BEIHAIN TEHDASHANKE JÄIHIN

Ota yhteyttä adressin tekijään

LAKIMIES YANG ZAIXIN ON VAPAUTETTU!

2012-09-15 10:52:25

Upeita uutisia: saimme eilen 14.9. viestin, että lakimies Yang Zaixin on vapautettu. Hän saapui kotiinsa torstaina 13.9.2012 kello 14.

Yang Zaixin ehti olla vangittuna ensin yhdeksän kuukautta, ja Stora Enson ilmoitettua investointipäätöksestä maaliskuussa hänet siirrettiin taloarestiin kuuden kuukauden ajaksi.

Yang Zaixin on puhunut eilen puhelimessa dokumenttielokuvan ohjaajan Mika Koskisen kanssa. Yangin mukaan mikään oikeusaste ei suostunut käsittelemään hänen tekaistuja syytteitään, ja niinpä hänet jouduttiin vapauttamaan hänen istuttuaan tutkintavankeudessa ja taloarestissa maksimimäärän, yhteensä 15 kuukautta. Yang Zaixin kertoi olevansa kiitollinen kaikesta tuesta ja aikovansa nyt levätä, minkä jälkeen hän jatkaa työtään lakimiehenä.

Vetoomuksen ensimmäinen tavoite on vihdoin saavutettu, mutta nimien kerääminen jatkuu Beihain kartonki- ja sellutehdasta koskevien vaatimusten osalta. Kiitos, että levität edelleen tietoa vetoomuksesta.

 


Punaisen metsän hotelli -elokuvan tekijätiimi

Terveisiä Yang Zaixinilta 22.4.2012

2012-04-23 22:40:40

Mika Koskisen tuore viesti luettiin sunnuntaina 22.4.2012 Suomen Sosiaalifoorumissa seminaarissa, joka käsitteli monipuolisesti Stora Enson plantaasien haittavaikutuksia Brasiliassa, Uruguayssa ja Laosissa. (Seminaarin järjestivät Maattomien ystävät, Maan ystävien plantaasikampanja ja Aasian ystävät ry.)

Hyvät ystävät.

Terveisiä lakimies Yang Zaixinilta. Onnistuin tapaamaan hänet eilen, tai no, lymyilemällä rappukäytävässä pystyin näkemään hänet ja hän pystyi näkemään minut kaltereiden takana olevasta ikkunastaan. Samalla puhuimme hiljaa salaa puhelimessa. Yang vetosi ihmisoikeuslakimiesten puolesta ja oli erittäin huolissaan oman perheensä tulevaisuudesta. Hän toivoi että ihmiset julkaisisivat lehtijuttuja, mielipiteitä, vetoomuksia ja blogeja missä ikinä voivat, ettei ihmisoikeuslakimiehiä unohdettaisi lukkojen taakse. Vapautta ei ole, muuten hän vaikutti olevan hyvissä voimissa. Vaimo ja lapset paasevät häntä tapaamaan hakemalla lupaa poliiseilta ja häntä vartioivat turvallisuusviranomaiset ovat ystävystyneet hänen kanssaan ja antaneet enemmän yksityisyyttä arestihuoneistossa perhevierailujen ajaksi.

Tapasin myös Punaisen metsän hotellin pojan ja pihalle minua elokuvassa tapaamaan tulleen maanviljelijän. Viime marraskuussa Stora Enson Kirsi Seppäläinen kävi Punaisen metsän hotellin aiheuttaman kohun jälkeen Baishan kylässä jakamassa Stora Enson lyijykyniä koululaisille ja kirjoittamassa vastuullisuusraporttia, toisenlaista näkökulmaa, osakkeenomistajille. Yhtiön suomalaisdelegaation näki myös maanviljelijämme Su Tianjin ja kuvitteli että nyt hänellä on tilaisuus esittää asiansa. Hän meni kysymään koska hän saa korvauksia tai koska hänen 4 vuotta sitten viedyt maansa palautetaan. Puheeseen ei vastattu. Seuraavana päivänä mies ja eräs toinen maanviljelijä kutsuttiin tapaamaan Li -nimistä paikallisjohtajaa. Paikalla oli myös useampia Li:n apulaisia. Su esitti vaatimuksensa ja kuvitteli josko nyt suomalaisdelegaation käynnin jälkeen maa-asia vihdoin ratkeaa. Yllättäen yksi apulaisista, nimeltään Chen, otti maanviljelijän kuristusotteeseen takaapäin ja löi ohimoon ja päähän. Verta. Päähän on tullut pysyvä arpi. Tämä tapahtui marraskuun puolivälissä 2011.

Lue koko kirje



Punaisen metsän hotelli -elokuvan tekijätiimi

Petition also in English - Vetoomus nyt myös englanniksi!

2012-04-23 22:33:19

Punaisen metsän hotelli -elokuvan tekijätiimi



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.