YLEISRADIOON LAPSILLE OMAA OHJELMAA!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEISRADIOON LAPSILLE OMAA OHJELMAA!.

ongelma(jäte)kuuntelija
Vieras

#1

10.01.2012 15:08

Nyt kun ylepuhe meni pilalle, olisi tuossa ehkä mukava vaihtoehto aikuisemmallekin lapsenmieliselle. Jos eivät tunge  mainoksia.. Lapsena oli mukava kuunnella radiosta ohejlmia, jolloin omalle, yksityiselle mielikuvitukselle jäi enemmän vapautta, ja samalla voi tehdä jotain muuta silmillään.


Vieras

#2

10.01.2012 22:52

"Erilaista aikuisten musiikkia soittavia radiokanavia on maassamme pilvin pimein. Äänessä on päivittäin useita rokki-, poppi-, hevi- ja montaa muuta musiikkitoimittajaa. Onkohan aivan mahdotonta saada koko (?) kansan Yleisradioon yhtä lastenmusiikin toimittajaa, ja edes yhtä tuntia päivittäistä omaa lastenmusiikkia ohjelmistoon? En usko!"

Kun adressista on kyse, niin olisiko mahdollista muotoilla tekstiä? Minä nimittäin olen vielä niin toiveikas, että joskus löytyy se hyvää tarkoittava joukkio sinne yleenkin päättämään asioista, että tämä on mahdollista. Siispä poistaisin tuon "en usko!", sillä tähän haluan uskoa ja tähän olisi pyrkiminen!

Pertti Rampanen

#3 Yleisradioon lapsille omaa ohjelmaa!

10.01.2012 23:53

Tuolla "En usko!"-lauseella tarkoitin sitä, että EN USKO OLEVAN MAHDOTONTA saada päivittäistä lastenohjelmaa edes tuntia Ylen radio-ohjelmistoon. Anteeksi, jos tuon kohdan tekstistäni ymmärtää toisin!

Pertti Rampanen

Vieras

#4

08.04.2016 07:52

Toivon, että lapset saisivat oman ohjelman Yleisradioon. Lapsuus on lyhyt, mutta tärkeä ikäkausi, jonka aikana ihmisen kielellinen kehitys ja ajattelu suurelta osin muodostuu. Lapsen herkkyys ja hauraus ovat vaalimisen arvoisia asioita, eikä pienten lasten kuulu kuunnella vielä nuorisomusiikkia -se on eri ikävaihe. Lapsille ei ole olemassa enää mitään ohjelmaa radiossa. Tehkää sellainen, sillä lapsissa on tulevaisuus ja he ansaitsevat oman kivan ohjelman mukavan juontajan kera.

Vieras

#5

08.04.2016 07:53

TV- ja nettitarjontaan verrattuna radiokuuntelun arvo on paljolti juuri siinä, että aisteja ei kuormiteta visuaalisilla ärsykkeillä. Se antaa enemmän tilaa lapsen (ja aikuisenkin) mielikuvitukselle, jolloin elämys syvenee sisäisen kuvaston ja tuntemusten kautta. Kuvasta vapaa puheen ja musiikin kuuntelu kehittää abstraktia ajattelua. Se myös ohjaa ulkokohtaisuuteen ja ulkonäköön perustuvaa arvomaailmaa kohti sisällön arvostamista.

Vieras

#6

08.04.2016 08:06

Itselläni on hyviä muistoja lapsuudestani radion toivelaulukonsertista, jossa sain jopa itse laulaa toivelauluani suorassa lähetyksessä. Äänitettä on kiva kuunnella vieläkin!

Vieras

#7

08.04.2016 10:41

Itse olen lapsesta asti tykännyt kuunnella radioa. Varsinkin radiokuunnelmat ja musiikkiohjelmat viehättivät jo pienenä. Tiedän omasta kokemuksesta, että kun lapsena totut kuuntelemaan radio-ohjelmia, niin jatkat sitä myös aikuisena. Eikö Yleisradio halua tämän päivän lapsista tulevaisuuden radionkuuntelijoita? Kaikki lapset eivät onneksi ole koko ajan netissä ja eikä varsinkaan pienet lapset. Heille täytyy tarjota mielekästä ja laadukasta ohjelmaa radiossa, varsinkin vaihtoehtona kaupallisille kanaville.


Vieras

#8

08.04.2016 14:11

tasokasta lastenohjelmaa tarvitaan.

Vieras

#9

08.04.2016 16:34

Nykyisin lapset laulavat paljolti aikuisten lauluja, joiden sanoista eivät ymmärrä tillintallia. Suomessa on paljon laadukkaan lastenmusiikin tekijöitä , esittäjiä ja säveltäjiä joiden soisi päästä enemmän esille lasten iloksi.

Vieras

#10

08.04.2016 18:14

hyvan asian puolesta

Vieras

#11

09.04.2016 16:45

Varhaisiän musiikkikasvatus on äärimmäisen tärkeää ja siihen toivon myös Yleisradion panostavan huomattavasti nykyistä enemmän. Lapsena saadut musiikkikokemukset vaikuttavat ratkaisevasti tulevaan musiikkisuhteeseen ja sillä on vaikutusta monilla elämänalueilla.
KaPe

#12

24.04.2016 17:29

Miksi kirjoitin adressin ?

Kirjoitin siitä syystä, että tämän päivän yleinen ohjelmatarjonta niin radiossa kuin TV:ssäkin on täynnä hömppää, osin huonoa tasoa, epäsopivaa kielenkäyttöä, lapsille sopimatonta tarjontaa jne...

Lapset ja nuoret ovat oikeutettuja heille tehtyyn ja oikeaan ohjelmatarjontaan.