Eläinten maahantuontia valvottava paremmin!


Vieras

/ #19 Re:

04.02.2012 21:49

#18: -  

 Trokareita on paljon ja sen kaikki tietävät, myös viranomaiset. Asialla on kuitenkin myös toinen puoli, ja senkin kaikki tietävät. "Pahaa-aavistamattomia" koiranostajia on myös valitettavasti paljon. Koiranostajan on nykyisin helppo saada tietoa ja pystyy valitsemaan, millaista kasvatusta/tehtailua/trokausta tahtoo ylläpitää, ja senkin kaikki tietävät. Vastuu on paitsi lainsäätäjällä, myös ihmisillä itsellään. Jos laki on huono, täytyy lakia muuttaa. Jos ihminen on hölmö, se onkin jo vaikeampi homma. Lainmuutoksesta on tietenkin hyvä aloittaa, että olisi työkalut edes toisella osapuolella.

Totta kai on hyvä ajatus, että kaikki koirat tarkastetaisiin kun ne saapuvat maahan. Tietysti laiton tuonti muuttaisi olomuotoaan jollain tavalla. Kyllä ihminen keinot keksii kun vain tavara käy kaupaksi. Niinhän se on kaikessa muussakin bisneksessä. Tällä hetkellä laki on huono, tarkastuksia ei Viron-tuontiin voi tehdä. Ihmisetkin ovat vielä niin sinisilmäisiä, että ostavat mitä vaan halvalla saavat. Veikkaisin, että lain silmissä monen trokarin touhu on periaatteessa ihan laillista (jos rokotukset ovat kunnossa), eläinsuojelullisesti ehkä harmaalla alueella, mutta moraalisesti ja eettisesti todella väärin. Toisille koirat ovat vain kauppatavaraa, tavaraa voi ostaa ja myydä eikä huonosta moraalista voi rangaista.

Päin helvettiähän nämä asiat ovat kun kansalaiset joutuvat tällaisessa asiassa neuvomaan lainsäätäjää. Se osoittaa sen, ettei lakinikkareita kiinnosta eduskunnassa oikeasti tämä asia mitenkään. Tietoa on tarjolla heille yhtälailla kuin koiranostajillekin. Suomessa saa nykyisin häärätä ihan mitä vaan, eikä kukaan pysty puuttumaan asiaan. Jutut kaatuu tai pitää käräjillä, ihan sama trokarin kannalta, homma senkun jatkuu.