Ei isoa yhteiskoulua Urjalaan!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei isoa yhteiskoulua Urjalaan!.

Ihmettelen

#26

14.06.2013 11:35

Yllättävän pienillä opettajamäärilläkin meinaavat yhtenäiskoulussa tulla toimeen...
kahden pikkukoululaisen äiti

#27 Kahden koulun malli hyvä

14.06.2013 13:50

Jos adressi olisi kahden koulun puolesta, allekirjoittaisin. Aseman koulun läheisyydessä asuu tiiviisti niin paljon lapsiperheitä, että "oman" koulun säilyttäminen on perusteltua. Varsinkin, kun rakennus on niin hyväkuntoinen, uutta käyttääjää tuskin löytyy ja parkkipaikkaakin on suunniteltu naapurin pellolle. Sulkemisessa ei vain ole mitään järkeä. Koulussa kaikki toimii hyvin, se on sopivan kokoinen, minkä vuoksi opettajilla riittää aikaa jokaiselle oppilaalle. Kaikki tuntevat toisensa, ei esiinny kiusaamista jne. Jos mennään yhden koulun malliin, ja rakennetaan oletettavasti yksi iso rakennus Laukeelaan, tulevat varmaankin lähes kaikki asemalaiset kuljetusten piiriin. Ja nuo koulukuljetuksethan ovat tuottaneet kunnalle päänvaivaa ja vanhemmille huolta jo nytkin. Pienet eskarilaiset ja ekaluokkalaiset matkustavat jo nyt muutaman kilometrin koulumatkaa 1,5 tuntia joka toinen viikko! Toivottavasti valtuusto tekee nyt oikean päätöksen.

Vieras

#28

14.06.2013 20:11

Hyväkuntoinen laajennettu ja remontoitu terve koulu. Näitä pitäisi olla enemmän.
Terttu

#29 Pääsyylliset

16.06.2013 14:07

Viime kokouksessa Leena Nummi ja Erja Aaltonen ovat esittäneet yhtä koulua, tätä ovat tukeneet honkaniemi, kuljuntausta, liehu, wiren? Puhelin numerot löytyvät kunnan sivuilta, joten huomenna voi vielä vaikuttaa.
Isä

#30

16.06.2013 16:02

Meinasin allekirjoittaa mutta tekstiä muutettiin nimien keruun ollessa jo käynnissä. Miten sellaiseen listaan uskaltaa nimensä laittaa kun ei voi olla varma minkä puolesta nimiä kerätään. Olen samaa mieltä kuin nimimerkki -kahden pikkukoulaisen äiti- ja kannatan Aseman ja Kirkonkylän koulujen säilyttämistä. Aseman koululla on valmiit rakennus- ja remonttisuunnitelmat, jotka on tehty veronmaksajien rahoilla. Miksi koulu nyt pitäisikin lopettaa?
Teija Ahoniemi
Adressin tekijä

#31

16.06.2013 16:28

no asian sisältöhän ei ole muuttunut, tekstiä vain laitettiin enemmän jotta selviää asian ydin. Kiitos allekirjoittaneille ja huomenna tulostamme ja toimitamme eteenpäin.
Minä vaan

#32

16.06.2013 16:30

Eikös kaikista halvimmaksi tulisi pelkästään Kirkonkylän koulun lakkauttaminen ja oppilaiden siirto sieltä esim. osin Asemalle ja osin Nuutajärvelle? Lueskelin sitä koulutyöryhmän raporttia ja Kirkonkylän koulun korjaamiseen sen mukaan kuluisi jotain yli 5 miljoonaa, pikkukoulujen korjaamiseen (Nuutajärvi, Urjalankylä ja Halkivaha) muutama kymmenentuhatta per koulu, Aseman laajennukseen se n. 1,5 miljoonaa ja yläaste/lukion korjaamiseen suurinpiirtein sama summa. Jos Kirkonkylän koulu lakkautettaisiin, niin silloinhan rahaa ei menisi lähellekään sitä summaa, mita esim. yhtenäiskoulu tulisi maksamaan (ainakin 15 miljoonaa). Vaikka esim. Aseman koulua laajennettaisiin vähän isommallakin rahalla.
Teija Ahoniemi
Adressin tekijä

#33 Re:

16.06.2013 18:25

#32: Minä vaan -

tämähän on järkevää pohdintaa :)


Vieras

#34 Re:

16.06.2013 18:51

#3: Teija Ahoniemi -

Tekstiä on sopimatonta muuttaa kesken adressin. Mielestäni jopa laitonta.

Teija Ahoniemi
Adressin tekijä

#35 Re: Re:

16.06.2013 19:18

#34: - Re:

eihän tekstiä ole muutettu vaan selitetty asia paremmin jotta kaikki ymmärtävät ja nimiä oli siihen mennessä muutama ja jokainen olisi voinut oman allekirjoituksen poistaa jos asian ydin olisi muuttunut

Minäkin ihmettelen

#36 Hmmm...

17.06.2013 08:14

Jäin miettimään näitä julkisesti esitettyjä perusteluita yhden koulun puolesta.
En ole kehitystä vastaan, päin vastoin, ollaan isojen ratkaisujen äärellä. Nyt vain näyttää siltä, että yhden koulun puolesta esitetyt perustelut ovat mutu-tuntumalla hatusta heitettyjä eivätkä välttämättä perustu lainkaan faktatietoon.
Jos yhden koulun politiikkaa perustellaan pedagogisella tasa-arvoisuudella, miten yksi koulu muuttaa tilannetta siinä, jos vaikkapa jonkun opettajan opetusmetodit, persoonallisuus tms. koetaan ongelmalliseksi nykytilanteessa koulussa X verrattuna saman opettajan opettamaan luokkaan yhdessä koulussa? Toki välineistö voi olla ajantasaisempi ja luokkatilat nykyaikaisempia. Tai miten kiertävän opettajan opetus on epätasa-arvoisempaa pienessä koulussa vrt. yhdessä koulussa. Pistää miettimään kuinka pätevänä päättäjät pitävät opettajakuntaamme, jos pedagoginen tasa-arvo toteutuu ainoastaan yhden katon alla.
Vaikka yhdysluokka on sanana mörkö, löytyy paljon tutkimustietoa siitä, ettei yhdysluokat ole välttämättä ollenkaan niin huono asia kuin niistä yritetään tehdä.
Suurissa yksiköissä resurssit ovat aina suhteellisesti rajallisemmat kuin muutamassa pienemmässä yksikössä.
Miten kunnan imagoa kohottaa se, että kunnassa on yksi ainoa koulu, olkoonkin sitten uusi ja hieno?
Asuntomyyjä

#37 Vielä pari pointtia viime hetkillä

17.06.2013 08:27

Heitänpä ilmaan vielä yhden ajatuksen... Noin 10 vuoden ajan asuntojen vuokrauksen ja myynnin parissa työskennelleenä voin kertoa, että hyvin usein lapsiperheen ensimmäinen kysymys asuntomyyjälle on: "Missä sijaitsee lähin koulu?" Koulumatkan pituus on hyvin tärkeä kriiteri asuntoa etsivälle perheenäidille tai -isälle.

Kaikkihan tiedämme Urjalan taloudellisen tilan ja asukkaiden ikärakenteen. Näkisinkin tässä kahden koulun mallissa kasvun mahdollisuuden. Kunta säilyttäisi Aseman koulun ja kaavoittaisi ja myisi (kilpailukykyiseen hintaan!) omakotitalotontteja lähialueelta. Kylä on suhteellisen elinvoimainen, piristynytkin viime aikoina mukavasti. Vaikka palvelut toki ovatkin vähentyneet, alueella toimii kuitenkin aktiivinen kylätoimikunta, Lamminharjulla on loistavat ulkoilumahdollisuudet (frisbeegolf, hiihtoladut, pururata, rantalentopallokenttä, uimapaikka), kylä on asuinalueena erittäin rauhallinen, lämmin ja miellyttävä. Ihmiset tuntevat toisensa, aikuiset katsovat myös muiden lasten perään. Tällaisella maaseutuidyllillä ja omalla alakoululla voisimme saada houkuteltua hyvätuloisia veronmaksajia kuntaan. Tiedän, että esim. Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla ja Ylöjärvellä tontteja on erittäin vaikea saada. Työmatka (n. 60 km?) ei kuitenkaan vielä muodostuisi mahdottoman pitkäksi, jos talon rakentaisi tänne Urjalaan.

Vieras

#38

17.06.2013 08:31

Onko tässä asiassa järjellä mitään tekemistä? Kyllä tuntuu jyräävän perisuomalainen kylien välinen kateus ja katkeruus.
!

#39 Re: Vielä pari pointtia viime hetkillä

17.06.2013 08:46

Voi voi

#40 Re:

17.06.2013 09:14

#38: -

Minä nään tässä ennemminkin ihmisten hädän ja huolen siitä, että tehdään äkkinäisiä päätöksiä vasta laskettujen lukujen perusteella (joista löytyi jo virheellisyyksiäkin!) selvittämättä ensin eri vaihtoehtojen vaikutuksia. Kateuden ja katkeruuden piikkiin on aina helppo niputtaa eriävät mielipiteet. Toisten huolenaiheet jyräämällä ei päästä eteenpäin.

xxyx

#41 Re: Halkivaha-Tursa

18.06.2013 09:42

#16: Postivaari - Halkivaha-Tursa

Vanhemmat maksaa kuljetukset Punkalaitumelle.