elämään kyllästyneet akat jotka yrittävät saada maailmasta paremman paikan kieltämällä kaiken mahdollisen ettei vaan mamman pikku puudelille tule paha mieli kun ulkona paukkuu muutama pommi kerran vuodessa voitte ottaa sen papan vanhan haulikon tai käytte ostamassa käsiaseen jota vastaan juuri teitte adressit.comissa adressin ja ammutte itseänne päähän, niin olette saavuttanut tavoitteenne, nimittäin olette juuri tehneet maailmasta paremman paikan.
henkka mauritsi
tampere

#63 olet sairas

04.07.2009 14:52

hyppää kaivoon
Mixu Siitonen
Simpele

#64 Ei pois

29.07.2009 22:57

Siis ihan turhaa ottaa mitään ilotulitteita pois. Koska sitten me Suomalaiset ketkä pitävät ilotulitteista teemme omia pommeja. Te ette voi siihen vaikuttaa, koska olette itse sen aiheuttaneet. Silmä vammat sattuivat 08 - 09 vuonna aikamonelle, mutta syynä oli yllätävän kova tuuli.
Mixu Siitonen
Simpele

#65 Ilotulitteiden poiston seuraukset

29.07.2009 23:02

Ilotulitteiden poiston jälkeen ihmisille tulee pakko mielle ampua aina Joulukuun viimeisenä päivänä. No sitten otetaan kellarista (tai komerosta) isän vanha kivääri ja sillä käydään ampumaan viattomia. Haluatteko alle 100 vammaa vai 100 kuoleman tapausta. Kuolkaa pois ketkä vihaavat joitakin pieniä räjähteitä. Voiko kiinanpommi tappaa. EI. Voiko thunder king tappaa. KYLLÄ,mutta käyttäjän täytyy olla yksi teistä ketkä vihaavat näitä ilotulitteita! KIITOS.
lauri Kurki
Porvoo

#66 Melkonen jättisaastuttaja!

15.10.2009 21:05

Ja mitkä ne oikeat perustelut oli tähän rakettien poistamiseen? Ja Miksi pienet tuotteet poistetaan? Eivätkös nämä isot ole niitä "saastuttajia" ja onko se nyt niin kauheaa jos kerran vuodessa ilmassa on tuo hyvä ruudin tuoksu? Turha kieltää, koska kuitenkin enemmistö haluaa ampua raketteja!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.11.2009 20:34


Pekka Walkea
Kemi

#68

22.11.2009 15:09

Asiahan on niin, että ruuti palaa todella hyvin ja savu mitä siitä tulee on lähinnä pienhiukkasia. ja Suomessa on vain yksi suurempi poksutteluajankohta, jolloin ilotulitteiden kokonaishiukkauspäästöt eivät edes tilastoissa näy. Eli auton moottorista katalysaattoreineen tulee vakavempia päästöjä ilotulitteisiin verrattuna. Itsekin olisin vakavasti ilotulitteiden kieltämisen kannalla, jos niitä joka kuu räjäyteltäisiin, mutta sallikaamme hyvät kanssaihmiset itsellemme edes yksi irtiotto arjesta vuodessa.
Maria Pääkylä
Taivassalo

#69

22.11.2009 17:32

Luin tuon tekstin ja okei, ymmärrän kyllä että joitan häiritsee ja huolestuttaa. Mutta mielestäni pitäis ennemmin keskittyä siihen miten muuten tätä voitaisiin edistää tätä ettei tulis henkilö tai tavaravahinkoa. Oli se sitten mitä tahansa ni joku satuttaa itsensä. Ja tuohon että lapsiperheiltä menee lasten vaatimuksena paljon rahaa, niin, se on, ei pahalla, vanhempien oma heikkous. Jos ei ole rahaa niin ei osta, tai ostaa vähemmän.

Mielestäni tällainen vastuuntuntoinen ilotulitusrakettien henkilökohtainan käyttö on todella mukavaa. Harva maaseudulla tai muuten vain kaukana keskuksista uudenvuoden aattoa viettävä tuskin haluaa vaihtaa perinteitään. Enkä usko että jos tällainen laki tulisi, niin, epäilen, että valtio tukisi kuntia jotta he saisivat järjestettyä ilotulituksen.

Aina sattuu vahinkoja, niille ei mahdeta mitään. Jos tälle linjalle mennään ni eiköhä sitte pitäis kieltää televisiokin. Sehän voi aiheuttaa käytöksessä vaarallisia muutoksia, esim. lisätä väkivaltaisuutta. Ja sitäpaitsi, jos joku haluaa räjäytellä jotain, se etsii sitten netistä ohjeen, jolloin henkilö saattaa saada käsiinsä oikeasti todella vaarallisen ohjeen, jolloin tulisi paljon suuremmat vahingot. Sama kuin kieltolaki, jos alkoholi kiellettäisiin sitä käytettäisiin paljon enemmän ja sen vaikutukset olisivat tuhoisammat.

Mutta ymmärrän toki kantanne, ei siinä mitään, kai kaikilla tekemistä pitää olla, kun ei siedä jotain. Ja pahoittelen mahdollista haukkuvaa tai ilkkuvaa sävyäni.
Lauri Laitinen
vantaa

#70 raketteja ei pois ikinä!!!!

06.12.2009 10:35

jos raketit poistettaisiin niin kaikki tekisi omia pommeja ja tilaisisivat virosta raketteja..vitja ku te nipotatte joka ilon aiheesta ku kaikki lähes tykkäää uudesta vuodesta .. paitsi te nipottajat.. kuule miks ette muuta saharaan jos teitä kerran häirii... joku ilotulitteiden paukuttelu... Mua ei ainakaan häiri ja oon 11 vuotta ja ootan uutta vuotta aina innolla ja ostan ilotulitteita 60 eurolla .. mitä se teitä kiinnosta paljonko meillä menee rahaa ilotulitteisiin?

ja hyvää tulevaa uutta vuotta 2009-2010.
jesse raja
Jalasjärvi

#71

21.12.2009 21:33

ketä haittaa se että kerran vuodessa ammutaan rakeeteja jos saatana jäis-ja sorsa mettäläiset paukttaahaulikolla pitkin yötä vitutto jokka väitttää että raketit kielletään koska ovat ´´muka´´ vaarallisia
ville jokisuu
kemi

#72 Raketitko muka kiellettäis?

28.12.2009 01:09

Ehän siinä oo mitään järkee kieltää jtn raketteja sen takia, koska jotku urvot sattuvat itseään loukkaamaan tai koska eläimet säikkyisivät. Autot, tehtaat jne saastuttavat paljon enemmän kuin raketit. Mitä siitäkin tulisi jos raketit kiellettäisiin? Omatekoiset pommit, jotka voisivat tappaa! Rakettien kielto ei edes yltäisi listalleni asioissa mitkä pitäisi kieltää.

Kielettäisiin ennemminki naiset ja valittavat miehet saatana ennenmin kuin raketit!
jkjk njaa
sellanejännä

#73 Miksi?

28.12.2009 01:38

Miksi nuoria syytetään joka asiasta aina??.
esa vesa
hämeenlinna

#74 Helkkarin adressi

28.12.2009 14:07

Saaste yhden päivän tulituksesta ei ole läheskään niin suuri, kun teidän perhanan aikuisten öky-autojen jättipäästöt. Ja jos tapahtuu vahinko tekoa, niin heti syytetään rakettia, eikä ampujaa, ja kuten monet sanoivat, jos kielto tulisi, niin omien jättipommien väsäys alkaisi. Ja se ruudinhaju on hyvä..... -_-
Tatu Lehtinen
Somewhere

#75 Hyvää iltaa

30.12.2009 02:38

Kielletään autot, koska useat ihmiset ajavat juovuspäissään muita päin.
Kielletään tupakka, koska tämä ihmisen nautintoaine on vaarallinen ihmiselle, rahat palavat savuna ilmaan.
Kielletään lentokoneet, koska ne saastuttavat, tuhlaavat polttoainetta ja pitävät kauheaa meteliä
Kielletään julkiset musiikkitapahtumat, koska ihmiset voivat pilata kuulonsa.
Kielletään konsoli/tietokonepelit, koska ne tekevät lapsista epäsosiaalisia zombeja.
Kielletään sähkölaitteet, koska niiden tarvitsema virta tuotetaan useasti fossiilista polttoainetta hyödyntävissä voimalaitoksissa.
Kielletään hengitys, koska ihmisen uloshengittämä hiilidioksidi ei tee hyvää maapallolle.
Kielletään alkoholi, koska ihminen käyttää AINA liikaa alkoholia ja AINA päätyy alkoholistiksi
Kielletään ilotulitteet, koska "MIE EN TYKKÄÄ NIISTÄ", koirat kärsii, ihmisiä vituttaa ja eihän kenelläkään saa olla hauskaa.
Kielletään hymyily/hauskanpito, koska ihmisen kaikki viihdykkeet maksavat vuosittain useita miljardeja euroja ja SIINÄHÄN menee rahat taivaan tuuliin.
Kielletään kaikki nautintoaineet, koska ihminen pystyy elämään ilman niitäkin ja rahat menevät taivaan tuuliin. TURHAA.

Suojelkaamme lapsia, valtio tarjoaa pehmustetun pallon, jossa lapsi voi olla turvassa pahasta ulkomaailmasta, syötetään lapsille Valtion ruokatarkastamon/valmistamon hyväksymiä tuotteita, näytetään iloista propagandaa täydellisestä maailmasta ja ylistäkäämme tästä kaikesta Jumalaa! Hallelujaa!