Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Kommentoitu viesti

Höh!

#4 Varsinainen NIMBY

29.05.2014 20:55

Espoo on kaupunkialuetta jolla ei oikeasti ole varsinaisia luontoarvoja. Tässä on taas tyypillinen "Not In My BackYard" hanke jossa ongelmat halutaan vaan siirtää jonkun muun huoleksi. Toivottavasti hanke toteutuu!

Vastaukset

Siis

#5 Re: Varsinainen NIMBY

2014-05-29 21:29:01


Vieras

#6 Re: Varsinainen NIMBY

2014-05-30 04:13:55

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

??? Suomessa taitaa olla kyllä aikas paljon metsäalueita, johon joutomaata voi viedä ja missä naapureina ei ole hevostilaa ja kaupunkilaisten vapaa-ajan aluetta. 
Tässä kyseisessä louhoksessa taitaa olla kuitenkin kyse siitä, että yksityinen yritys haluaa hyödyntää omaa maa-aluettaa välittämättä vallitsevista tämänhetkisistä alueen käyttötarkoituksista. Onneksi koko hanke on vasta alkuvaiheessa ja kaikilla alueen käyttäjillä on mahdollisuus ottaa yhteyttä ELY-keskukseen ja antaa oma mielipiteensä hankkeen vaikutuksesta ympäristöön ja luontoon.

Tätä hanketta voisi verrata siihen, että omakotitalo alueen keskelle rakennettaisiin pilvenpiirtäjä. Se varmasti vaikuttaisi voimakkaasti kaikkiin alueen käyttäjiin, vaikka pilvenpiirtäjää ei ihan naapuriin rakennettaisikaan. Kaupungin on tässä tilanteessa vain mietittävä onko maatalous alueeksi kaavoitetun alueen viereen oikeutettua antaa lupa louhokselle, joka tuhoisi kaavoitetun alueen käyttömahdollisuuden.

Vee

#12 Re: Varsinainen NIMBY

2014-05-30 07:39:19

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Et ole tainnut koskaan käydä esim. Nuuksiossa. Se on osittain Espoon puolella.

Luonnollinen luonto

#14 Re: Varsinainen NIMBY

2014-05-30 11:42:50

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Kyllä Espoolla on paljonkin luontoarvoa. Espoohan markkinoi asukkailleen ja matkailijoille mm. Nuuksiota, Espoon keskuspuistoa ja saaristoa.

Mie vaan

#32 Re: Varsinainen NIMBY

2014-06-12 12:45:09

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Kerro minulle missä asut. Voisin ostaa viereisen tontin, hakea kaavamuutosta ja perustaa naapuriisi louhoksen tai betoniaseman.

Luonnossa ja maalla sielukin lepää

#36 Re: Varsinainen NIMBY

2014-06-23 09:30:19

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Et varmaankaan ole käynyt tutustumassa alueeseen? Kehoitan käymään. Alue on luonnoltaan ja maastonmuodoiltaan erittäin kaunista ja vaihtelevaa. Ihastelin etenkin hienoja kallioita ja silmiä hiveleviä niittykumpuja, harvinaistuvia maisemia nekin. Alue on todellinen virkistyskeidas sekä maalaisille että kaupunkilaisille.

Jätemaalle löytyy kyllä parempiakin paikkoja jolla ei tuhota väheneviä virkistyspaikkojamme. Alueella voi ihastella myös kauniita hyvinhoidetuja omakotitaloja, paljon uusiakin. Olettaisin että nimenomaan ihmisiä, jotka ovat halunneet luonnonrauhaa. Saa nähdä onko joukossa "isokenkäisiä". Heillähän on usein paremmat vaikutusmahdollisuudet ja painoarvoa kuin tavallisilla ihmisillä.

Arviointiohjelmassa ei löytynyt minkäänlaista kuvausta alueen asutuksesta ja elinkeinotoiminasta? Onneksi arviointi tehtäneen sentään Ely-keskuksen toimesta, eikä jonkun konsultin toimesta.

Toimintoja ei sijoiteta 300 metriä lähemmäs asutusta.

Kukapa haluaisi louhoksen 300 m päähän asumuksistaan. Sellainen kuuluu teollisuusalueelle tai muuten jo turmelulle tai tai raskaasti hoidetulle metsätalousmaalle. Näiltä ei olla turvassa enää niin Espoossa kuin Kainuussakaan. Missä tahansa joku voi tulla tekemään valtauksen takapihallesi. Se ei ole oikein. Oikea kehitys lähtee ihmisten tarpeista, ei yritysten tarpeesta tehdä voittoa muiden kustannuksella.

Meidän tulisi miettiä enemmän millaisen yhteiskunnan haluamme rakentaa lapsillemme, tietysti itsellemme samalla. Tätä mietitään aivan liian vähän. Samalla on luovuttava suurteollisuuspohjaisesta kehittämismallista ja kaiken keskittämisestä. Tarvitsemme hajauttamista jolloin monet ongelmat ratkeavat lähes itsestään. Silti sekin vaatii suunnittelu. Ja tahtoa.