Elävänä syntynyt abortoitu sikiö on pelastettava!


Vieras

/ #55 Syntynyt lapsi on hoidettava, vaikka häntä olisi yritetty abortoida

28.11.2012 16:23

Jos sikiö tulee ulos kohdusta elävänä, eihän se enää ole sikiö, vaan elävä ihminen. Siinä vaiheessa, kun lapsi on ulkona kohdusta ja lapsi elää abortin epäonnistuttua, on lasta hoidettava.

Suomessa heitteillejättö on rikos. Jos sen seurauksena ihminen, hyvin pieni lapsikin kuolee, se on tappo. Jos on tehty ammattilaisen päätös jättää hoitamatta, kuvaa se vakaata harkintaa. Rikoslain mukaan jos tappo tapahtuu vakaasti harkiten, se on murha.

Taposta tai murhasta pitää lain mukaan tehdä rikosilmoitus. Törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä seuraa sakkoa tai vankeutta.

Ei ole oikeuden ennakkotapausta, jossa lääkäri voisi päättää, että lapsi jätetään hoitamatta, koska hän selvisi abortista. Kun saman ikäisiä keskosia kyetään hoitamaan, on epäonnistuneessa abortissakin syntynyttä lasta hoidettava ihmisenä, vaikka hän ei olisi vanhempiensa toivoma. Lain mukaan muu toiminta täyttää murhan tai vähintään tapon tunnusmerkit. Murha ei vanhene koskaan, tappo vanhenee 20 vuodessa. Jos nimikkeet tuosta kuulostavat kovilta, on meillä eduskunta, joka voi päättää toisin, onhan lapsensurmastakin säädetty erikseen, mutta vain äitiä koskien. Toistaiseksi voimassaolevan lainsäädännön mukaan taposta tai murhasta on kovat rangaistukset.