Vetoomus:Turvaa elämää - Liikkuva Poliisi on säilytettävä


Vieras

#76

21.10.2012 12:13

On se mukavampi asioida työn merkeissä ammattilaisen kanssa kuin jonkun yli innokkaan paikallis asia miehen kanssa
Toivottavasti ei entinen LP:n mies.

#77 PALJON NIMIÄ

21.10.2012 13:13

Kiitos adresin allekirjoittaneille. Levittäkää tietoa tästä adressista mahdollisimman paljon. Mitä enemmän nimiä, sitä enemmän vaikutusta.
Arkku

#78

21.10.2012 14:48

Liikkuva poliisi on tehnyt historiallisesti valtavaa työtä liikenneturvallisuuden puolesta. Näin on jatkuttava!
ripa67

#79

21.10.2012 15:24

Tulee viidakonlaki jos poliisivalvonta otetaan liikenteestä pois.

TUKIHENKILÖ

#80

21.10.2012 22:00

Ei kaikki asu kehäkolmosen tuolla puolella, vaan elämään on myös muualla Suomessa, ja ikävä kyllä joskus sielläkin tarvitaan virkavaltaa.Esim hirvikolarissa, kuka tulee varmistamaan, ettei vakuutusyhtiöitä huijata??? Ja sitten on vielä ne ikävämmät asiat , joihin virkavaltaa tarvitaan, ja aina ei ole aikaa odottaa useita tunteja, näin se vaan on. Ehdotus: Litetaan ulkomaalaiset vangit kärsimään tuomioitaan kotimaihinsa, niin kyllä meillä olisi varaa pitää liikkuvapoliisi.

Vieras

#81

21.10.2012 22:04

Todella tärkeää että liikenne turvallisuus säilyy.

Vieras

#82

22.10.2012 02:01

Eiköhän se ole aika lakkauttaa autoilijoiden rahastamiseen keskittynyt organisaatio. Liikennevalvonta ei poliisilta kummoisia taitoja vaadi, onnistuu paikallispoliisilta ihan hyvin hiljaisella hetkellä. Tullimiehet valvomaan rekkaliikennettä.
turvattomuus !

#83 yhteiskuntamme SILMÄ !

22.10.2012 07:45

liikkuva poliisi on kansakuntamme SILMÄ ja on todellakin järjetön ajatus että see pitäisi LAKKAUTTAA, poliitikot , päättäjät, inhimillyyden raja ylittyy ja kansalaisten turvattomuus lisääntyy jos SILMÄ sulkeutuu.
Näpit irti LP:n siivistä !

#84 Liikennevalvonta toimisi tulevaisuudessa vain - paperilla!

22.10.2012 07:52

PORA III:n mukaan LP lakkautettaisiin ja henkilöstö sulautettaisiin paikallispoliisin hoitamaan peruspoliisitehtäviä, eli ajamaan A,B ja C luokan hälytystehtäviä, koska nykyisellään esim. C-luokan hälytystehtävistä yli 100 000 ! jää vuosittain hoitamatta ja B-luokan tehtävistäkin huomattava osa.
Missä välissä pidettäisiin yllä liikenneturvallisuutta; valvottaiin raskaan liikenteen kuntoa ja siihen kuuluvia osa-alueita, ajotapoja yleisemminkin jne, jne ? Kysynpähän vaan. Tähän saa aina vastauksen sisäministeriltämme ja poliisiylijohtajalta, ettei mikään muuttuisi. Minä sanon, että kaikki muuttuu ja ainoastaan huononpaan suuntaan. Onneksi ei kuitenkaan kaikki poliitikotkaan ajattele em. tahojen ja kirjoittajan ¤ 82 tapaan.
Mikäli kävisi ikävällä tavalla eli esim. LP lakkautettaisiin, niin kyllä ainakin LP-lähtöisten virkamiesten tulisi kirjata työaikansa sitten oikealla tavalla - mikäli ei suoriteta liikennevalvontaa, työaikaa ei tulisi kirjata lv-työaikakoodille. Tänä päivänähän paikallispoliisi kirjaa kaiken "luppoaikansakin" liikennevalvonnan piikkiin ja poliisiylijohtaja jeesustelee sitten näillä tiedoilla !

Risto Hieta

#85

22.10.2012 09:34

Poliisien määrää ja näkyvyyttä on muutenkin lisättävä niin paljon kuin se vain on mahdollista. Liikenne- ja muun turvallisuuden täytyy kuulua kansalaisen perusoikeuksiin.
Enemmän tekoja, vähemmän pulinaa.

#86 Poliisijohto vaihtoon.

22.10.2012 09:47

Säästetään siirtämällä Paatero eläkkeelle ...
RAPE

#87 Re: Re: Re: hyvä säästökohde

22.10.2012 10:07

#6: LICA - Re: Re: hyvä säästökohde 

Läheskään aina ei apua tarvitseva ole onnettomuuden aihuttunut osapuoli. Liikenteessä on samanaikaisesti kymmeniä tai jopa satoja autoilijoita ja joukkoon mahtuu aina tyhmiä / hulluja, jotka eivät välitä toisista mitään. Itse saatetaan kolaroda toisen autoilija kanssa ja tämä joutuu sairaalakuntoon, mutta itse selviää pienillä peltikolareilla. Tämä näkyy hyvin, kun on säästetty.  

Juha Vester 706

#88 LP on poliisityötä parhaimmillaan

22.10.2012 11:50

Liikkuvan poliisin lakkauttamista perustellaan hallinnon keventämisellä. Päällekkäisyyksien poistaminen ei kuitenkaan edellytä toimivan ja tarpeellisen yksikön lakkauttamista. Lieneekin kyse lähinnä harhautuksesta. Vähennetään kentällä arvokasta työtä tekevän henkilöstön määrää jotta päästään kehumaan kuinka rakennetta on nyt kevennetty :-(
Jarno

#89 Mitä eu ongelmat edellä sitä meidän perässä...

22.10.2012 16:11

Mitäpä hallitus osaa muuta kuin korottaa veroja, jakaa rahaa eurostoliitolle, lakkauttaa rajavartiolaitoksen toimintoja sekä poliisin toimintoja - nämä säästöt ja korotukset johtuu siitä että maksamme jatkuvasti eu-maksuja sekä muiden maiden lainoja. Jos näitä ei olisi, ei olisi tarvetta veronkorotuksille ja muille säästöille.
Markku Naumanen Ps.

#90 Tehokasta liikenteenvalvontaa tarvitaan.

23.10.2012 08:37

Liikkuva poliisi on osoittanut tehokkuutensa,ja ennalta ehkäisevä ja tehokas liikenteenvalvonta ovat onnettomuuksia vähentävä voima.
Hyvän asian puolesta

#91 Suunnitelmat roskakoriin!

23.10.2012 12:12

En yleensä allekirjoittele tällaisia adresseja, mutta nyt asia oli sen verran vakava, että tein poikkeuksen. Kuinka tuollaista typeryyttä edes voidaan suunnitella?

Vieras

#92

23.10.2012 19:01

Perustelen LP:n säilyttämistä, koska LP on Suomen poliisin reservi.Olin sen poliisi 35 vuotta kentällä ja näin tiedän. Kymmenissä suurissa tapahtumissa eri puolilla maata, täällä Kainuussa lähimpänä partiona suuressa maakunnassa j.n.e., tehtäväkenttä oli laaja. Ent.LP:n ylikonst.
Yhteistuumin ja erillään eteenpäin

#93 Eväät on äkkiä syöty

24.10.2012 00:03

Paikallispoliisi, mukaanlukien etenkin tutkinta, paiskivat niska limassa töitä, jatkuvasti vähenevällä miehistöllä. Moninpaikoin kestokykynsä äärirajoilla. Viimeaikoina heille on syntynyt käsitys, että "lakkautetavasta" Liikkuvasta poliisista tulee täydennystä, heidän henkilöstövajeeseensa?! Käsittääkseni ylijohtaja ja ministeri ovat kiistäneet tämän asian jyrkästi. Ovat vakuuttaneet liikennevalvonnan ja valvojien tason pysyvän vähintään ennallaan!? Mikäli ensimmäinen vaihtoehto toteutuu liikennevalvonta jää kameroiden varaan ja nykyinen Lp:n henkilöstö katoaa kuin pieru Saharaan. Mm. edellämainittujen seikkojen vuoksi paikallispoliisin miesten nimet ovat melko harvassa tässä adressissa. Osittain ymmärrän tämän näkökannan, mutta toisaalta aika lyhytnäköistä ajattelua. Kyllähän se hetken lämmittää, kun kusee housuunsa...
LP:n olemassaolo turvattava

#94 " Kussee jouvvuttaa, jos LP......

24.10.2012 08:04

.... lakkautettaan". Kansalaisten, siis kuntalaisen perusturvallisuuden rapauttamisesta olisi pitkässä juoksussa pitkälti kysymys, mikä kyllä näkyisi katukuvassa hyvin lyhyessä ajassa. Kuinka esim. sisäministeri ja poliisijohto kirkkain otsin yrittää sumuttaa kansaa. Toivottavasti esim. TV:ssä tulevissa suurissa vaalikeskusteluissa ennen kuntavaaleja puoluiden kannat tulevat esille! Poliisiylijohtaja on mahtikäskyllä kieltänyt poliisimiehiltä PORA III -paperin julkisen arvostelun, minä monen paikallispoliisimiehen lailla olen uhmannut kieltoa kirjoittamalla nimeni mm. tähän adressiin. Kaiken kaikkiaan surkuhupaisaa toimintaa ylijohdolta: "Saksan mallia se meinaa".

Vieras

#95

24.10.2012 10:15

Poliisiakin tarvitaan,työtä he vain tekee
Absurdi

#96

24.10.2012 19:53

Hyvä adressi, samoin julkilausuma HeSarissa 21.10.2012. Saamani tiedon mukaan pääministeri (kok) vaati keskeyttämään asiantuntijoiden kuulemisen ja määräsi hallituksen tekemään esityksen eduskunnalle LP:n laukkautamiseksi alkuvuodesta 2013. Tämän hän teki ”säilyttääkseen sisäministerinsä (Kd) kasvot”. Oliko hänellä arvioitu asiantuntevasti, kuinka monta kasvoa silloin kuolee, kun LP:n liikenneturvallisuustyö lopetetaan ja nytkin jo puoluepoliitikkojen toimesta varsin vähäiseksi kutistettu, erityiskoulutettujen ammattilaisten tekemä maatieliikennevalvonta loppuu? Senhän tulee poliisijohdon tekemän suunnitelman mukaan hoitamaan paikallispoliisi kunhan mm. perheriitojen sovittelusta ja juoppojen kuljetukselta tienpäälle ehtii. Onko pääministeri (kok) lukenut em. julkilausumasta, että Liikenneviraston arvion mukaan yhden liikenekuoleman kustannukset yhteiskunalle ovat 2,4 miljoonaa euroa? Nyt lopettamalla LP:n säästetään 6,7 miljoonaa neuroa. Säästöt menivät sen siliän tien kun kolme suomalaista kuolee yhä holtittomammaksi menneessä ja yhä vähemmän valvotussa tieliikenteessämme.




Mikkopäivi

#97 Mitkä säästöt ??

25.10.2012 11:06

Olisiko jo aika unohtaa nuo utopistiset säästölukemat, 6 milj. ja rapiat päälle. Mistä ne tulee? Toimitilasäästöt on marginaaliset. Toisaalla tiloista luovutaa ja toiseen paikkaan tarvitaan lisää tilaa. Sama määrä henkilöitä jatkaa, mistä palkkasäästöt. Sama määrä henkilöitä tarvii lähes saman määrän ajoneuvoja. Päivärahakuluja tulee suunnilleen saman verran, jos valvonnan taso säilyy yhtä kattavana... Oikeasti säästö tulee siitä, että nykyinen Lp:n henkilöstö täyttää paikallispoliisin henkilövajetta. Esim. ylityön teettämisen tarve vähenee. SÄILYYKÖ LIIKENNEVALVONNAN TASO??
Toinen asia on liikenteessä kuolleen "hinta". Aika teoreettiselta tuntuu miljoonalaskelmat. Tyly totuushan on, että monessa tapauksessa tulee yhteiskunnalle säästöä. Läheskään kaikki liikenteessäkään kuolleet, eivät ole yhteiskunalle tuottavia. Tarkoitan kylmää matematiikkaa, inhimillisiä asioita ei voi rahassa mitata. Valtavat kustannukset tulevat sensijaan loukkaantuneista. Siinä miljoonat vilisee kun esim. 16v. mopopoika vammautuu liikuntakyvyttömäksi loppuelämänsä ajaksi. Liikenteessä loukkaantuneita on paljon ja uskoisin, että todelliset kustannukset ovat ihan eri tasolla, kuin teoreettiset luvut kuolleiden osalta.
Liikennevalvonnan tason ja määrän tahallisella vähentämisellä näitä lukuja ei ainakaan piennetä.
4+2

#98 Miljoona, miljoona, miljoona euroa....

25.10.2012 17:37

Miljoonat ovat menneet turhien ja tyhjiksi jääneiden virastotalojen ja surkeasti epäonnistuneiden tietoliikenneverkkojen rakentamiseen, toteuttamiskelvottomiin kehittämisprojekteihin jne. Paateron ansiona ja päätehtävänä taitaa olla vain oman bloginsa ylläpitäminen. Tuo kasvojen menetyshän on jo tapahtunut ja kohta myös sisäministeri herää todellisuuteen. Uskoisin, että moni poliitikko (myös ministeri) on tässä jutussa vain Poha:n korkeiden virkamiesten pelinappulana .
Pekka Koivumäki

#99 Liikkuva Poliisi on ehdottomasti säilytettävä

26.10.2012 02:25

Ja sitä on avokätisesti vahvistettava. Liikennevalvonta on karannut poliisilta käytännössä kokonaan. Peltipoliisiin luottaminen ei poista muuta kuin tiukasti paikallista ylinopeutta, joka usein on vielä kyseisissä paikoissa harmittoman huomaamattomuuden sakotusta.

Ne joilla on peltipoliisista hälyyttävät GPS-laitteet (vrt. tutkanpaljastin) ym. hienoudet autoissaan ja jotka ovat oikeasti liikenteen riski, jäävät poliisin puuttumatta, sekä lisäksi pyörillä kulkeva rikollisuus.

On käsittämätöntä likinäköisyyttä lähteä säästämään karsimalla ja ajamaan maata liikenteen kehitysmaaksi, kun pitäisi nimenomaan panostaa pitkään jatkuneen alasajon vuoksi. Eivätkä liikennerikkomukset ole vähentyneet - vain kirjaukset niistä puuttuvat poliisin puuttuessa.
tuppuraa

#100 Re: PORA III:n kohdentaminen?

26.10.2012 15:01

#1: - PORA III:n kohdentaminen? 

 Kokoomus, sosialistit ja vihreät ovat keskittäviä voimia ja vievat KRPn ja LPn yksiköihin vahvistuksiksi. Palvelut etääntyvät, lähipalvelut loittonevat, maa ja kansa jakaantuu eri mittareilla kahtia. Tosi huolestuttavaa kehitystä edustavat nuo keskitysvoimat.

Olen Sipilän kanssa samaa mieltä lähipalvelujen turvaamisesta, välittämisen yhteiskunnasta ja turvallisuusnäkökohdista.