Kyselyt / Pitäisikö kannabis laillistaa? / Kommentit

monte-Zuma

#76

14.12.2014 19:57

Laikki ns. "huumeet" pitäisi laillistaa. Ainoat ongelmat huumeiden käytössä ovat, että ne ovat laittomia ja kalliita. Jos kaupasta saisi ostaa haluamaansa tuotetta edullisesti silloin kun tarvitsee ei niitä "huonoja viboja" tulisi ollenkaan.

Kysymykseksi nousee tietysti terveydenhuollon lisääntyneet menot. Huumeita verottamalla jokainen "käyttäjä" maksaisi moninkertaisesti omat terveydenhuolto kulunsa. Verorahoilla voitaisiin parantaa  so-te palveluja ja korottaa esim. sapsinlisiä. Näistä käsittämättömän suurista verotuloista on hyvänä esimerkkinä Coloradon osavaltio amerikassa. Coloradossa tulee verotuloina miljoonia kuukaudessa. Kun päätäjät saisivat tällaiset rahat käyttöönsä, niin kukaan ei haluaisi palata takaisin vanhaan toimimattomaan kieltolakiin.

Kannabiksen ja muiden huumeiden laillistaminen on ensikädessä yksilönvapaus kysymys. Kyllä jokaisella aikuisella ihmisellä pitäisi olla valta päättää mitä haluaa käyttää ja mitä ei. Tämän kysymyksen pitäisi olla henkilökohtainen, eikä lainsäädännöllinen. Onhan se aivan käsittämätöntä, että valtio jossa satuit syntymään, määrää mitä saat suuhusi laittaa, vaikka sillä ei ole vaikutusta keneenkään muuhun kuin itseensä. Jotkut väittää että kyllä tällaisen käyttäjän lähipiiri joutuu kärsimään. Eikä joudu jos huumeet laillistettaisiin, silloinhan käyttöä voisi verrata mihin tahansa lääkekuuriin ja mitä ongelmaa siitä muka kenellekään on jos ottaa aamuisin lääkekaapista herska napin ja lähtee normaalisti töihin ja kun napit loppuvat niitä voi kipaista ärrältä lisää. 

Jos nyt kuitenkin puhutaan vain kannabiksen laillistamisesta, niin hyvänä syynä voidaan pitää esimerkiksi, että käyttäjän ei tarvitsisi luoda kontakteja rikolliseen maailmaan, jossa kaikki aineet ovat helposti saatavissa ja niitä suositellaan käytettäväksi. Jos nuori haluaa ostaa kannabista, niin se on aivan samalla tavalla hänelle laitonta toimintaa oli kannabis sitten laillista tai ei. Kannabiksen laillisuus ei muuta tilannetta miksikään jos ajatellaan kuinka helposti nuoret sitä saavat hommattua tällä hetkelläkin.

Nykyisen lainsäädännnön takia moni aivan tavallinen ihminen, joka sattuu joskus polttamaan jointin rentoutuakseen, leimataan rikolliseksi. Onhan se aivan käsittämätöntä miksei ihminen voisi parantaa oloaan luonnontuotteella jos se on mahdollista. Mitä väärää siinä on, että ihmisellä on hyvä olo. Nykyään kaikki aineet, millä elämänlaatu paranee ovat kiellettyjä. Jos ei koe, että oma elämä on parempaa jos polttelee halutessaan, niin voi jättää sen tekemättä. Miksi sitä silti kieltää muilta. Kieltolaki rikkoo ihmisen vapautta valita ja vapautta päättää omista henkilökohtaisista asioista.

PITÄISI OLLA JOKAISEN OMA ASIA POLTTAAKO VAI EI


Vieras

#77

02.01.2015 16:41

Kymmeniä vuosia vapaaehtoisessa päihdetyössä olleena - mm. Vapaaksi Huumeista ry:n toiminnanjohtajana - kannabiksen laillistaminen lisäisi sen käyttöä, se on vaarallinen huume ja lisäksi se on kiistatta portti myös kovempiin huumeisiin.
jeesus

#78

17.01.2015 15:06

Ei tule onnistumaan vielä pitkäänaikaan kun täälä on näitä propagandan uhreja niin pirusti vielä jotka uskovat että yksi kannabispiikki voi jo tappaa


Vieras

#79

25.01.2015 21:24

Ei missään tapauksessa lisää aineita jotka tuhoaa lasten ja perheiden elämän! Alkoholistakaan ei päästä eroon kun se kerran on laillistettu ja mitään hyvää se ei ihmisten arkeen ole tuonut. Ilmankin pärjättäisiin
elämää nähnyt vm 66

#80 Re:

25.01.2015 21:29

#78: jeesus -  

 No niin asiantuntija. Siis kannabis on poltettava tai syötävä huume ja todellakin passivoittaa ihmisen- En haluaisi että esim lääkärini pössyttelisi vapaa ajallaan ja sitten suorittaisi seuraavalla viikolla jonkin leikkaksen. Tuskin sinäkään. Kun polttelijoilla ei ole niin justiinsa asioiden hoito tärkeää kunhan on tekevinään... eivät itse edes ymmärrä laiminlyövänsä asioita vaan uskovat olevansa tosi taitavia ja aikaansaapia vaikka eivät muuista edes jokapäivä mennä opintoihinsa tai töihin

22 v huumhörhön siskona

#81 Re:

25.01.2015 21:47

#76: monte-Zuma -  

 Ja jokainenko itse sitten maksaa huumeiden aiheuttamat ongelmat esim heitteillejätetyt lapset ja heidän psyykkeen hoitamisen päihdevanhempien välinpitämättömyyden tuhoamat elämät?

Kun olet ilmeisesti rentouttanut älysi aineilla jo että edes kehtaat esittää tällaista kertoo se ettet todellakaan ymmärrä ongelmien laajuutta jota yksi narkki aiheuttaa ympäristöönsä? Luuletko että ne jotka rypee huumeongelmissa ovat sen tietoisesti valinneet vai oisko käyny niin et rentouttaminen jää tahtomattaan päälle ja alkaa ohjaamaan elämää halusi käytäjä tai ei? Elämän tulisi olla niin antoisaa ettei päihteitä tarvita? 


Vieras

#82

28.01.2015 21:25

Kannabis on parempi ja turvallisempi lääke kuin lääketehtaiden tuotteet. Kannabis on halvempaa tuottaa ja sen tuottaminen on luontoa suojelevaa.

Sillä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja se oikeasti parantaa, toisin kuin lääketehtaiden tuotteet, joiden tarkoitus on tuottaa rahaa ja uusia potilaita haitallisten sivuvaikutusten myötä.

Vieras

#83

31.01.2015 02:14

Totuus kannabiksesta.

http : / / vimeo.com/14693765


Vieras

#84

17.02.2015 16:59

Kannabiksen käyttö on niin yleistä että on pelkkää pään pensaaseen laittamista kieltää se. On tervellisempi vaihtoehto kuin viina jos pää pitää saada sekaisin.

Vieras

#85

20.02.2015 16:35

Huume mikä huume

Vieras

#86

24.02.2015 11:11

Ihmisillä on jo nyt päät ihan sekaisin.

Vieras

#87 Re:

09.03.2015 17:53

#28: -  

 sano sama usealle yhdysvaltojen presidentille, sekä äärimmäisen menestyneille muusikoille.


Vieras

#88 Re:

09.03.2015 17:56

#77: -  

 kahvi johtaa viinaan.


Vieras

#89 Re:

09.03.2015 18:00

#2: -  

 maito -> limppari -> kahvi -> viina. logiikka yves.


Vieras

#90 Re:

09.03.2015 18:02

#17: -  

 piimä pitää saada laittomaksi, koska en juo piimää.


Vieras

#91 Re:

09.03.2015 18:06

#32: -  

 Mitä olet nähnyt?


Vieras

#92 Re:

09.03.2015 18:13

#41: -  

 no onhan kahvikin laillista..?


Vieras

#93 Re:

09.03.2015 18:19

#62: -  

 kenties meni hommat reisille kieltolain takia? pimeät markkinat? tietämättömät jatkeet? muut mössöt ku ei ollu kannabista saatavilla, -pimeä markkina?


Vieras

#94 Re: Mistä maksetaan kannabiksen haittakulut, kun siirrytään kovempiin kikseihin?

09.03.2015 18:22

#56: Booster Werbalis - Mistä maksetaan kannabiksen haittakulut, kun siirrytään kovempiin kikseihin? 

 ja siirryttiin kokaiiniin ensimmäisen kappaleen jälkeen? tutkimukset? porttiteoria on kusetusta. riippuvuustutkimukset on kusetusta, sillä klinikoita ylläpitävät eivät kerro, minkä takia ihmiset ovat siellä "vieroituksessa" kannabiksen käytöstä. uutinen: joko linnaa tai hoitoon. kumman valitset?


Vieras

#95

11.03.2015 09:11

särkylääkkeeksi
96

#96 Kyllä

21.03.2015 15:22

Kyllä se olisi hyvä laillistaa, ainakin samalla tavalla kuten Amsterdamin kahviloissa ja tietenki lääkkeeksi. 


Vieras

#97

22.03.2015 09:02

Olen nähnyt muutaman nuoren elämän menevän päin helvettiä kannabiksen takia, joten ei pitäisi laillistaa.

Mietitäänhän?

#98 Re: niin no..

03.04.2015 20:19

#21: -  

Kannabis on Suomessa huume vain ja ainoastaan sen takia, että lainsäädäntö ei salli kannabiksen käyttöä. Kannabis on päihde (= sillä on päihdyttävä vaikutus), kuten myös esimerkiksi se paljon puhuttu "alkoholi" (etanoli). Myös kofeiini on päihde, kuten myös morfiini. Huomaa että morfiini on lääke, vaikka sen riippuvuusalttius on paljon suurempi kuin kannabiksen. Kofeiinikin on riippuvuutta aiheuttavaa ja se onkin yksi yleisimmistä riippuvuutta aiheuttavista aineista.

Ajattelija

#99

26.04.2015 09:57

Kannabis ei mielestäni sekoita päätä. Olen joitain testejä suorittanut itselläni ja mielestäni kyseessä on jopa toivottu päihde alkoholin tilalle. Kannabis antaa mukavan lämpimän ja rauhallisen fiiliksen. Sen vaikutuksen alaisena ajatus kulkee eri tavalla, mutta ei ole sekavaa. Parhainta kokeiluissani oli nauru ja ilo jonka koin kannabispäihtymyksen alkuvaiheessa. Kannabis muuttaa aistihavaintoja mieluisammaksi, mutta ei vaikuttanut omalta osaltani ainakaan negatiivisesti päättelykykyyni. Krapulaa ei tullut, koska kannabiksen vaikuttavat aineet eivät ole myrkyllisiä keholle.

Aiheesta voisi kirjoitella monta sivullista tekstiä, joten listaan tärkeimmät ajatukseni tähän viivoilla.

-LAITTOMUUS altistaa käyttäjän muille huumeille ja pahimmassa tapauksessa syrjäyttää yhteiskunnasta, koska leimaa käyttäjän HUUMEhörhöksi.

-Alkoholi on huomattavasti vaarallisempi ja haitallisempi aine, hajottaa perheitä jne. jne.

-Kannabis ei ole myrkyllistä ja vaikuttaa vähemmän haitallisesti päättelykykyyn kuin alkoholi

-Kannabis ei aiheuta riippuvuutta ainakaan fyysisesti. Henkisesti ehkä joillain.

-Kannabiksen riippuvuussuhde huumeongelmissa on toissijainen. Kannabis itsessään ei aiheuta huumeongelmaa, mutta liittyy usein huumeonglemaisen käyttämiseen muiden aineiden ohella.

- Kasvista saa monikäyttöistä kuitua (esim. vaatteisiin ja rakentamiseen), lääkeainetta sairaille ja ihmisten iloksi.

-Siemenet ovat erittäin ravinteikkaita ja sisältävät kaikkia aminohappoja joita ihmiskeho tarvitsee.

                            Itse en osta kannabista, koska se on laitonta ja sen ostaminen monissa tapauksissa tukee Järjestäytynyttä rikollisuutta. En myöskään kasvata, koska en halua merkintää rekisteriin. Toivottavasti päättäjät ja ihmiset ymmätävät, että tässäkin olisi yksi apu talouden vaikeuksiin.

Kannabis LAILLISEKSI ja VEROLLE! - pohja pois rikolliselta kannabiskaupalta ja poliisit tärkeämpiin tehtäviin.


Vieras

#100

15.05.2015 12:01

Mitähän seuraavaksi...