Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava

Kommentoitu viesti


Vieras

#167 Homevaivat liioiteltuja usein

18.02.2015 14:44

Luonto on täynnä homeita ja toksiineja. Ihmiset, jotka eivät voi mennä johonkin rakennukseen homepelkojensa vuoksi, voivat kuitenkin kävellä luonnossa ja/tai metsissä.

Aika usein homeesta sairastuneiden henkilöiden laboratoriokokeissa tai lääketieteellisissä tutkimuksissa ei voida todeta mitään oireita toisin sanoen potilaat ovat täysin terveitä. Potilaiden oireet ovat usein vaikeita todistaa millään objektiivisella tavalla. Potilailla on väsymystä, masennusta, keskittymisvaikeuksia, aivosumua jne. Oireet alkavat välittömästi, kun he avaavat "homekoulun" oven ja vetävät kerran huoneilmaa sisäänsä. Oireet voivat jatkua tällaisen "altistuksen" jälkeen viikkoja. Yleensä homekouluissa on henkilöitä, jotka eivät saa mitään oireita "homeista". Homevaivaisten mukaan nämä terveet henkilöt ovat kuitenkin suuressa vaarassa sairastua "homeitten" takia.

Yleisintä lienevät työpaikkojen homeongelmat. Potilas sairastuu heti kun avaa työpaikkansa ulko-oven. Vaiva paranee tietysti pitkällä sairauslomalla tai työkyvyttömyyseläkkeellä ollessa.

Vastaukset

Säästösyistä...

#184 Re: Homevaivat liioiteltuja usein

2015-08-24 21:38:39

#167: - Homevaivat liioiteltuja usein 

Kuvaat kylläkin aivan todellisia homeoireita. Höperöä kommentissasi on kuitenkin ajatuksettomuus siitä, etteikö metsän ja asunnon / työpaikan ilmanvaihdollisilla olosuhteilla olisi mitään eroa, tai sillä eroavaisuudella mitään merkitystä.

Ei näitä oireita oikein pysty "pois argumentoimaan", vaikka jopa terveydenhuollon työterveystoimijat on siihen opastettu, säästösyistä, että korvauksia ei tarvitsisi menetetystä työterveydestä maksaa ja että taakka jäisi vain työntekijän harteille, ei vahingossakaan edes jaettavaksi usein jo entisen työnantajan kanssa.

Ikävää riittävän pahasti altistuneelle ja sairastuneelle on se, että oireet palaavat usein entistä vahvempana jo pienemmästäkin altistuksesta, kun immuunisysteemi ja hermoston toiminta on hermotoksiineilla eli myrkyillä saatettu väärin toimimisen tilaan.