Kieltäkää kasvissyönti

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kieltäkää kasvissyönti .

Vieras

#101 Re:

13.12.2010 20:29

#78: Tommi Österlund -  

olisiko jotain tilastoja?


Vieras

#102

17.12.2010 11:38

Eiköhän adressin tekijä onnistunut tämän keskustelun perusteella osoittamaan mm. Hikipedian määritelmän vegetarismista oikeaksi: "Vegetaristien käyttäytyminen vaihtelee suuresti, mutta lähes poikkeuksetta he ovat kärttyisiä, agressiivisia ja ikävystyttäviä." :) Itse lisäisin tuohon listaan kyllä vielä huumorintajuttomuuden.
Marko Metsämuuronen
Vieras

#103 Fleischen schneiden

20.12.2010 13:57

Fleischen smeckt gut mit röttwein!! ah..
pescetarian
Vieras

#104 EI V*TTU

03.01.2011 18:41

naurettavampaa adressia saa hakea.
kiitos hauskuudesta.
pysykaukana
Vieras

#105

14.01.2011 21:48

SANOKAA ETTÄ TÄMÄ ON OIKEASTI VITSI
anneli
Vieras

#107

11.03.2011 20:30

ei kai kukaan edes ota ko adressia vakavasti. kirpeät naurut kyllä sai. älkööt vaivautuko kommentoimaan noin tunteella moista prpvosoivaa kuraa
Vieras

#108 Re: Ei viella oikeita syita.

12.03.2011 16:36

#91: Niko Viitala - Ei viella oikeita syita.

Teuraseläimiin, eli siis kotieläimiin, ei pumpata antibiootteja! Antibioottien käyttö on todella tarkkaa ihan jo sen vuoksi, että liiallinen käyttö aiheuttaisi antobiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja. Antibioottihoito on myös kallista eli niitä ei todellakaan anneta eläimelle turhaan. Meidänkin navetassa ammuu useita lehmiä, jotka eivät ole koko elinaikanaan tarvinneet mitään lääkettä. Lääkehoito on tarpeen silloin kun eläin sairastuu bakteeritulehdukseen. Jokaisella lääkkeellä on varoajat jonka umpeuduttua eläin voidaan vasta teurastaa. Maidontuotannossa maito testataan hoidon jälkeen ja vasta kun maidossa ei enää ole antibioottijäämiä, voidaan maito lähettää meijerille. Lihassa ja maidossa ei siis ole antibioottia, joten sen vuoksi ei tarvitse jättää niitä käyttämättä.

Tämä adressi on vain vastaisku teidän kasvissyöjien propagandalle, että kasvissyönti on ainoa oikea tie onneen. Minunkin mielestäni jokainen saa itse valita mitä suuhunsa laittaa. Toivon että myös te hyvät vegaanit jatkossa kunnioittaisitte toistenkin mielipiteitä ja ennenkaikkea jättäisitte nuo loukkaavat kommentit eläinten kiduttamisesta.


Vieras

#109 Otsikko

26.03.2011 11:18

Itse olen kasvissyöjä koska haluan v*ttuilla lihateollisuudelle. Eläinten tappaminen on luonnollista, mutta kun lihateollisuus ei anna eläinten ELÄÄ luonnollisesti. täyttä järjestelmällistä kidutusta.
teini
Vieras

#110 vapaus ihmisille

28.03.2011 09:25

Aluksi, syön ihan kaikkea. Liha kala, kasvikset, juusto, kaikki menee. Mutta Mun mielestä on lähemmäs ihmisoikeuksien vastaista kieltää ihmisiä syömästä mitä haluaa. Jos joku haluaa vapaaehtoisesti syödä pelkkiä kasviksia, hänellä on oikeus siihen. Lisäksi, paras ystäväni on kasvinsyöjä, ja sanottakoon että hän on paljon terveempi kuin monet muut oppilaat. Tunnen myös muita kasvinsyöjiä, ja he kaikki ovat täysin terveitä nuoria, sillä proteiineja ja muita saa muun muassa soijasta ja pavuista.
jeps
Vieras

#111

18.04.2011 18:38

Uskomatonta, etta joku alkaa asioikseen ajamaan jotain nain jarjetonta.

Vieras

#112

21.04.2011 18:33

"Jumala sanoi vielä: Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut joissa siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonne." Moos.1:29
Saniainen

#113 Voi helkkari teidän kanssa

06.06.2011 14:54

En tajua mitä vikaa kasvissyönnissä on. Ihmisille jotka kysyvät miksi en syö lihaa vastaan: miksi sinä syöt lihaa?
Lihan pois jättäminenhän ei ole sen suurempi asia, kuin jos sanoisi että vihaa suolakurkkuja ja kieltäytyy syömästä niitä. Älkää olko noin tyhmiä.

"niin tanja! minäkin olen eläinrakas ja syön lihaa, ihan hyvin voi! mutta en vain kyllä kestä miten niitä pieniä eläimiä kuljetaaan!! pienissä tiloissa, ilman raikasta vettä ja ravintoa! sitten sitä valitetaan kun liha on sitkeää ja muuta kun huonosti kuljetettu! liha kärsii myös siinä kun eläin stressaa viimeisinä elin tunteinaan!!!! paras olisi syödä sellaista lihaa jonka alkuperän tietää esim perheen jäsenen ampuma hirvi joka on saanut elää luonnossa vapaana tai jänis myös! miettikäähän kaikki tarvitsetteko lihaa niiiin paljon, vai eikö teillä ole sydäntä ajatella eläimiä. ihan näin vaan, ei pahalla :)"

Tossa on kyllä niin monta asiaa vinksallaan ettei tiedä mistä oikein alottais...
tunnoton

#114

13.06.2011 17:20

No kielletään samantien sekasyönti. Ja purkansyönti ja leivänsyönti. Eläimillä on huonot olot ja jotkut voivat olla allergisia lihalle. Että kuka tässä nirppanokka on? Kasvissyönti on juur ratkaisu maailmannälänhätään.
syökää porkkanaa

#115

17.08.2011 00:55

Olipas vain mukava iltasatu :)
Ite olen sellaset 15v ollu kasvissyöjä ja nykysten lähestulkoon vegaani. Ainoa kärsimykseni on se, että jotkut hassut vaativat selontekoa siitä, mitä syön ja miksi... Ja mistä saan sitä sun tätä vitamiinia.... Vaan mahtaako kaikki lihan syöjät tietää mitä vitamiinia mistäkin saa ja oikeasti tarvitsee? Kasvissyöjät ja vegaanit tutkivat asiaa säännöllisesti(ainakin itse ja tuttavani,jotka myös kasvissyöjiä)ja lisäävät valioonsa sellaisia elintarvikkeita, mitä tarvitsevat täydentäessään monipuolista ruokavaliota.
Vaan enpä ole koskaan nähnyt yhdenkään tuttavani, joka syö lihaa, tutkivan ravintoarvotaulukoita. Kasvissyönti voi olla epäterveellistä jos ei ymmärrä korvata lihaa millään kasvikunnan tuotteella..
Eli näitä tärkeitä on tietysti Kalsium, magnesium, D-vitamiini, mangaani, rauta, sinkki, seleeni, proteiini, pehmeät rasvat, kalium, K-vitamiini, B-ryhmän vitamiinit.... ja vaikka mitä. Ite olen selvitelly omasta valiostani, niin saan ihan kaikkea mitä tarvitsenkin. B12 mikä myös erittäin tärkeä, sitä ei saa kun tuoreesta levästä, mutta otampa sen sitte purkista. Ei sen niin väliä mistä se tulee.

Milläs kiellät kasvissyönnin... :D Seuraava adressi vois olla, että kielletään ruskeat vaatteet... :DDD

jepjepa.. taian ottaa porkkanan iltapalaksi ja laittaa maata :D
People Eating Tasty Animals

#116 Oma valinta, mutta...

28.08.2011 12:59

Kasvissyönti on nimenomaan ihmisen oma valinta. Korostan, AIKUISEN ihmisen, joka omilla tuloillaan tekee mitä haluaa. Sen sijaan kasvissyönti ei pitäisi angstisten teinilehmien ja "apua, eläimilläkin on oikeudet" -ituhippien keino rasittaa yhteiskuntaa. Meillä on mm. sellainen loistava systeemi kun hyvä, terveellinen ja koululaiselle _ILMAINEN_ kouluruoka, joka nojaa, joskin vanhoihin ja aavistuksen epäilyttäviin lautasmalleihin. Jotta kasviruuasta saataisiin kaikki tarpeellinen, on se HELVETIN PALJON KALLIIMPAA, ja jos minulta kysytään niin maistuu paskemmalta kuin normaali suomalinen kotiruoka, joska sisältää tietyn määrän lihaa tai kalaa.

Itse pidän sekä liha että kasvisruuasta hyvin paljon, mutta kasvikset ovat vain hyvä lisäke lihalle tai kalalle. Pidän nimenomaan vähän käsitellystä ja puhtaasta ruuasta, en mistään "äitien tekemästä" moskasta. Mutta en missään nimessä lopettaisi lihansyöntiä vaan siksi, että voivoi, maapallo kuolee kun kaikille ei riitä sapuska. Tämä kertoo vain siitä, että väestön määrä on noussut liikaa ja vahvimmat selviää ja heikot...no syököön sitten vaikka ruohoa savannilta. Turha humanismi ja muu pelleily pois, ruokateollisuuden riistokapitalistit edesvastuuseen ja tuoretta hyvää pöytään, kiitos!
ex lihansyöjä

#117 Maailmassa on muitakin kuin sinä

21.10.2011 12:22

Eläinten kasvatus tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin liikenne.

Hiilidioksidipäästöt ovat 10 kertaiset kun vertaa kasvisproteiinia. Kasvikset syödään kahteen kertaan: eläin ensin sitten ihminen. Lihan tuottamiseen kuuluu laitoksien ylläpitokulut mm. lämmitys, itse toimitilat. Eläimet tuottavat kasvihuonepäästöjä.

Tehotuotanto on eettiisesti väärin. Esim broilereita kasvatetaan neliömetrillä 23kpl, pimeää jaksoa ei käytetä, jotta syöttäminen olisi jatkuvaa. Nykyinen brolilerihybridi mitä käytetään kasvaa normaalia kanaa 2 kertaa nopeammin eikä ole terve. Viiden kasvatusviikon aikana 3% broilereista lähinnä untuvikkojen nälkäkuolemiin sekä sydänsairauksiin.

Sika on koiraankin viisaampi eläin ja tietää oman vuoronsa tulla teuraaksi. Jonossa kulkee 300 eläintä tunnissa ja sika näkee lajikumppaniensa tainnutuksen ja haistaa veren. Se lisää sian pelokkuutta. Tämä pätee myös muihin tuotantoeläimiin.

Lihansyönti ei ole länsimaissa välttämättömyys, eikä edes terveellisen ruokavalion pohja. Itse syön kalaa, maitotuotteita ja munia eikä ole proteiinin saannissa mitään ongelmia. Harrastan kuntosalilla käyntiä eikä paino tai tulokset ole tippuneet ollenkaan. Aikaisemmin olin lihansyöjä ja nyt voin vähintään yhtä hyvin. Ruoan jälkeen ei vaan enää tule ähkyä tai huonoa oloa.

Mielestäni lihansyöjistä löytyy kolmea eri tyyppiä: Ihmisiä jotka eivät ole perehtynyt tarpeeksi tehotuotannon vaikutuksiin, jotta vaihtaisivat kasvissyöntiin. Sitten on niitä joilla ei ole itsekuria ym. ”tiedän ettei asiat ole hyvin, mutta liha on niin hyvää” . Sitten on ihmiset joita ei kiinnosta. Viimeisellä ryhmällä puuttuu empatia eläimiä kohtaa ja todennäköisesti myös ihmisiä kohtaan.

Kasvisruokaa tai ihan mitä muuta hyvää attetta vastaa kuulee usein sanottavan ettei meidän pienellä maalla ole vaikutusta kokonaiskuvaan tai että se tuotanto viedään Kiinaan missä asiat on vielä huonommin. Hauska esimerkki tästä olisi esim. lapsityövoimalla on paremmat oltavat täällä suomessa kuin Kiinassa... Jonkun on aina näytettävä esimerkkiä, jotta asenteet saadaan muuttumaan.


Vieras

#118 Re: Juha prkl

07.01.2012 11:03

#3: Juha Adler -

JUHA PRKL, Se on ihan todistettua että maapallo tuottaa JATKUVASTI riittävästi ruokaa koko ihmiskunnalle, mutta ongelmana on IHMISET. Paljon ruokaa menee hukkaan ja suurin osa ruuasta jakautuu epätasaisesti. Etenkin yllätys, yllätys, rikkaille alueille kuljetetaan paljon ruokaa. Ko. alueilla myös esiintyy eniten liikalihavuutta.

Maailman ruokaongelmaa EI RATKAISTA LEHTIÄ SYÖMÄLLÄ. Maailman ruokaongelmaan pitää ottaa muut keinot. Ennen kaikkea kaikki suomalaiset, myös hemmetin hipit, kattoo peiliin.

IRGE

#119 Kysymys sinulle

23.01.2012 18:12

Onpa nolo adressi... Pitäisikö avata vähän enemmän niitä pikkuruisia tihrusilmiä ja katsoa maailmaa VÄHÄN laajemmin, ennen kuin kehtaa kirjoittaa tällaista kuraa? Mikä oikeuttaa sen, että ihmiset alistavat muita eläinlajeja lihatuotannolle, jotta ihmiset saisivat syötyä liian paljon lihaa? Vastaa tuhon kysymykseen, jos pystyt, beibi! ;)

PS. Raamattu ei anna tuohonkaan ongelmaan ratkaisua

Vieras

#120

04.02.2012 01:56

Mitä helvettiä?
Ihme tosikkoja tänne kommentoinu.
Saattaa vähä joutua kellonajasta, mutta meikäläinen sai hyvät naurut.
Te jotka otitte tämän tosissanne ottakaa ne hiekanjyvät sieltä vaginasta pois nii helpottaa.
Milla

#121 Tuota noin...

13.02.2012 18:29

Annetaan ihmisten syödä mitä haluavat syödä, jookos? Mitä haittaa sitten voi olla siitä, ettei vaikka halua syödä lihaa? Itse en syö lihaa, mutta kananmunaa, maitotuotteita ja kalaa kyllä. Lihan jätin pois ensinnäkin siksi, miten lihoiksi meneviä eläimiä kohdellaan. Se oli mielestäni äärettömän hyvä syy lopettaa lihan syönti, sillä jonkin sortin eläinrääkkäystä sekin mielestäni on. Tästä asiasta voidaan toki olla monta mieltä ja tilat ovat monessa paikassa niin eritasoiset... Mutta harvoinhan sitä tulee mentyä johonkin katsomaan, miten ne lehmät tai siat siellä jossain oleilevat. En ole katunut hetkeäkään päätöstä ruveta kasvissyöjäksi ja oletettavasti pysyn tässä päätöksessä hautaani asti, kuten perhe muutenkin. Suosittelen kasvissyöntiä kaikille oikein lämpimästi. Mielestäni maailmassa on tuhansia pahempiakin asioita kuin kasvissyönti. Mutta tietenkin on kiva huomata, ettei joillain ole mitään muita murheita kuin se, että jotkut ihmiset eivät syö lihaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.04.2012 19:35


lihansyöjämonsteri

#123 Kanaalin arvoitukset

23.04.2012 22:50

Eikö voi vain ottaa asioita huumorilla, tai ei ainakaan ottaa itseensä. Hirrrween hyvin oli adressin tekijä perustellut väitteensä ja omaa kirjoittamisen lahjan. En kirjoita adressia koska olisin kasvissyöntiä vastaan, mutta tekijällä oli niin hyvät perustelut että melkein tekisi mieli allekirjoittaa ;) ja nyt tiukkikset kotia siitä häpeemään, ei kaikesta tarvii tulla aina rageemaan.
Ps. kasvissyöjät eivät saa B12 vitamiinia pähkinöistään, ja tämä on fakta!
vellihousu 60 Hz

#124 Argh!

30.05.2012 23:31

... siis ootko tosissas?? -.- On tutkittu ja todistettu, että ihminen pärjää hyvin ilman lihaakin! Ja kasvissyöjät saavat ruokavaliostaan mm. enemmän kuitua, kasvissyöjillä on pienempi painoindeksi, pienempi mahdollisuus sairastua moniin kansantauteihin(esim. 2.tyypin diabetes, sydäntaudit, verisuonitaudit yms...)... listaa voisi jatkaa vielä paljon pidemmällekkin.. Miten ihminen voikaan olla niin itsekäs, että pitää tuotantoeläimiä kuin keskitysleireissä ja tappaa niitä tuhansia miljoonia vuodessa ja samalla tuohoaa maapalloaan vain oman mielihyvän ja ruokatottumuksen vuoksi??? Ja me lihavat suomalaiset vedetään makkaraa, vaikka jossain päin maailmaa on nälänhätä. Tuotantoeläimille viljellään pelloittain ruokaa, vaikka ihmiset voisivat syödä sen ruoan(sillon ei olisi niin maailmalla niin paljon pulaa ruoasta). Voisin saarnata sulle tästä sivuittain vielä pidempäänkin. Syö vaan niin paljon makkaraa ja pihviä kuin haluat, en ole kieltämässä sinulta lihansyöntiä, mutta älä yritä viedä muilta ihmisiltä mahdollisuutta kasvissyöntiin ja näin kieltää heitä yrittämästä saada maailmasta parempi paikka!!!!
vellihousu 60 Hz

#125 huoh...

14.08.2012 13:40

Vaikka raamatussa sanottaisiin että: ''ihmisen tehtävä on valjastaa kaikki muut eläimet omaan käytöönsä.'' se ei tarkoita että eläimet pitäisi syödä!!!