Vaadimme raudanpuutteen tunnustamista sekä tasa-arvoista hoitoa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#8607

Viisi vuotta sitten vatsalaukun ohituseikkaus, rautalääkityksiä useita ja tuloksia ei ole tullut. Viiden vuoden aikana kaksi kertaa rautainfuusion saanut, toisella kerralla kun väsymys oireet ajoi työkyvyn alas ja autonrattiin nukahtaminen oli monet kerrat niin lähellä, toisella kertaa olin raskaana. Toivoisin että asia otettaisiin terveydenhuollossa vakavammin.

Mea Ketomäki (Akaa, 10.01.2023)

#8616

Mikäli julkisen terveydenhuollonkautta seurattaisiin säännöllisesti rauta ja muitakin hivenaine ja vitamiini arvoja säästettäisiin pitkällä aikavälillä paljon kärsimystä ja yhteiskunnan varoja.

Elina Seimola (Helsinki, 11.01.2023)

#8623

Aivan erityisesti ferriitin puutteen tunnistaminen ja hoito on Suomessa lastenkengeissä. Raudanpuute uhkaa erityisesti naisia, joilla on runsaat kuukautiset ja pahimmin siitä kärsivät nuoret, sairaat ja henkilöt, jotka ovat autistisia tai kehitysvammaisia. Katson, että tällä hetkellä raudan puutteen hoidossa poljetaan ihmisoikeuksia.

Kielo Maja (Helsinki, 11.01.2023)

#8665

Hemoglobiini on tärkeä ihmisten terveyden ja hyvin voinnin kannalta. Jos raudanpuute oireita ei oteta tosissaan ja selvitetä anemian syytä, nii pahimmillaan se voi viedä hengen ihmiseltä. Tärkeä aihe joka vaatii huomiota.

Maria Ukkola (Uusikaupunki , 16.01.2023)

#8696

Tämän asian kanssa kamppailu on vaikeaa ja vaikuttaa elämään. Tarvitsee enemmän huomiota ja hoitoa!

Suvi Elomaa (Hämeenlinna, 22.01.2023)

#8728

Olen itse synnyttänyt molemmat lapseni tietämättäni rautavajeisena, koska itselläni on ollut rautavajetta. 4hlön perheessä 3 rautavajeista aiheuttaa kaikennäkösiä tilanteita. Niin kotona, koulussa, päiväkodissa ja töissä. Ihme on että ollaan vielä yhdessä ehjänä perheenä, moni pariskunta olisi jo eronnut näillä vasotinkäymisillä, mitä meillä on vuosien varrella ollut ja suurinosa johtunut rautavajeen tuomista oireista. Toivittavasti teette järkeviä päätöksiä. Aamen.

Sari Könnömäki (Forssa, 23.01.2023)

#8792

Kärsin teini-iässä raudanpuuteanemiasta vuosikaudet saamatta kunnollista hoitoa. Vasta aikuisena varastorautani suostuttiin mittaamaan, ja silloinkin vasta, kun olin itse sitä väen vängällä vaatinut. Edellisestä (olisiko mitattu yhteensä vain kaksi kertaa) mittauksesta on nyt jälleen vuosikausia, koska lääkärit eivät oma-aloitteisesti määrää varastorautaa mitattavaksi labrassa. Hemoglobiinini on hyvä, mutta käytännössä kaikki muut veriarvoni viiterajojen ulkopuolella, kuten ennenkin. Tästä huolimatta asiaan ei koskaan reagoida. Syön oma-aloitteisesti rautaa, mutta on mahdollista, ettei se imeydy kunnolla, koska minulla on krooninen suolistosairaus.

Ronja Hautamäki (Tampere, 25.01.2023)

#8798

Ferritiinini oli 8, mutta minulle ei suositeltu edes rautalisää, koska hemoglobiini oli viitearvoissa. Vasta puolen vuoden oireilun jälkeen ymmärsin itse selvittää asiaa ja huomasin, että tuolla ferritiini-arvolla ei todellakaan voi pärjätä - varsinkaan naishenkilö.
Nyt jatkossa, kun olen pyytänyt kyseisen arvon katsomista lääkärissä käydessä, minulle on huokailtu ja kieltäydytty, koska ”tuo onkin oikea trendi nyt.”
Tähän ongelmaan on saatava muutos.

Tinka Markkinen (Hyvinkää, 25.01.2023)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…