Pro Kupari

Kommentoitu viesti

Minna Pino / Pro Kupari

#12 Re: Re:

08.06.2012 10:50

#2: - Re: Joo ja äänikin on komee. Lähinnä hihittelin hiljaa itsexeni lukiessani kaupungin selvitystä aiheesta. Olivat meinaan saaneet desibelimääräksi jotain 55! Ja kun kuulosuojaimia pitäis käyttää yli 80 dbl:n melussa, niin kyllä meillä on täällä sitten kovaääniset linnut! Oikeet siipiveikkojen Axl Roset!!! Hahahahahaha!!!!

 

Vastaukset

Simo Veijalainen

#13 Re: Re: Re:

2012-06-08 12:04:36

#12: Minna Pino / Pro Kupari - Re: Re:  

 No joo tuskimpa linnut aivan niin kovaa meteliä pitää. :) Kyse on voimalaitoksen, Imatrankoskentien ja junaradan läheisyydessä tehdyistä mittauksista jotka ylittävät suositellut ohjearvot. Mittauspisteet 1 ja 2 sijaitsevat Imatrankoskentien vieressä, joten sen tien liikenne aiheuttaa korkeampia arvoja. Mittauspiste 3 on junaradan vieressä. Osa melumittauksista on tehty jo vuonna 2000. Viimeisimmät mittaukset on tehty vuonna 2011 nykyisten asuntojen läheisyydessä. Kaavaselostuksen mukaan näissä mittauksissa ei ohjearvot ylittyneet mittausjaksojen aikana.

Alueen roskaamista en tietenkään halua tukea ja asia ei varmasti sillä parane, että alueelle tulee lisää ihmisiä asumaan. Tähän ongelmaan kuitenkin suosittelen niinkin yksinkertaista ratkaisua kuin pieniä roskiksia. Ei se tietenkään maisemaa kaunista, mutta parempi että ne roskat on siellä roskiksessa kuin luonnossa tai purossa.