Tehomaatalous on lopetettava, kuten myös turkistarhaus sekä eläinkokeet!

Matias Telin
Helsinki

/ #3 Huvimetsästys

07.04.2009 11:23

Luonnonsuojeluliitto on EU-aikana huomauttanut, että nykyinen suurpetojen kiintiömetsästys ei ole EU:n luontodirektiivin poikkeuslupasääntöjen mukaista. Esimerkiksi ilvekselle ja sudelle on poikkeuslupia on annettu ilman, että alueella olisi ollut mitään todellisia haittoja, kuten korvattuja kotieläinvahinkoja. Tällainen metsästys on yleistä huvimetsästystä eikä se täytä direktiivin tiukkoja poikkeuslupaehtoja.

http://www.sll.fi/luontojaymparisto/monimuotoisuus/suurpedot

Myös salametsästys on huvimetsästystä.

Ihmisellä on ajattelevana olentona vastuu ympäristöstään, ja vastuu myös omasta sekä eläinten hyvinvoinnista. Eläimen kärsimystä ei pidä lisätä, vaan se tulee pyrkiä tappamaan mahdollisimman kivuttomasti.

Sika-jutusta; En usko että kyseessä oli työtapaturma, tai sitten näitä "työtapaturmia" sattuu todella usein joten kysymys kuuluukin että miksi tuotanto eläinten elinolosuhteita ei olla vieläkään parannettu? Miksi tuotanto eläimiä ei voida tappaa kivuttomasti vaan käytetään yhä "liukuhihna-teurastusta"?

--------------------------------


Miksi eläinten hyvinvointi on niin vaikea asia? Koska ihmiset eivät halua tietää. On niin helppo sulkea silmänsä ja ajatella että kaikki on hyvin.
Ja koska lakia ei voi kyseenalaistaa. Suomen lakihan on virheetön ja huomioi kaikki epäkohdat? Asiassa ei voi tapahtua mitään vääryyttä, jos laki sen sallii?

Vanhemmille ihmisille esim. tehotuotanto kuulostavaa myös täysin humpuukilta, heidän aikanaan asiat olivat toisin. On vaikea ajatella tehokasvatusta, kun omassa nuoruudessa haettiin vielä kananmunat ja maito omasta tai naapurin navetasta.

--------------------------------

Oikeutta eläimille järjestö on hyvällä asialla, ikävä kyllä joka järjestöstä löytyy näitä ajattelemattomia "yksittäisiä mätämunia"..