Kivilouhos Huhmariin?!?

Kommentoitu viesti


Vieras

#4 Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

21.12.2011 01:24

Tapaus on aika selvä: puiston osalliset saavat tuottoja ja me kiinteistöjen omistajat menetämme ehkä merkittävän osan omaisuudestamme.

Ehdotan yhteiskanteen nostamista kaikkia niitä tahoja vastaan, jotka ovat nyt tai ovat olleet osallisina puiston kehittämisessä. Aina henkilöön asti jos laki sen sallii. Kanteen tarkoituksena on joko a) keskeyttää tämä puistohanke ja siirtää puisto jonnekin asumattomaan paikkaan tai b) järjestää joko kertakaikkinen tai muu korvaus puolueettoman tahon arvioimasta kiinteistön arvonalenemasta kullekin yhteiskanteeseen osallistuvalle.

Lisäksi ehdotan, että asia tuodaan pääkaupunkiseudulla julkisuuteen: Vihtiin muuttaja ottaa merkittävän taloudellisen riskin: ympäristölautakunta voi päättää antaa jollekin liikkeenharjoittajalle luvan sellaiseen toimintaan, joka alentaa muuttajan yleensä suurimmman omaisuusosuuden arvoa merkittävästi ilman että tämä voi tehdä asialle mitään.

Jos iso joukko käynnistää tällaisen prosessin, siitä tulee valtakunnanuutinen. En usko, että Vihti haluaa tätä.

En ole lakimies joten en osaa sanoa ovatko näin kovat keinot mahdollisia ja mitä luokkaa korvaukset voisivat olla mutta lisäpointtina: juju ei välttämättä ole korvauksissa vaan siinä, että puistosta tulee liiketoimena kannattamaton. Jolloin homma loppuu kuin seinään. Tai ainakin se laitetaan hyllylle.

En aikaisempien kokemusten perusteella (ei Vihdissä) valitettavasti usko, että addresseilla tai lausunnoilla on mitään merkitystä. Kauniita ajatuksia mutta se on raha mikä puhuu.

Jos olet jotain mieltä ehdotuksestani, laita kommentti puolesta tai vastaan.

Katsotaan mihin päädytään ja jos näyttää siltä, että heti vaan järeät aseet käyttöön niin ei muutan kuin organisoidutaan, haetaan sotakassaan tukea vaikkapa omakotiliitolta, konsultoidaan sopivaa lakimiestä ja katsotaan minkälainen kanne voidaan nostaa, ja annetaan asianajotoimiston hoitaa tapaus.

Jos hyvin käy saadaan rauhaa tai rahaa - tai jokin muu korvaus. Jos huonosti, menetämme itse kukin vähän asianajopalkkioita ja saamme kuunnella kuorma-autoja ja kivimurskausta seuraavat kymmenen vuotta. Mikä tapahtuu joka tapauksessa ilman kovia keinoja pl. palkkiot.

Vastaukset


Vieras

#5 Re: Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

2011-12-21 10:06:13

#4: - Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

Ei ole olemassa mitään eikä ketään, jota vastaan kanne voitaisiin nostaa. Oikea menettely hankkeen vastustamiseksi on seuraava:

1. kirjallinen muistutus tai mielipide Vihdin kunnalle 18.1.2012 mennessä

jos ympäristölautakunnan päätös ei miellytä

2. valitus hallinto-oikeudelle

jos hallinto-oikeuden päätös ei miellytä

3. valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

Jos hanke kaikesta huolimatta toteutuu, on vahinkoa kärsineellä oikeus hakea korvauksia viiden vuoden kuluessa vahingon syntymisestä. Korvauksista säädetään maa-aineslaissa.

Maankaatopaikka lienee kunnan intressissä. Maa-aineksen otto taas lienee maanomistajan intressissä. Maanomistaja on nähnyt hyvän tilaisuuden koplata hankkeet yhteen.