Kasvisruokapäivä kouluihin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kasvisruokapäivä kouluihin.

Michail Jaction
Jurmaa

#51

02.12.2008 11:53

"Se 1/4 lihaa tarkoittaa proteinia."

Mistäs tuon keksit? Todennäköisesti omasta päästäsi. Jos joka ateriastasi 1/4 olisi puhdasta proteiinia, lihoisit proteiinin yliannostuksen vuoksi. Lihassa on ravintoaineita, joita ei saa mistään kasvikunnan edustajista.

"Esimerkiksi soija kja kauramaidossa tätä on lisättynä. maidossakaan sitä ei luontaisesti ole avan se on sinne lisätty."

Tarkoititko nyt Vitamin-D:tä vai kalsiumia? Maidossa on proteiinia ja kalsiumia ihan luonnostaan, D on lisätty kalsiumin imeytymisen parantamiseksi.
Niina Jääskeläinen
Oulu

#52 proteini, lacium ja d-vitamiini

17.12.2008 14:25

proteinia saa jopa paremmin kasvikunnan tuotteista kuin lihasta.

Sekä loppujen lopuksi maidosta saatava kalcium imeytyy aika huonosti. Ja kauramaidossa ja soijamaidossa näitä myös on. kasvikunnan tuotteista kalciumia saa paljon paremmin. suosittelen tutustumaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.12.2008 20:30


Tommi Virtanen
Espoo

#54

17.12.2008 22:33

Kasvisruokapäivästä tulis aika nopiasti kiskapäivä. Kuolen mielummin kuin rupean kasvis-syöjäksi. Liha vaan on niin makoisaa.
Michail Jaction
Jurmaa

#55

18.12.2008 07:53

Niina, tietoihisi on olemassa lähde. Kirjoittaisitko sen tai ne tänne?
Anni P.
suomi

#56

21.12.2008 16:06

Voishan sen järjestää vaikka kovin moni tuskin sitä söisi. Ite oon sitä mieltä että pitäs olla metukka päivä millo syödään kunnon hevosista tehtyä meetwurstia.
Aino Väisänen
Kuopio

#57

21.12.2008 19:18

kasvisruokapäivä kuulostaa hyvältä idealta.itse olen kahden vuoden kokemuksen jälkeen huomannut,että koulujen kasvisruoan taso on laskenut.ehkä tällainen päivä saisi kuntia kiinnittämään hieman huomiota kasvissyöjienkin ruokintaan,erityisesti vegaanien,sillä niin niukasta ruokavaliosta on vaikeaa saada kaikkia tarvitsemiaan aineita.ja onhan kouluruokailu yksi päivän tärkeimmistä ateroista!
en usko,että tällaisen päivän vuoksi useampi jättäisi kouluruuan väliin,ehkä jopa päinvastoin:toisinaan saan kateellisia katseita muilta opiskelijoilta,kun he joutuvat syömään limaista lihamureketta minun syödessäni maukasta porkkanapihviä...
Matti Pentti
Pori, Finland

#58

21.12.2008 19:55

Kannatan ehdottomasti!
Ymmärrän vastustajien mielipiteitä, sillä olen itsekin joskus ajatellut yhtenevästi, olenhan kasvanut saman kulttuurin keskellä ja sisäistänyt saman arvomaailman ym normit.
Toisissa kulttuureissa pidetään naisen kivittämistä ja lasten silpomista (ympärileikkaukset) normaalina. Kasvissyöntikin vaatii kulttuurin luomasta ajatusmaailmasta irroittautumista.
Olen aina ollut kovin eläinrakas ja minua vaivasivat väitteet eläinten kärsimyksistä. Tarkastelua laajentamalla ja asiaan perehtymällä, murtuivat jyrkät asenteet, väärät informaatiot ja ennakkoluulot kasvissyöntiäkin kohtaan.
Näitä kasvissyöntiin liittyviä harhaluuloja olivat esim aneemisuus, epäterveellisyys, pelkän salaatin syöntiä, luonnottomuus, erilaisuuden haku, "piiperöinti" (mitä lie tarkoittaakaan) ja yleinen elämisen vaikeus (toisten ennakkoluulot ja nälkään nääntyminen). Ensin jäi punainen liha kokonaan, sitten kala ja lopuksi maitotuotteet. Ei vaikeuksia, mutta paljon on kyselty perusteluita ja päin naamaa ladeltu ettei voi ymmärtää, ymmärrän kyllä.

Miksei sallittaisi eettisempää, ekologisempaa sekä terveellisempää ruokavaihtoehtoa? Voi olla, että tuosta päivästä tulisi hyvinkin todennäköisessti "kiskapäivä" jollei keittäjätädeille opeteta uusia reseptejä. Tarpeen olisi myös "kasvisruokapropagandatunnit", tietysti sitä ennen myös opettajien ja kokkien/keittäjien uudelleenkoulutus. :)
Toiset jo maistamatta nyrpistävät nenäänsä lukiessaan ruokalan menussa sanan "kasvis", eikö siinä jo pitäisi sen oman ennakkoluulo-ilmaisimen herätä?

Tuntuu, että nuo ravintoloiden, pikaruokaloiden, koulukeittiöiden kasvisruokavaihtoehdot ovat jonkin salaliiton myötä (ettei vaan tulis enempää kasvissyöjiä ja lihanmyynti laskis) niin mauttomia ja luotaantyöntäviä ettei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. ;) Noh, totuus taitaa kuitenkin olla se, ettei kasvisruokia osata oikeasti kokata, kun on koko ikä kokkailtu sitä jopa kansainvälisellä tasolla latteaksi moitittua suomalaista ruokaa.
Olen miettinyt jopa oman pienimuotoisen kasvisravintolan/kiskan perustamista.

Lihansyönnin perusteleminen pelkän maun takia on epäeettinen ja lapsellinen tapa kohdata todellisuus. Toivonkin, että jokainen jättäisi ne ennakkoluulot ja asenteet pois ja oikeasti tutustuisi vaihtoiseen ravintoon, kaiken ei tarvi tapahtua hetkessä vaan totuttelemalla uusiin makuihin joita kasvismaailmasta irtoaa monin verroin.
Rickrolled :FHehe
Blaablaablaa

#59

21.12.2008 20:08

Minä ainakin ottaisin vegaanipäivänä omat ruuat kouluun...
Niina Jääskeläinen
Oulu

#60

24.12.2008 17:15

Luulisin että jossain terveysjutussa mainitaan että ihminen tarvitsee myös proteiinia päivittäin jota nyt sitten sattumoisin saa lihasta.
//
Proteinia saa jopa helpommin kasvikunnan tuotteista kuin lihasta.


Toiseksi toi maitotuotteiden kielto sinä päivänä on huonosti perusteltu. Maitohan on ihmisen yksi ainoista D-vitamiinin ja kalsiumin lähteistä ja jollei lehmiä lypsä niin niille tulee tauteja.
//
lehmät ensinäkin joutuvat synnynttämään liian tiheesti jotta tuottaisivat maitoa.
Lisäksi niihinkin vitaamini on lisätty ja kalciumia saa esim kaalista jos et tiennyt. se imeytyykin paremmin siitä kuin maidosta. soijamaidossa ja kauramaidossa on näitä molempia.
Michail Jaction
Jurmaa

#61

31.12.2008 18:53

Sillä lehmän synnyttelemisellä on kyllä käänteinen vaikutus maidontuotannon kasvuun.
Jesse Pulkkinen
Veteli

#62

18.03.2009 18:53

Jos vegetaristit haluaa kasviksia niin pinotkoon sitten lautaselleen pelkkää salaattia. En allekirjoita. Mitäs sitten ne jotka ei tykkääkään salaatista? Sinä kasvispäivänä ne jotka ei tykkää kasviksista sais olla nälissään koko päivän.
Ida Haapala
Salo

#63

26.03.2009 19:05

Jesse Pulkkinen ja muut vegaaniruokavaliosta tietämättömät: ei kasvisruoka tarkoita pelkkää salaattia. ITSE ASIASSA, minä syön liian vähän vihanneksia ja juureksia. Vaikka ostan vain vegaanisia tuotteita. Minä syön perunaa, pastaa, riisiä, soijasuikaleita/rouhetta, linssejä, papuja... Eli ei, kukaan ei joutuisi koulussa elämään salaatilla sitä päivää. Minäkään en elä, eikä kukaan vegaani.

Että se siitä. Ja tästä päivästä olisi hyötyä, eipähän tulisi yhtenä päivänä viikossa syötyä sitä eläinrasvoja sisältävää kolesterolipommia.
Ismo Laitela
Helsinki

#64

26.03.2009 21:52

En kyllä kävisi itse syömässä vaan ostasin omat ruuat s-marketist.
Michail Jaction
Jurmaa

#65

09.04.2009 17:21

Anteeksi, edelliseen kommenttiini tuli virhe. Totta kai maidon tuotantoon tarvitaan se, että lehmä on välillä kantavana, mutta sen ei tarvitse olla jatkuvaa. Tietääkseni harva lehmä tekee edes viittä vasikkaa.
kiss fani
lmao

#66

11.04.2009 18:52

hyväksyn jos se päivä pidettäisiin sunnuntaisin
Lauri Pitkänen
Tottijärvi, Nokia

#67

06.08.2009 14:55

Valittakaa vain nirppanokokkaveget lihapäivä kouluun!
Iz Rx
Helsinki

#68

08.08.2009 17:40

"toisinaan saan kateellisia katseita muilta opiskelijoilta,kun he joutuvat syömään limaista lihamureketta minun syödessäni maukasta porkkanapihviä"

Taisivat vain luulla sitä oikeaksi pihviksi.Maistuu murekekkin maistamisen jälkeen :/.


"Tiinalla ei ollut yhtään syytä miksei lihaa voisi syödä."

Noh ainut syy jonka löysin oli maininta että jos ei vain pidä lihan mausta.. silloin kyllä ymmärrän, ihan en usko joka vegeä joka näin on maininnut mutta kai niitä jokunen on.

Kouluissa kasvisruoka päivä olisi varmaan juuri noita edellä mainittuja mitä nykyään on jo pinaattilettuja, puuroja ja kesäkeitto. Eli eiköhän niitä ole ihan tarpeeksi jo nytten kun laatukaan tuskin paranisi vaikka tämä menisi läpi, tulisi vain yksi "puuropäivä" enemmän. Luultavasti jos saisivat aikaiseksi ties mitä vege versioita ruuista,lasagnea tms. niin olisivat laitosruokamaisuudessaan varmasti yhtä mauttomia kuin originaalitkin siellä eli ei välttämättä pahin mahdollinen vaihtoehto.
Henrik Tuisku
Nokia

#69

11.08.2009 12:49

VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI VALI.....Ei kukaan paitsi vegaanit syövät sitä. Mulla oli sellainen kaveri jonka perhe aloitti ja se itsekkin aloitti vegaaniruoan syömistä. Ja se halus mun perheenkin syömään sitä...Mä järkytyin siitä. Mä alotin heti seuraavana päivänä sen kiusaamisen. Mä vihaan vegaaneja! Eipä olisi kannattanut pyytää muakin vegaaniksi. Nyt se varmaan itkee siitä, että sitä kiusataan. Oikein sille. Mä vihaan vegaaneja!!
Tiia Holappa
Seinäjoki

#70

24.08.2009 19:21

allekirjoitin :)
kouluissa pitäisi olla kasvisruokapäivä.
Said Kemal El Hassan
Rabat, Morocco

#71 Teemapäivä

11.09.2009 23:46

Henki pois kasvissyöjältä
Tiia Holappa
Seinäjoki

#72

27.09.2009 21:07

Kasvisruokapäivä kouluhin.. ite rupesin kasvissyöjäksi elokuussa ja saan kasvisruuan koulussa ja hyvää se on. Kasvisruoka on parempaa ku liha. Eläimet pois lautaselta!! Olen lakto-ovo-vegetaristi.
Henrik Tuisku
Nokia

#73

23.11.2009 08:59

Pinotkaa sitten lautanen täyteen sitä salaattia jos tahotte. Mä tiiän kuinka moni menis lidliin ruokavälkällä sen takia vaikka se on kiellettyäkin. Ainakin melkein kaikki seiskat. Söin kerran kokeilumielessä soijalihapullia ja lihapullia. Tavallinen oli hyvää. Soijalihapullasta tuli yrjöt. Että silleen.
Miä Aww
Alkaa L:llä loppuu A:han

#74 lol joku hippi tais tehä tänkin paskann :P

30.11.2009 19:04

hyi kasvisruokapäivänä jättäisin koulun välii :DDDDDD
p.s. söin eka-tokaluokkalaisena kasvispaskaa. ei hyvä.
Repe Seppänen
Pasila

#75

02.12.2009 19:42

Luulenpa että sinä päivänä kun olisi kasvisruokapäivä ruokaa menisi paljon hukkaan