Ritvalan aarniometsä säästettävä

Valkeakosken Ritvalassa, Vähäjärventien päässä sijaitseva pieni, mutta luontoarvoiltaan huomattava vanha aarniometsä on hakkuu-uhan alla. Alueelle ollaan kuluvan talven aikana tekemässä ns. eri-ikäisrakenteistava hakkuu.

Alue on kuusivoittoista metsää, jossa lisäksi on mäntyä, haapaa, koivua ynnä muita lehtipuita ja havumetsä muuttuu lehtomaiseksi alempana alueella. Alueella ei ole tehty kunnollista luontokartoitusta, mikä olisi ensiarvoisen tärkeää tämän kaltaisten vanhojen metsien hakkuita suunnitellessa.

Nyt luonontilaisena pitkään ollut metsä kärsii pienestäkin hakkuusta, eikä metsäkoneen käynnin jälkeen voida enää puhua aarniometsästä. Lisäksi, kun nyt tiheä vanha metsä harvennetaan, kaataa syysmyrskyt loputkin pystyyn jätetyt, myrskyjen armoille jätetyt isot puut nurin.

Keloja_ja_liekoja,_VLK,_Ritvala_syksy_2015.jpg

Kyseisen metsän yhteydessä on nuorempaa havumetsää ja tämän kanssa metsä muodostaa peltojen ja hakkuuaukeiden keskellä tärkeän kasvualustan vanhan metsän lajeille.

 

Me allekirjoittaneet vetoamme metsäyhtiö UPM:ää vetäytymään tämän tukkipuutavaran puolesta melko mitättömän arvoisen ja pinta-alaltaan pienen luontokohteen hakkuusta.

Facebook
Tulisiko valtion leikata menoja?