YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .

Haiseva Houmeri
kiina

#151 onkohan tuo eu:n mukaan edes laillista

05.11.2009 22:32

Eli ihan sellaista vaan tuossa aloin kanssa miettimään että onkohan tuo noiden EU-direktiivien mukasta että pakko rahastetaan tommosella???
Eveliina Toivanen
Syvänniemi

#152 Ylen mediamaksusta - maksa siitä mitä katsot

12.11.2009 11:35

Miksi jokaiselle kanavalle ei määritetä omaa maksua siis tällä tarkoitan jos ihminen katsoo vaikka kanavia tv1, tv2, tv3 hän maksaisi esim jokaisesta 2€/à yht. 6eur, joku haluaa katsoa vain sub tv:tä hän maksaa 2€ tai joku haluaa 10 kanavaa maksaa 22€ jne. jos ei ole televisiota ja haluaa katsoa ohjelmansa net tv:stä kävisi tuo sama tvkortin koodi kirjautumiseen internetsivustolle josta ohjelma ko.kanavalta olisi mahdollista katsoa. Näin myös ne jotka eivät esim. uskontonsa puolesta saa televisiota katsella eivät myöskään maksa. Eli lyhyesti maksat siitä mitä katsot! Loppuu tappelu maksujen suuruudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, onhan meillä muitakin maksutvkanavia ja niitä palveluja ostava ei valita maksusta - valintahan on vapaa ja teknologiakin tähän jo käytössä. näin jokainen kanavapalveluja tuottava saisi omat maksunsa ja katsomismaksu kaikille tasapuolinen.
Juuli Koivumaa
Tampere

#153 Televisio vie aikaa itsensä kehittämiseltä, tätäkö haluamme, lisää tv:n katselemista?

15.11.2009 18:43

Miksi minun pitäisi maksaa tv:Stä. Minä joka en omista, enkä myöskään näin ollen katso tv:Tä. En ole katsonut kolmeen (3) vuoteen.
Olen tarkoituksella jättänyt television ostamatta, jotta en kuluttaisi aikaa sen parissa.

- YLE:n mediamaksu saisi luultavasti monet suomalaiset viettämään entistä enemmän aikaa tv:n parissa, ja ehkä minut hankkimaan sellaisen. Näin aikaa itsensä kehittämiseen jää HUOMATTAVASTI vähemmän.

Maksan vapaa-ajalla kuntosalille ja tanssistudioille kk- maksua ja opinnot maksavat pitkän pennin. Mieluummin kulutan aikani opiskellen ja urheillen kun tv:tä katsellen.
Jarno Ahma
helsinki

#154 12 €/Sekuntti

17.11.2009 02:01

12€/Sekuntti, siinä on ylen hinta, olisi siinä kieltämättä laskettavaa. Ja jos sitä verrataan vaikka BBC:hen niin se on suhteeessa kaksin kertainen kuluiltaan. Toisaalta suomen ylellä ei ole mitään kansainvälisiä lähetyksiä tai minkään moista ajatustakaan HD kuvasta.

Kannattaisi ihmisten vähän miettiä mistä joutuvat maksamaan. YLE yrittää saada ihmisille pakkomaksun jolla ne voisivat turvata vanhanaikaisen 578i muotoisen paskan tuputtamisen. Voisihan tuo muuten jopa ymmärtääkkin, jos Ne olisivat kehittäneet uudenaikaiset HD 1080i/Dolby 7.1 lähetykset ja eivät koko aika lähettäisi vain vanhoja sydämmen asialla uusintoja ja urheilua.

Tämä on vain YLE:n yritys turvata itselleen katsojista/kansasta riippumaton asema, jossa se saisi riistää itselleen rahaa ilman mitään vastuuta. Jos tämä menee läpi, niin ennustan että YLE:n ohjelmien taso laskee vaan entisestään, vaikka raahaa olisikin enemmän.
Minna Virtanen
Veteli

#155 Hurraa

20.11.2009 02:43

Niin, onhan se mukavaa näin opiskelijana, kun 175€ on suunnilleen se mitä jää kuukaudessa käteen vuokranmaksun jälkeen. Sinne meni sekin hurja 30€:n korotus opintotukeen.

Mihinkähän hittoon sitä muuttaisi tästä maasta kun kaiken maailman paskapäätöksiä pitää sietää, eikä äänestämisellä saa mitään muutosta aikaan kun vuodesta toiseen samat naamat ja samat puolueet saavat jatkaa mielivaltaansa.
Miikka Anttila
Helsinki

#156 Koittais ny jo päättää...

09.12.2009 18:36

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/yle-maksun-ei-uskota-j%C3%A4%C3%A4v%C3%A4n-175-euroon

Eli nyt jot tiedetään että hintaa tullaan korottamaan, yli luvatun, mikä pitäisi tulla säästöä siitä että "pinnarit" saadaan kuriin. Kuinka moni vielä on tämän "tasapuolisen maksun" puolesta, muu kuin puoluepukarit...???
Outi Markkanen
Helsinki

#157 Symbolinen vaikutus

10.12.2009 15:38

Symbolisesti YLE:n pakkomediamaksu toimii lamauttavasti. Se osoittaa, että köyhän ei ole mahdollisuus vaikuttaa asioihinsa. Jos on saanut säästöä televisiottomuudella, niin nyt menee ruuasta tai lasten kengistä sekin raha, ja vastinetta maksulle ei ole, jos ei ole varaa ostaa digi-TV:itä ja tietokoneita. Vaikutusmahdollisuuden puute lamauttaa henkisesti. Jos halutaan Suomi tästä lamasta nostaa, niin vähävaraisia ei tarvitse lisää kyykyttää.

Suurin osa kansanedustajistakin tuntuu olevan sitä mieltä, että pakkomaksu on oikeudenmukainen. Asia on käytännöllisesti jo päätetty, kaikkia muita kuin kansaa on kuultu. Eikä kansaa halutakaan kuulla. Suomalaiset antavat viedä vaikka vaatteet päältänsä. Suuressa maailmassa mediamaksua vastaan olisi jo taisteltu äänekkäästi. Nyt hyväksytään se, että käytöstä ja tulotasosta huolimatta on maksettava sama summa pakkoveroa. Minne katosi demokratia?
Riku Nieminen
Lahti

#158 Kysymys kuuluu:

13.12.2009 21:29

Koska tämä adressi menee paperilla eduskunnalle ? Olisi pitänyt mennä jo!

Ja kaikki liittyy tänne :

http://www.facebook.com/group.php?gid=282001975149

Ja allekirjoittaa tänne myös, vien henkilökohtaisesti adressin paperilla eduskuntaan, kunnes saan 20 000 allekirjoitusta :

http://www.adressit.com/mediamaksuavastaan
Mika Heinonen
Helsinki

#159 YLE on täysin turha / väärä

16.12.2009 03:13

YLE voidaan poistaa kokonaan. Se ei ole muuta kuin haitaksi koko Suomen kansalle, sillä se kertoo vain propagandaa.

Kun YLE lopetetaan kokonaan, ei ole enää tarvetta YLE maksuille. Tämä ratkaisu tyydyttää kaikkia Suomen kansalaisia.

BluRay leffoista saa ihan tarpeeksi viihdettä, ja huomattavasti paremmalla laadulla. Lisäksi BluRay viihde voidaan toistaa ja keskeyttää koska vain halutaan, joka ei ole mahdollista YLE:n TV kanavilla. Lisäksi kaikilla ei ole digidigi laitetta, joten ei ne muutenkaan nää tai halua nähdä YLE:n surkealaatuista jpg mössöä, jota ei voida edes kutsua TV lähetykseksi, joka vaatii vähintään analogin signaalin.
Toivo Pesonen

#160 Ei se nyt...

07.01.2010 18:41

Mika Heinonen? Eilen näköjään tutustunu ensimmäistä kertaa hehkulamppua hienompaan keksintöön.

Tomi Kankaanpää
Tampere

#161 Riidan välttämiseksi

17.01.2010 15:51

Suomessa kaikki ovat tasa-arvoisia keskenään, tämä tarkoittaa sitä että kukaan ei voi tehdä vaatimuksia.

Kaikki mitä viestintävirastot sun muut yritykset voivat tehdä, on antaa tarjouksia ja ilmoituksia.

Ymmärrykseni mukaan voit hyväksyä tarjoukset luomatta riitaa, asetat vain omat ehtosi sopimukselle, näinollen voit välttää riidan ja ulosoton.

Voit kysellä myös kysymyksiä liittyen heidän ilmoitukseensa / tarjoukseensa.

Tämä on minun ymmärrykseni. - Ei lailliseksi neuvoksi.
Matti Jortikka
Perseenreikä

#162

18.02.2010 12:52

Huomaa taas tuon Heinosen laisista kommenteista, kuinkä typerää Suomen kansa on...
Mistä lähtien televisiot ovat lähettäneet ohjelmia "jpg:nä"? Jokainen tietokonettä käyttävä tietää, että .jpg on kuvaformaattia, mistälähtien telkkarit olisivat edes lähettäneet pelkkiä "kuvia?
http://fi.wikipedia.org/wiki/JPEG -ei vaatinut paljon googlen käyttöä tuon todistamiseksi...

"BluRay leffoista saa ihan tarpeeksi viihdettä, ja huomattavasti paremmalla laadulla. Lisäksi BluRay viihde voidaan toistaa ja keskeyttää koska vain halutaan, joka ei ole mahdollista YLE:n TV kanavilla."

-Miten nyt tämä tähän liittyy? Eivät muutkaan kanavat lähetä bluray-signaalia, millä planeetalla oikein asut? Turhan on myöskään YLEÄ "propagandaa" levittäväksi, kun viime tiedustelun mukaan suurin osa suomalaisista (kyllä,myös vähemmistöryhmät) luottavat YLE:n lähetyksiin, poisjäänyt vähemmistö taisi koostua niistä, jotka eivät ole koskaan TV:tä nähneetkään o.0
Jukka Aakula
Helsinki

#163 Samantekevää onko oikeudenmukainen

18.02.2010 21:50

Samantekevää onko oikeudenmukainen - mitään maksua ei tarvita ollenkaan.
Valtion tuottama media on tullut tiensä päähän. Ymmärrän että koltankielen aapiselle annetaan valtiontukea, mutta muuten valtio voisi lopettaa koko mediatuotannon ja -jakelun.

Valtio keskittyköön päätehtäviinsä kuten maanpuolustukseen, poliisitoimeen, peruskoulutukseen, vammaishoitoon ja neuvolatoimintaan.
kari ekholm
Lahti

#164 Ainut hyvä ratkaisu

19.02.2010 00:29

Korttipaikkaa ei kaikilla ole, verotusrahoitus vaarantaisi riippumattomuuden, ylen lopettaminen jättäisi vain halvan kaupallisen viihteen, mainoksia yleen emme tahdo.lupamaksut rahoittaa pinnareita. Ainut hyvä ratkaisu on mediamaksu. Täydellinen sekään ei ole varsinkin televisiottomia ajatellen.
Tapio Peltonen
Turku

#165 Ainut hyvä?

19.02.2010 20:35

Miksi ei sitä kaikkein yksinkertaisinta vaihtoehtoa ole edes harkittu? Siis sitä, että perittäisiin "mediamaksu" tuloverotuksen yhteydessä, samaan tapaan kuin eläkemaksut ja työttömyysvakuutusmaksut?

Mediamaksua ei ole edes tarkoitettu ensisijaisesti YLEn rahoituksen turvaamiseen, vaan köyhien kyykyttämiseen; tv-maksupinnareiden ja TELEVISIOTA KATSOMATTOMIEN rankaisemiseen.

Niin, mitäs ette katso televisiota, hähää. Maksakaa, kurjat.

Jos joku on sitä mieltä, että ehdottamani ratkaisu rankaisisi suurituloisia liikaa ja suosisi pienituloisia, niin miksei voida samalla kertaa lieventää verotuksen progressiota?

Ei. Päättäjämme ovat lapsellisia, heille on tärkeintä se, että vihdoin päästään lyömään päähän niitä, jotka ovat katsoneet vuosikausia telkkaria "ilman lupaa".

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.02.2010 13:16


aarre lampinen
heinola

#167 maksu

22.02.2010 18:36

valtion budjettiin.oikeuden mukaisin ratkaisu.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.02.2010 12:44


Tapio Peltonen
Turku

#169 Kimmo Sasi: Mediamaksu 195 euroa

04.03.2010 15:22

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Sasi+Mediamaksuksi+195+euroa/1135253423492

Eli nyt Sasikin tunnustaa, ettei 175 euroa riitä.

Ja televisiottomat leimataan lupamaksupinnareiksi.

Edelleenkään ei julkisuudessa ole tuotu esiin sitä kaikkein itsestäänselvintä Ylen julkista rahoitusmuotoa: Ylen rahoittaminen tuloverotuksen yhteydessä kerättävällä erillisellä maksulla, samaan tapaan kuin kirkollisvero, työeläkemaksu tai työntekijän työttömyysvakuutusmaksu.

Kyseessä on se, että poliitikot haluavat kaikki potkia päähän nimenomaan kaikkein tiukimmassa taloudellisessa tilanteessa eläviä. Mitäs olette köyhiä, mitäs olette yksin asuvia.

Tällainen peli ei enää vetele. Mitä nämä päättäjämme oikein kuvittelevat olevansa?
Harri Björnholm
Hämeenlinna

#170 Ei televisiota

09.03.2010 00:57

En omista televisiota, joten jos tuota mediamaksua pitää maksaa, silloin valtion pitäisi myös kustantaa minulle televisio. Mieluusti kansanedustaja Suvi Lindénin palkasta.
Toni-Kristian Puska
Ikaalinen

#171 KANSALAISET; OPPIKAA VAATIMAAN!!!

10.03.2010 09:54

Jos tälläinen turhanpäiväinen maksu tulee pääsemään läpi, niin tiedätte varmasti että näitä maksuja tulee aina vain lisää eri muodoissa. Näin verojärjestelmä toimii, se on aivan selvä asia, että jos jokainen tulisi saamaan "liikaa" rahaa, rahan valta tavallaan heikkenee kun sitä on liikaa liikkeellä. Tälläisillä maksuilla saadaan vain teidän ns. ylimääräiset tulonne siirrettyä juurikin sinne, minne niiden halutaan menevän, eli valtion pohjattomaan kukkaroon. Käytännössä tulette maksamaan ilmasta. JOS kerran jo maksetaan internet palvelun tarjoajalle maksuja, operaattoreille, niin minkä ihmeen takia pitäisi vielä maksella Ylellekin???? VAPAA/ILMAINEN TIETO on tulevaisuuden ihmiskunnan tasa-arvoisen kehityksen edellytys. Jos näitä maksuja tulee, niin oppikaa vaatimaan ihmiset niille vastinetta. 175€-200€ on melkoisesti rahaa..kyseisellä hinnalla saataisiin jokaiseen talouteen miniläppäri ja myös sitten vaikka YLEN tarjoama nettiliittymä, jos heillä tälläinen olisi tarjota. Ja yksinkertaisesti jättäkää maksamatta tälläinen maksu ja vedotkaa vaikka että teidän uskontonne kieltää sen, melkeinpä paras ratkaisu tämän maailman ongelmiin taitaisi olla jo, että ihmisten "usko" kieltäisi rahan käytön, koska tuntuu tämä mammona vain luovan maailmaan yhä enemmän epätasa-arvoa.

VAATIKAA KANSALAISET!!!
Tero Toivonen
Sauvo

#172 Mihin ne rahat oikein kuluu??

10.03.2010 11:06

Meinaan tänään tuossa luoskelin lehdestä kyseisen summan, joka taisi olla 450 miljoonaa euroa...
Mihin ihmeeseen nuo rahat oikein kuluu ??
Olisi mukava nähdä tuo laskelma missä ne kulut oikein on, kun itse en todellakaan katso TV:tä melkein ollenkaan. Muutama harva sarja joita seurailen ja nekin on sitten viikon välein.. Autossa on kyllä radio, mutta sekin seilaa taajuksilla NRJ ja Nova.

Eli mihin kuluu kyseinen määrä rahaa??
Miten aikaisemmin on pärjätty pelkällä TV-lupa maksulla??

Eikö niitä kuluja voisi ensin kartoittaa ja sitten miettiä toimenpiteet... ??
Aki Hiekko
Kaarina

#173 TV-lupa ja muutenkin "mediamaksu"

23.03.2010 08:04

Ylen suuri kukkaro...
http://img143.imageshack.us/img143/1046/ylelleimukarahaa.jpg

jos se on kerta suuri niin miks mediamaksuun lisättäis TV-lupa?

Ite en kaipaa TV-ohjelmia ja en myöskään maksa siitä.
Mediamaksussa pitäisi olla eriteltynä mistä maksetaan ja kuinka paljon.
Sitten jokainen tietäisi mistä maksaa ja mitkä maksaa.

Loppuksi haluan sanoa että netin käytöstä maksettava "Mediamaksu" on naurettavaa.
Me maksamme nyt jo netin palveluntarjojalle kuukausimaksua netistä ja siihen kuuluu näiden laitteiden (Palvelimien, puhelinverkkojen ja yms.) ylläpito ja huolto.
Jotkut maksaa vielä palvelimista erikseen!

Pelkää rahastusta vain koko mediamaksu.

Mediamaksun myöden pitäisi netin kuukausihinta laskea ja tulla nopeammaksi.
Jos siitä menee siihen internetin ylläpitoon ja huoltoon.
Muussa tapauksessa EN MAKSA JA PÄÄTTÄJÄT/PERIJÄT TÄSSÄ ASIASSA VOI MENNÄ IMEMÄÄN AISAANSA!
Janne Yli-Pyky
Oulu

#174 Mielestäni...

24.03.2010 03:44

Aluksikkin koko mediamaksu on todella epäoikeuden mukainen pienituloisia ja niitä kohtaan, jotka eivät käytä Yle:n palveluita erinnäisistä syistä. No ilmeisestikkin kiinteästä maksusta kuitenkin päästiin eroon, mutta uusi ehdotus on vielä epäoikeuden mukaisempi, kaikkihan käytännössä verona sitä joutuvat jossakin maksamaan. Kyllä, se ottaa pienituloiset huomioon paremmin, muttei tue ollenkaan niiden oikeuksia, jotka eivät käytä kyseisiä palveluita lainkaan. Verotuksen ideana kaiketi kuitenkin on kerätä niiltä maksua, joille siitä on jotain vastiketta. Luultavasti on parempi, että Ylen toiminta lakkautettaisiin mikäli he eivät kykene tarjoamaan tarpeeksi laadukasta tarjontaa, jotta kansalaisia edes kiinnostaisi maksaa siitä tai heidän kannattaisi avata useampi kanava, jotka tarjoaisivat eri segmenteille sopivaa ohjelmaa. Mutta tämäkin edellyttäisi sen, että maksu olisi kiinteä ja siitä olisi mahdollisuus kieltäytyä, mikäli kieltäytyjän kriteerit täyttää. Netissä toimiva palvelu on todella helppo jakaa niiden kesken, jotka ovat maksun maksaneet, yksinkertaisesti kun maksat maksun saat käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan ylen palveluihin. Mitä television käyttöön tulee sehän on helppo estää maksukortilla, kuten moni onkin jo sanonut. Ja sitten mitä siihen tulee, että "pakko maksaa, koska sinä voit käyttää tätä palvelua", niin menkööt muualle tuon argumentin kanssa, samallalaillahan meiltä voitaisiin periä veroa kukista, koska onhan siinä merkittävä riski, että jos me niitä ei osteta ja niitä kuitenkin katsotaan, niin kyllä siinä äkkiä pari kukkayhtiötä menee nurin. Ja kun kerta eduskunnalta onnistuu näiden lakiehdotusten läpivieminen kuuntelematta kansalaisten mielipiteitä, niin laittakaa sitten lakiehdotus pystöön, että Ylen palveluiden käyttäminen on yksinkertaisesti kielletty, jos et maksua ole maksanut. Nekin ylimääräiset rahat, jotka uudesta maksusta Ylelle tulee menee varmaan suoran tilille "kansan"edustajien"lahjukset".
Topi Hauru
Kirkkonummi

#175 Köyhältä riistetään tuhkatkin

27.03.2010 14:15

Nykyopiskelija saa 200€ tukea, josta vähennetään 400€ asuntovuokra, oppikirjat, ruoat, ja kohta tuo 175€.

Ja minä kun luulin, että Suomi on oikeudenmukainen maa :(