Lahden Muotoiluinstituutin uuden opetussuunnitelman opiskelijoiden täydentävien opintojen kurssitarjonta ei vastaa osaamistavoitteita.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#22

Olen täysin samaa mieltä adressin tekijöiden kanssa! Käyn itsekin Muotoilu instituuttia ja koen itsekin että meiltä on viety meidän amnattiosaamiselle tarpeelliset kurssit pois!

(Lahti, 24.05.2018)

#30

Kirjoitan adressin kaikkien opiskelijoiden etujen takia, koska olen huolestunut omista ja muiden opinnoista. Lisäksi olen todella pettynyt LAMKin toimintaan ja mainontaan alojensa suhteen. Esimerkkinä: Minä, kuten moni muukin, tulimme syksyllä 2017 ajoneuvomuotoilua opiskelemaan, ja nyt keväällä meille kerrottiin, ettemme saa oman alamme valinnaisia kursseja ensi vuodelle. Mitä meistä sitten tulee, tasa-arvoisia muotoilijoitako.

(Lahti, 24.05.2018)

#34

Tutkintoni tueksi haluan pystyä käymään opintojani täydentäviä kursseja kuten taideopetusta sisältäviä kursseja. Taiteen harrastuneisuus on tärkeä osa muotoilijan kehitystä.

(Lahti, 24.05.2018)

#35

Olisi järkevämpää leikata aloituspaikoista kuin opetuksen laadusta. Tuotettaisiin mieluummin samalla rahasummalla huippu osaavia ja motivoituneita tulevia työelämän ammattilaisia, sen sijaan että pyrittäisiin "massatuotantoon", jolloin opiskeluun käytettyä aikaa ei saa oppimiseen nähden maksimoitua oman kehittymisen kannalta. Markkinat hyötyisivät rautaisista ammattilaisista, joista myös todennäköisemmin nousisi myös kansainväliseen menestykseen muotoilijoita. Muotoilu on kuitenkin tähän asti ollut Suomen ylpeyden aihe ja vientituote, miksi siis väkisin halutaan ajaa tämä alas ja heikentää laatua ja pilata pitkäjänteinen työ mitä koulutuksen kehittämiseen, menestykseen ja saatuun näkyvyyteen/tunnettavuuden eteen ollaan tehty.

Itse olen ainakin näihin viime aikaisiin leikkauksiin ja päätöksiin hyvin pettynyt. Markkinoidaan olevamme muotoilu- ja design maa, mutta pädätöksenteko ja toiminta puhuvat täysin tätä vastaan. Myöhemmin jossain vaiheessa nämä leikkaukset tulevat maksamaan meille vielä suurempia summia kuin nyt leikatut, joiden arvoa ei pystytä suoraan rahassa mittaamaan.

(Espoo, 24.05.2018)

#42

Vaikuttakaa asiaan, pliis. Kursseille ilmottautuminen oli pettymys.

(Lahti, 24.05.2018)

#68

echo

Aikamoista jos kursseille pääseminen edellyttää tietoteknistä reaktiokykynopeutta. Tulee mieleen tietovisailu verkkopelit jossa nopeimmat pääsevät peliin. Mikäli on tarkoituksenmukaista että opintopisteet ovat kuin verkkopelit ja pisteet niistä kuin harvinaisia Pokemon Go -otuksia joilla sitten elvistellään opiskelija riennoissa ja töitä haettaessa, niin systeemissä on virhe. Mielenkiintoista tämä on nykyisessä järjestelmässä siksikin että jos viisi muotoilukoulutukseen luokkaa "visailee" 15:sta opiskelupaikasta, niin ohjelmistotekniikan insinööriopiskelija Siikainen voi koodaamallaan verkkobotilla päästä opiskelemaan muotoilua, koska osaa koodata ja on sitä kautta nopein. Mikäli muotoilu opetusta ei saa ensi vuonna kuten kuluvana vuonna joudun todnäk tämän sydämeni ääni koulutukseni lopettamaan ja hakemaan muotoilukoulutukseen muualle, koska on minulla muutakin elämää kuin roikkua nettiselaimessa kello X kyttäämässä kurssia xXx ja jonka Siikanen halutessaan veisi. Siikanen vuosi toki myydä bottiansa '2kg Siika' sitten koulun ilmoitustaululla Yammerissa ja saataisiin hieno uutinen tuoreisiin tapahtumiin Lamk.fi etusivulle kohtaan ajankohtaista ^^

Terkuin,
PuMu:n June

>> 2kg_siika.txt

(Lahti, 24.05.2018)

#74

Nämä kurssit ovat tärkeitä, antoisia ja niille osallistuminen pitäisi tehdä kaikille opiskelijoille mahdolliseksi!!

(Lahti, 24.05.2018)

#99

Kaikilla on oikeus taideopintoihin!

(Helsinki, 25.05.2018)

#111

Tämä on ongelma, itsekin olisin kaivannut krokee-kurssia viimeisen vuoden valinnaisiin koska haluan tähdätä animaatiohommiin - niitä ei järjestetty sinä vuonna. Nopeasta piirtämisestä on iso hyöty niin suunnittelussa kuin itse tekemisessä.

(Lahti, 29.05.2018)