Pelastetaan Nastolan Nastopolin lukio

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#207

On täysin järjetöntä viedä alueen nuorilta koulutus mahdollisuus lukiossa. Kyseinen toimi laskee myös nastolan kiinnostavuutta asuinalueena. Meiltä on 2 lasta käynyt lukion nastolassa ja koulutus ja toiminta on ollut aina hyvää.1 kävi koulua lahdessa ja taso ei ollut samaa tasoa.

(Lahti, 14.10.2018)

#210

Lukio-opetus on terveyspalveluihin verrattavissa oleva kansalaisen peruspalvelu, jota on tarjottava lähellä omaa asuinpaikkaa. Itse maaseudulta lukion käyneenä (5 km lähimmälle linja-autopysäkille) tiedän, että hankalista liikenneyhteyksistä voi koitua este lahjakkaankin oppilaan koulunkäynnille.

(Lahti, 14.10.2018)

#212

Kiitos taas Lahden valtuustolle, lopetetaan koulut/lukio/päivähoito ja kaikki muukin eihän tätä kylää tarvita muutakuin maksamaan laskut. Lukion lopettaminen on kyllä kuolin isku muuttoliikkeelle Nastolan suuntaan. tätä kylä pahaa ajetaan nyt kyllä tietoisesti alas.

(Nastola??, 15.10.2018)

#221

Ehdottomasti lukion säilyttämisen kannalla. Täyttä puppua mitä luin ESS-lehdestä koulun lopettamisesta koituvista säästöistä ym. Miksi mitään mitä luvataan ei voida pitää. Epäluottamus päättäjiin miinuksella. Nyt olisi korkea aika ottaa askel siihen suuntaan jotta ette menettäisi täysin kasvojanne ja luottamuksenne rippeitä meidän Nastolalaisten silmissä. T. Susanna Laakso

(Lahti, 15.10.2018)

#222

Entisenä koulun opiskelijana haluan sanoa, että tässä koulussa opiskelijoilla on erinomainen ilmapiiri ja tasokas opetus. Tässä koulussa oppilaat ja opettajat tuntevat toisensa ja pystyvät vuorovaikuttamaan tasolla, jota ei saavuteta missään suurikokoisessa koulussa. Säästöt ovat säästöjä, mutta säästääkö tässä loppupelissä kukaan mitään? Asiasta päättävät henkilöt: numeroiden tuijottamisen sijasta käykää katsomassa paikanpäällä, että minkälaista oppilaitosta olette yrittämässä laittaa kiinni.

(Helsinki, 15.10.2018)

#227

Opiskelin Nastopolin lukiossa ja valmistuin sieltä ylioppilaaksi 4 vuoden opintojen jälkeen vuoden 2016 keväällä. Koulu tarjosi minulle mahdollisuuden opiskella ohjelmointia(13 ohjelmointikurssia) ja siellä oli paljon muitakin mielenkiintoisia tekniikka/teknologia-aiheisia kursseja, mikä oli ehdottomasti yksi Nastopolin lukion vahvuuksista.

Nastopolin lukioon hakemista en kadu yhtään, se oli todella mukava paikka opiskella, enkä kokenut koskaan noiden 4 vuoden aikana tulleeni kiusatuksi, mikä oli myös yksi tämän lukion vahvuuksista: sopivan pieni, jotta koululla oli tiettyä yhteisöllisyyttä ja ei jäänyt yksin, vaikka joskus olisikin ollut yksinäisiäkin hetkiä.

Muistan jonkun kiteyttäneen lukiomme koon edun hyvin: tarpeeksi pieni, jotta kaikki suurin piirtein tuntevat toisensa, mutta tarpeeksi suuri, jotta on resursseja tarjota opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia ja erottua kilpailussa.

Itse olen aina asunut Lahden puolella Lahtea, mutta kaikkien Nastolalaisten puolesta todellakin toivon, että Nastopolin lukion annetaan säilyä, sillä ainainen luokkakokojen kasvattaminen ja kaikkien nuorten samoihin kouluihin paneminen ei ole hyväksi, jos se tulee vaikeuttamaan heidän keskittymistään, opiskeluaan tai toisiinsa tutustumista ja kaverisuhteiden muodostamista. Pienemmässä lukiossa nämä kaikki voivat olla helpompia ja apuakin voisi luulla saavan helpommin ja nopeammin.

Se, missä päin kaupunkia sen koulut sijaitsevat, on myös merkittävä asia. Kaikkien koulujen ei pitäisi olla niputettuna yhteen alueeseen kasaan, vaan on hyvä, jos niitä on vähän ympärillä, jos se parantaa eri asuinalueiden houkuttavuutta ja täten edistää kaupungin kehitystä ja kasvua(kasvuahan kaikki yritykset sun muut haluavat[ja siksi paradoksaalisesti säästävät samalla kun varoja keräävät?]?). Lyhyet koulumatkat vähän etäisemmillä seuduilla asuville ovat myöskin nuoren opiskelijan etu, tietenkin! Itse tykkäsin noin puolen tunnin bussimatkasta Lahdesta Nastolaan, mutta en ota kantaa siihen, millainen koulumatkan kesto on ihanteellinen muille ihmisille, tai "keskiverrolle" sellaiselle.

Toivottavasti Nastopolin lukio saa uuden mahdollisuuden näyttää potentiaalinsa. Kyseisen lukion entisenä opiskelijana, onnistuneesti sieltä valmistuneena, tunsin että minulla on tietynlainen velvollisuus omalta osaltani antaa panos rakkaan lukioni puolustamiseen! Kiitos Nastopolin lukiolle tärkeiden eväiden antamisesta niin omaa tulevaisuuttani kuin monien muidenkin nuorten tulevaisuutta ajatellen!

(Lahti, 15.10.2018)

#232

Tässä asiassa on kyse muustakin, luottamuksesta!

(Lahti, 15.10.2018)

#237

Vanhan Nastolan alueen yksi elinvoimaisuus tekijä on Nastopoli lukio ja Lahden suurin teollisuuskeskittymä tarvitsee koulutettua työvoimaa, joka palaa takaisin. Panostettava lukion mainostamiseen oppilaiden houkuttelemiseksi myös muualta maasta, kuten aikaisemmin toimittiin ja onnistuttiin ja Pajulahden urheiluopiston opiskelijoita ja oman kaupungin alueen nuoria unohtamatta.

(Lahti, 15.10.2018)

#245

Aiemmin Nastolassa asuneena ja Nastopolissa työskennelleenä kuulostaa uskomattomalta suunnitelmat lakkauttaa lukio! Koulun ilmapiiri ja työskentelytilat ovat loistavat, opiskelijat ja opettajat tuntevat toisensa. Opiskelijan etu ei ole iso koulu vaan turvallinen ja tuttu lähilukio. Entä voisiko väkeä saada liikkumaan enemmän kaupungin muista osista Nastolaan opiskelemaan?

(Kokkola , 15.10.2018)

#260

Nastopolissa on mahdollisuus!

(Tampere, 16.10.2018)

#261

Nastopolin lukion säilyttäminen tuo loppupeleissä huomattavasti enemmän hyötyä, kun sen lakkauttamisen tuoma hetkellinen säästö.. säästöä ei edes pitkällä tähtäimellä synny

(Nastola, 16.10.2018)

#268

Nastolan lukio säilytettävä

(VILLAHDE, 17.10.2018)

#273

Entisenä Nastolan lukion kasvattina kannustan säilyttämään hyvähenkisen lukion ja ennemmin kehittämään Lahden lukioiden yhteistyötä esim. aine-erikoistumisen kautta.

(Riihimäki, 18.10.2018)

#277

Nastolassa pitää ola lukio.

(Lahti, 18.10.2018)

#278

Nastola ansaitsee oman lukion edelleen, ja Lahti tarvitsee erilaisia lukioita. Ja tekniikkapainotus on ollut ihan ainutlaatuinen. Kaikilla pitää olla mahdollisuus opiskeluun. T. ylioppilas vuodelta 1994.

(Espoo, 18.10.2018)