Oulun terveyspalvelujen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Oulun terveyspalvelujen puolesta.


Vieras

#26

07.04.2013 18:28

Peruspalvelut säilytettävä, ylintä byrokratiaa vähennettävä. Tilaaja-tuottajamalli on humpuukia. Nykyinen hankintalaki on tuhoisa kunnille.

Vieras

#27 Re:

07.04.2013 18:30


Vieras

#28

07.04.2013 18:32

Taistelu Uuden Oulun peruspalveluista on alkanut.

Vieras

#29

08.04.2013 05:49

Terveysasemaverkosto on säilytettävä nykyisessä muodossa. Jos verkostoa supistetaan ja myös joukkoliikenteeseen tehdään muutoksia tilanne kaupungin alueella muuttuu autottomien ja vähävaraisten ihmisten kohdalla täysin mahdottomaksi kulkuyhteyksien puuttuessa. Jo nykyinen labortorionäytteiden oton keskittäminen muutamalle terveysasemalle on useille ihmisille este laboratoriokäynneille.

Vieras

#30 Re: Ohjeeksi , uudistuksessa otetaan lähtökohdaksi hyvä mikä on jo olemassa ja sitten katsotaan mitä

08.04.2013 05:59


Vieras

#31

08.04.2013 07:56

Ei yksin riitä että terveysasemia kehitetään vaan terveysasemat hoitavat vähemmän sairaat terveysasemilla ja vativammat potilaat hoidetaan sairaaloissa tai sairaaloiden poliklinikoilla ja potilaat voisivat hakeutua yliopistollisen tai keskus-sairaalan päivystykseen oman tapeen mukaan ilman lääkärin lähetettä tai lääkärin lähetteellä ja ambulanssin tilanneet voitaisiin viedä suoraan sairaalan päivystykseen niin ettei heitä viedä ensin terveyskeskukseen josta vasta lääkärin lähetteellä sairaalan päivystykseen joka voi hätätilanteessa hidastaa ratkaisevasti hoidon saantia.

Terveysasemat voisivat päivystää myös iltaisin, viikonloppuisin ja öisin.

Vieras

#32

08.04.2013 08:56

Kyllä se ihmisen sydän on tarpeellisempi hoitaa kuin kivisydän!

Vieras

#33

09.04.2013 07:12

keskustan alueella pitää säilyttää terveyspalvelut, siksi monet ovat muuttaneetkin keskustaan asumaan!

Vieras

#34

09.04.2013 13:50

Kun tehdään uudisrtuksia, niin ne pitäisi aina tehdä parannukseksi, eikä huononnukseksi.

Vieras

#35

09.04.2013 19:00

Terveyspalvelut ovat tärkeimpiä palveluja asukkaille, niiden on oltava lähellä asukkaitaan. Ei kaikilla ole omaa autoa ja Oulun lähiliikenne on kallis ja huonosti toimiva. Vanhoille ja lapsiperheille erikoisesti lähipalvelut ovat tärkeitä. Säästäkää lopettamalla tilaaja-tuottajamalli joka lisää kustannuksia raskaalla hallintokoneistolla.

Vieras

#36

10.04.2013 10:52

katainen & co. ajaa suomeen usa mallin terveydenhoidossa. omatvakuutukset!
terv.keskuksen käyttäjä

#37 outoa toimintaa

10.04.2013 11:46

Ensin vietiin labrat terv.keskuksista. Nyt saa jonottaa (vaikka aika) tunteja labrassa.
Nyt meinataan viedä terv.keskuksetkin. Entäs vanhukset jotka joutuu käymään useita kertoja viikossa/kk
labrassa, miten kalliiksi se tulee taksisetelien käytöstä?
kokemusta

#38 Ajanvaraus toimivammaksi

12.04.2013 11:00

Ihmettelen, kun esim. Tuiran terveysasemalla on monta lääkäriä ja ajanvarauksen hoitavat sairaanhoitajat. Mielestäni lääkärit voisivat vuorotella ajanvarauksessa, sillä silloin he voivat samalla katsoa tietokoneelta henkilön aikaisemman tilanteen ja suunnitella käyntiä varten esim. laboratoriokokeet, jotka olisivat valmiina potilastapaamisessa. Sen jälkeen puhelu siirtyy sairaanhoitajalle, joka sopii laboratorioajan ja lääkärin vastaanottoajan. Mielestäni tällöin jäisi yksi käynti pois ja lääkäriaikoja vapautuisi eikä potilaiden enää tarvitsisi selittää vaivojaan ehkä hyvinkin kokemattomalle ajanvaraajalle.
Olen myös ihmetellyt, kuinka voi olla mahdollista, että Rajakylästä säännöllisesti labrassa käymään joutuvat vanhukset ovat Tuiran labran asiakkaina.
Tällä hetkellä tärkeintä on koko ajanvarauksen ja asiakkaiden tarpeiden kartoitus ja sujuvammaksi organisointi, kuin yhdistämisten ja uusien tilojen suunnittelu.
Niitähän tekevät henkilöt, jotka eivät joka päivä työskentele terveyskeskuksissa ja koe niissä mahdollisesti parannettavia epäkohtia ja unohtavat tärkeimmän siis asiakaspalvelun.
Raha on järjestely kysymys; ei jatkuva toimivien käytäntöjen muuttaminen.
Muutoksiin tarvittavat rahat voidaan käyttää erikoislääkäreiden palkaamiseen terveyskeskusten tarpeen mukaan.
Yksi kokemus, kun kysyin lääkäreiltä ( mm. terveyskeskus, ortopedi ym. ) millainen ruoka voisi auttaa laihtumiseeni ja nivelvaivoihin, he jäivät hämilleen osaamatta vastata tai keskustella asiasta. Tulin siihen päätelmään, että vain mm. anorektikot ja ylilihavat tarvitsevat ruokaohjeita, meille muille on sitten tärkeintä napsia tabletteja ja käydä labrassa tutkituttamassa, onko niillä mahdollisesti sivuvaikutuksia.
Kuitenkin jo Hippokrates tiesi,että ruoka-aineet ovat vaikuttavia lääkkeitä, joten lääkäreiden koulutukseen ja kiinnostuksen herättämiseen on tärkeää sisällyttää ruokatietoutta ja ruuan huomioimisen lääkkeitä määrättäessä.
Homeopatian tunteminen on myös tärkeä osa lääkärintyössä, sillä homeopatia on kokonaisvaltaisempaa tutkimusta ja hoitoa kuin nykyinen koululääketiede, joka korostaa vain lääkkeiden määräämistä huomioimatta potilasta kokonaisvaltaisesti sekä fyysisesti että henkisesti.

Vieras

#39

15.04.2013 08:20

Virkamiehet ja poliitikot miettivät asioita kuten mustalaisten hevoset, joilla on silmäläpät silmien sivuilla. Keskittäminen saadaan laskennallisesti näyttämään edullisemmalta, mutta käytännössä asiakkaat joutuvat maksamaan enemmän ja pienienkin terveyteen liittyvien asioiden hoitaminen vaatii useita käyntejä eri kohteissa hankaline ajanvarauksineen.

Vieras

#40 Re: Asia on just noin

16.04.2013 08:11


Vieras

#41

16.04.2013 09:26

Kyllä täältä Martinniemiestä tulee matkaa johonkin Tuiran terveysasemalle. Ei kaikilla ole autoja ja lähtäppä sairaana linjaautolla matkaan!
Miettikää nyt päättäjät tarkkaan Haukiputaan Tk:n tarvetta. Ja Haukiputaan alueella on paljon syrjäisempiäkin paikkoja joista ei ole edes linjaautolla mahdollista kulkea! Maksaako Oulun kaupunki taksi kyydit? Ei varmaan!!!!

Vieras

#42

16.04.2013 16:34

Me kaikki kunnallisten terveyspalveluiden käyttäjät tiedämme, että keskitetty ajanvaraussysteemi esim. hammashoitoon ja neuvolaan ei toimi. Nyt kun palvelupisteitä vielä karsitaan, jonotusajat senkuin kasvavat. Kynnys lähteä lääkäriin kasvaa entisestään niillä, jotka muutenkin ovat hitaita lääkäriin hakeutumaan ennenkuin on myöhäistä
.........Onko ihmiset tarkoitus etäännyttää kunnallisista terveyspalveluista.......toki näinhän tulee säästöjä parhaiten :/
Kaikki kunnia alan ammattilaisille

#43 Re: Ajanvaraus toimivammaksi

16.04.2013 18:01

#38: kokemusta - Ajanvaraus toimivammaksi

No ehkä lääkäreitä ei ole järkevää istuttaa ajnvarauksessa........Sairaanhoitajat kyllä osaavat tuon homman oikein hyvin , ja pääsevät myös lukemaan tietokoneelta sairauskertomuksesi. Monesti nimenomaan tutulla sairaanhoitajalla on juuri se kokonaisvaltainen näkemys. Toimintaa toki voisi tehostaa monellakin tapaa, mutta sitä en käy tässä arvioimaan......ovat niin monimutkaisia koukeroita. Faktaa kuitenkin on, että erikoislääkäreiden palvelut kuuluvat erikoissairaanhoitoon (OYS) , eivät terveyskeskuksiin, joissa ammatti-ihmiset arvioivat ja kartoittavat avuntarpeesi ......kaikki kunnia heille


Vieras

#44

16.04.2013 19:02

Siis eihän tämä ole mikään uutinen koska olenkin miettinyt millon tämä kaikki tapahtuu.
Julkisista palveluista karsitaan tietenkin kaikista välttämättömimmät asiat kuten juuri terveydeyskeskukset. En edes uskalla arvata mitä seuraavaksi kaupungin "herrat" päättävät meidän "parhaaksemme".
On se hienoa saada uusi,suuri ja mahtava Oulu joka ottaa takapakkia kehityksessä ja joka riskeeraa kaupunkilaisten terveyden.
Mielestäni kulujen karsimisen voisi aloittaa vaikka johtajien palkoista hmm niin... tai erottaa koko sakki

Vieras

#45

17.04.2013 03:17

Tässäkö on sitten "toimiva malli" herrojen suunnittelemista lähipalveluista???? Pakko allekirjoittaa, kun pelkään koskevan koko Suomea tämän.

Vieras

#46

17.04.2013 19:14


Suomessa on aina vain leikkaukset esillä.

Kaksikymmentä pitkää vuotta on täällä leikattu.

Tämä kertoo tyhmyydestä ,sekä kyvyttömyydestä
Suomen kokoomus sekä sosiaalidemokraatit ,eivät
edusta tulevaisuutta vaan synkkää menneisyytä
johon ei voi palata.
Juha Tapio
Adressin tekijä

#47 Lakkautuslistalla seitsemän terveysasemaa

17.04.2013 20:03

Uusimman virkamiesehdotuksen mukaan "terveyskeskukset muuttuvat hyvinvointikeskuksiksi, joita Ouluun jää kuusi kappaletta, tosin yksi jaettuna Oulunsalon ja Kaakkurin kesken. Näin terveykeskustasoisia palveluja saa jatkossa vain seitsemästä toimipisteestä. Terveyskeskusten kartalta katoavat Höyhtyä, Keskusta, Kaijonharju, Myllyoja, Rajakylä, Seppä, Yli-Ii ja Ylikiiminki." (Kaleva 17.4.2013.)
Kaupunginvaltuuston päätös ns. palveluverkosta siirtyy toukokuun 27. päivään. Vain aktiivinen kansalaistoiminta voi pelastaa terveyspalvelut. Kerro adressista ystävillesi ja tuttavillesi, levitä tietoa adressista eri tavoin kuten sähköpostitse ja Facebookissa. Netti- ja peperiadressissa on jo liki 4 000 nimeä. Jatketaan t. Juha
Juha Tapio
Adressin tekijä

#48 Adressin voi allekirjoittaa apteekeissa, monilla asukastuvilla ja eräissä liikkeissä

19.04.2013 19:46

Oulun terveyspalveluiden puolesta -adressin voi allekirjoittaa adressit.com -sivuston lisäksi:
Keskusta: Yliopiston ja Rotuaarin apteekit, Oulun Uusi apteekki ja Oulun Vanha apteekki, Café Antell Rotuaari, Garam Masala, New Bombay, Juuttiputiikki, Kulttuuribingo ja Valveen ala-aula; Kaakkuri: Kaakkurin asukastupa; Kaijonharju: Kaijonharjun apteekki; Kastelli / Oulunsuu: Oulunsuun asukastupa; Kaukovainio: Kaukovainion apteekki ja asukastupa; Karjasilta: Karjasillan asukastupa; Myllyoja: Myllyojan apteekki; Pateniemi: Pateniemen apteekki; Rajakylä: Rajakylän asukastupa ja R-kioski; Raksila: Joutsen apteekki (S-market); Toppila: Toppilan apteekki ja asukastupa Alvari; Tuira: Tuiran asukastupa ja Merikosken apteekki; Haukiputaan ja Kellon apteekit; Kiimingin ja Jäälin apteekit; Yli-Iin apteekki ja Sale.
Millennium

#49 Lääkärin lusikka soppaan

20.04.2013 07:06

Oulun kaupungissa asuvana ja aiemmin myös täällä perusterveydenhuollossa työskennelleenä lääkärinä olisi paljonkin sanottavaa edeltäviin kommentteihin, varsinkin niihin joissa nykyinen huono toiminta olisi vain lääkäristä ja/tai hoitajista johtuvaa. Toki meitäkin on monenlaisia, kuten on potilaitakin. Tiivistettäköön kannanottoni suunnitelmista pariin lauseeseen:
- Jotain kertoo se, että edelleen toisaalla terveyskeskuksessa työskentelevänä ja yleislääketieteeseen erikoistuvana lääkärinä haluaisin todellakin pitää työmatkani minimissään, mutta saadakseni siedettävät työolosuhteet, jotten työurani alkupuolella ajaisi itseäni työuupumukseen ja kyynistyisi, katson parhaakseni käyttää päivässä yli 2h työmatkoihin, jotta voin olla _suorassa virkasuhteessa kuntaan/kuntayhtymään_ (en ole keikkalääkäri).
- Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun luin uusinta virkamiesten ehdotelmaa Oulun uudeksi palvelumalliksi 2020 Kalevasta; varsinkaan sitä ruohonjuuritason potilastyötä tekevien näkemyksiä ei kyllä ole suunnitelmissa huomioitu.

Tässä tapauksessa suuri ei todellakaan ole kaunista ja hyvää, sano minun sanoneen.

Vieras

#50 Ottaa päähän

21.04.2013 10:55

Oulussa on n.190.000 asukasta ja vain n.4000 on ottanut kantaa tämän asian puolesta.Mikä teitä
vaivaa?? Hox te jotka olette vielä työterveyshuollon piirissä.Oletteko ajatelleet että nyt
muovataan tulevia terveyspalveluja!Teitäkin ne koskevat ainakin silloin,jos joudutte työttömäksi
tai kun jäätte eläkkeelle.Mitenkäs sitten suu pannaan?? Tajutkaa hyvät ihmiset,TÄMÄ ON TÄRKEÄ ASIA