Jääkiekkokaukalo jatkossakin Vesilahden kirkonkylään

Jukka Hakala

#1 Kaukalosta ja vähän muustakin

16.10.2011 23:21

Koko ajan puhutaan lasten ja nuorten omaehtoisen liikunnan tärkeydestä ja kokonaisliikuntamäärän vähäisyydestä nykynuorilla. Höntsypelit ja luisteludiskot olisivat mitä parasta talviliikuntaa kaikille meille, niin pienille kuin isommillekin. Luistelu ja jääkiekko on myös koululiikunnan yksi tärkeä "must" aihe. Ja kyllä kaukalon lisäksi tulee olla asianmukaiset huoltotilatkin ettei tarvitse lumipenkalla sormet kohmeessa muksuille luistimia solmia ja yrittää vakuutella että on kivaa - kuten viime talvena.
Jo 70-luvulla Kuljun perukoillakin oli kaukalo+iso luistelualue, valot, lämmitetyt pukukopit + kentän hoitaja, joka oikeasti hoiti kenttää -> että tätä on tämä kehitys!
Yleisesti puhutaan että kunnat eivät selviä enää kuin peruspalveluiden tuottamisesta, mutta eikö nyt ole jo kyse juuri tuosta peruspalvelusta, vai nähdäänkö tärkeämmäksi uusien asuintonttien kaavoittaminen (eikös juuri muutaman kaukalon ja liikuntahallin verran varattu moiseen budjettia)? Milloinkas huomioidaan jo kunnassa asuvat ja tänne verojaan maksavat?