Kommentoitu viesti

monte-Zuma

#76

14.12.2014 19:57

Laikki ns. "huumeet" pitäisi laillistaa. Ainoat ongelmat huumeiden käytössä ovat, että ne ovat laittomia ja kalliita. Jos kaupasta saisi ostaa haluamaansa tuotetta edullisesti silloin kun tarvitsee ei niitä "huonoja viboja" tulisi ollenkaan.

Kysymykseksi nousee tietysti terveydenhuollon lisääntyneet menot. Huumeita verottamalla jokainen "käyttäjä" maksaisi moninkertaisesti omat terveydenhuolto kulunsa. Verorahoilla voitaisiin parantaa  so-te palveluja ja korottaa esim. sapsinlisiä. Näistä käsittämättömän suurista verotuloista on hyvänä esimerkkinä Coloradon osavaltio amerikassa. Coloradossa tulee verotuloina miljoonia kuukaudessa. Kun päätäjät saisivat tällaiset rahat käyttöönsä, niin kukaan ei haluaisi palata takaisin vanhaan toimimattomaan kieltolakiin.

Kannabiksen ja muiden huumeiden laillistaminen on ensikädessä yksilönvapaus kysymys. Kyllä jokaisella aikuisella ihmisellä pitäisi olla valta päättää mitä haluaa käyttää ja mitä ei. Tämän kysymyksen pitäisi olla henkilökohtainen, eikä lainsäädännöllinen. Onhan se aivan käsittämätöntä, että valtio jossa satuit syntymään, määrää mitä saat suuhusi laittaa, vaikka sillä ei ole vaikutusta keneenkään muuhun kuin itseensä. Jotkut väittää että kyllä tällaisen käyttäjän lähipiiri joutuu kärsimään. Eikä joudu jos huumeet laillistettaisiin, silloinhan käyttöä voisi verrata mihin tahansa lääkekuuriin ja mitä ongelmaa siitä muka kenellekään on jos ottaa aamuisin lääkekaapista herska napin ja lähtee normaalisti töihin ja kun napit loppuvat niitä voi kipaista ärrältä lisää. 

Jos nyt kuitenkin puhutaan vain kannabiksen laillistamisesta, niin hyvänä syynä voidaan pitää esimerkiksi, että käyttäjän ei tarvitsisi luoda kontakteja rikolliseen maailmaan, jossa kaikki aineet ovat helposti saatavissa ja niitä suositellaan käytettäväksi. Jos nuori haluaa ostaa kannabista, niin se on aivan samalla tavalla hänelle laitonta toimintaa oli kannabis sitten laillista tai ei. Kannabiksen laillisuus ei muuta tilannetta miksikään jos ajatellaan kuinka helposti nuoret sitä saavat hommattua tällä hetkelläkin.

Nykyisen lainsäädännnön takia moni aivan tavallinen ihminen, joka sattuu joskus polttamaan jointin rentoutuakseen, leimataan rikolliseksi. Onhan se aivan käsittämätöntä miksei ihminen voisi parantaa oloaan luonnontuotteella jos se on mahdollista. Mitä väärää siinä on, että ihmisellä on hyvä olo. Nykyään kaikki aineet, millä elämänlaatu paranee ovat kiellettyjä. Jos ei koe, että oma elämä on parempaa jos polttelee halutessaan, niin voi jättää sen tekemättä. Miksi sitä silti kieltää muilta. Kieltolaki rikkoo ihmisen vapautta valita ja vapautta päättää omista henkilökohtaisista asioista.

PITÄISI OLLA JOKAISEN OMA ASIA POLTTAAKO VAI EI

Vastaukset

22 v huumhörhön siskona

#81 Re:

2015-01-25 21:47:24

#76: monte-Zuma -  

 Ja jokainenko itse sitten maksaa huumeiden aiheuttamat ongelmat esim heitteillejätetyt lapset ja heidän psyykkeen hoitamisen päihdevanhempien välinpitämättömyyden tuhoamat elämät?

Kun olet ilmeisesti rentouttanut älysi aineilla jo että edes kehtaat esittää tällaista kertoo se ettet todellakaan ymmärrä ongelmien laajuutta jota yksi narkki aiheuttaa ympäristöönsä? Luuletko että ne jotka rypee huumeongelmissa ovat sen tietoisesti valinneet vai oisko käyny niin et rentouttaminen jää tahtomattaan päälle ja alkaa ohjaamaan elämää halusi käytäjä tai ei? Elämän tulisi olla niin antoisaa ettei päihteitä tarvita?