Suojatien saaminen Sastamalaan Kiikkaan Jokisivulle Jokisivuntieltä Kiikkapääntien pyörätielle (risteys Jokisivuntie - Sarkiantie / Kiikkapääntie).

Ota yhteyttä adressin tekijään

Vastaus ELY-keskukselta

2020-11-01 11:27:50

Lähetin seuraavan toimenpide-ehdotuksen ELY-keskukselle:

Kiikan Jokisivun kyläseura ehdottaa suojatietä Jokisivuntieltä Kiikkapääntien pyörätielle. Vaikka Kiikkapääntiellä Kiikan sillalle päin on 40 km nopeusrajoitus, autot ja etenkin rekat eivät siitä paljoa välitä. Jokisivuntietä pyöräilevät koululaiset oikaisevat tällä hetkellä risteyksen yli suoraan linja-autopysäkille ja tästä aiheutuu monia vaaratilanteita. Suojatie ja suojatien merkki voisivat rauhoittaa liikennettä edes hiukan. Tällä hetkellä risteyksessä ei ole mitään merkintää miten vilkkaasti liikennöity Kiikkapääntie pitäisi ylittää Jokisivuntieltä tullessa. Suojatie selkeyttäisi risteystä ja olisi suhteellisen helppo ja edullinen toteuttaa. Liitteenä on Kiikan koulun vanhempainyhdistyksen lausunto, Adressi.com -sivustolla olleen adressin nimilista kommentteineen sekä Facebookin Kiikka- ja SaKeSe -sivustojen kommentit. 

Tässä saamani vastaus:

Kiitos yhteydenotosta! Tässä tietoa ehdottamasi toimenpiteen yleisestä toteutusmahdollisuudesta:

Uusi suojatie

Uusia suojateitä harkitaan tarkoin eikä niitä toteuteta turhaan, jotta ne eivät menetä merkitystään. Suojateitä ei toteuteta, jos tien nopeusrajoitus on yli 50 km/h. Niitä ei myöskään rakenneta mäkiin tai tien mutkiin, sillä ne eivät ole turvallisia tienylityspaikkoja. Suojatien on myös oltava osa käyttäjien luonnollista kulkureittiä. Suojateitä toteutetaan pääasiassa taajamamaisiin ympäristöihin. Muualla suojateitä toteutetaan lähinnä koulujen, päiväkotien tai leikkipaikkojen läheisyyteen.

Suojatien tarve arvioidaan sen potentiaalisten käyttäjien perusteella. Suojatie voidaan merkitä, jos se on osa luonnollista kulkureittiä ja suojatiellä on vähintään 200 jalankulkijaa vuorokaudessa. Suojatie voidaan harkinnan mukaan toteuttaa myös, jos suojatiellä on yli 100 käyttäjää vuorokaudessa, suojatietä käyttää noin 20 koululaista tai vanhusta päivittäin tai suojatiellä on 40–50 työikäistä käyttäjää päivittäin.

ELY-keskukset saavat tienkäyttäjiltä paljon erilaisia kehitysehdotuksia, joista monia ei voida kuitenkaan toteuttaa. Toisinaan ehdotetut toimenpiteet eivät ole toteutettavissa kyseisessä liikenneympäristössä ja toisinaan toteutuksen estää rahoituksen puute. Tiedossa olevia parannustarpeita on jo nyt paljon jonossa odottamassa rahoitusta. Toisaalta pienempienkin toimenpiteiden toteutuminen edellyttää liikenneympäristöön liittyvien kriteerien täyttymistä.

Teemme parhaamme toimivan ja turvallisen liikenteen varmistamiseksi.

 

Ystävällisin terveisin
Liikenteen asiakaspalvelu


Sirpa Kallioinen, Kiikan Jokisivun kyläseura ry



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…