Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti


Vieras

#723

10.02.2016 22:27

Olen kärsinyt kilpirauhasen vajaatoiminnasta kohta 20 vuotta, enkä ole saanut tarvittavaa apua Thyroksiinista. Ainainen väsymys, alakulo/masennus, hidastelu töiden aloittamisessa, hiusten oheneminen, äänen madaltuminen, ärsyyntyminen, stressaantuminen tekevät elämästä kärsimystä. En myöskään hikoile saunassa, mikä on kummallista. Yksikään lääkäri ei ole ymmärtänyt mitään kilpirauhasen vajaatoiminnasta! Kävin taannoin endokrinologi Matti Välimäen vastaanotolla, käynti oli "hyvää päivää kirvesvartta" -käynti, mutta lääkärinpalkkio oli kallein siihen asti maksamistani. En saanut käynnistä minkäänlaista apua!!!Valviran pitäisi kertoa, mikä tekee eläinperäisestä kilpirauhashormonista niin vaarallisen, etteivät lääkärit saa määrätä sitä, vaikka lääke on aivan laillinen. Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiviltä pitäisi ottaa labrakokeissa kaikkien kilpirauhashormonien arvot. Lääkärien kilpirauhashoidot ovat kivikautisella tasolla! Haluaisin myös ravitsemustieteilijältä/ravitsemusterapeutilta tutkimukseen perustuvaa tietoa, mitä kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivien tulisi syödä ja, mitä vältää syömästä. Tästäkään asiasta endokrinologi ei tietänyt mitään, koskapa ei kertonut kysyessäni. Hän naputteli nilkkojani ja polviani, eikä olisi kertonut, miksi, ellen olisi kysynyt. O tempore, o mores! Aion hankkia eläinperäistä kilpirauhashormonia tavalla tai toisella. Valviran pitää selvittää julkisesti tämä lääkärien kyttäys/eläinperäiset kilpirauhashormonit munaskuita myöten!

Vastaukset


Vieras

#730 Re:

2016-02-11 20:22:45

#723: -  

 >> Valviran pitäisi kertoa, mikä tekee eläinperäisestä kilpirauhashormonista niin vaarallisen, etteivät lääkärit saa määrätä sitä, vaikka lääke on aivan laillinen. Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiviltä pitäisi ottaa labrakokeissa kaikkien kilpirauhashormonien arvot <<

endoyhdistyksen uusin vihanpurkaus on oikeuksien riistäminen 8.2.2016 oikeasti osaavalta Leena Furubackalta. Perusteluna vain eläinperäisen lääkkeen määrääminen (ja että tv:ssä 2.2.2016 arvosteli vainovalviran toimia). Lääke samaa tyyppiä kuin Hillary Clintonin käyttämä. Vuodesta 1891 alkaen käytössä ollut. Kaikki Suomen kaksi osaavaa endokrinologia (Ilvesmäki ja Välimäki) pitävät eläinperäistä varteenotettavana lääkitysvaihtehtona.

Jopa tiukkalinjainen American Thyroid Association vastikään on alkanut sallia eläinperäisen lääkkeen käytön. Näin raportoi nettijulkaisun MedScape artikkelin 836828 sivu 6. Tämän sai aikaan täällä kommentissa 614 linkitetty tutkimus. (Tutkimus tosin sikäli hieman epärelevantti, että potilaiksi oli valittu sellaisia, jotka pärjäävät tyroksiinillakin.)
_  _  _

Diagnoosi ja seuranta pitäisi oikeasti tehdä perusaineenvaihdunnan mittauksella, kuten John Kennedyllä (joka oli T3-monoterapialla vuodesta 1955 alkaen). Tai edes selvittää T3:n pääsy soluihin mittaamalla vuorokausivirtsan T3-pitoisuus. Verikokeista saa varsin sattumanvaraisia tuloksia. Lähemmäksi oikeata pääsisi selvittämällä suhdelukua T4v-per-T3v eli nämä molemmat pitäisi mitata. Samoin aina TPOab. TSH on valitettavasti vajiskriteerinä altis noin kymmenelle arkiselle häiriötekijälle.