Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !.


Vieras

#51

11.06.2015 13:35

Pilataan arvokasta luontoa ja häiritään villielämiä sekä lintuja. Kaivoveden laatu on vaarassa.

Vieras

#52

13.06.2015 21:57

Luonnon tuhoaminen on rikos!

Vieras

#53

14.06.2015 16:53

Haluan säilyttää harvinaisen luontoalueen,joka on harvinainen pieni erämaa pääkaupunkialueella,jossa elää monia eläinlajejamm. Peuroja ,hirviä, korppeja ,jopa maakotka pesii alueella....

Vieras

#54

28.06.2015 22:14

Espoon kaupungin täysin päätön halu tuhota vihreitä arvoja kulttuurellisesti tärkeillä alueilla on aivan järjetöntä, kyseinen alue pitää turvata kaupungin typeriltä louhoshankkeilta, louhikaa alueilta missä ei asu IHMISIÄ, eiköhän Suomessa löydy sellaisiakin alueita. Kaupungin päätöksiä ohjaa vain raha, ei luonto ja ihmisarvot. Espoo on korruptunein kaupunki Suomessa, minulla on henkilökohtaisia kokemuksia espoon kaupungista, eiköhän tuokin hanke ole olavi loukon kädenjälkeä!

Vieras

#55

03.07.2015 15:35

Maisema ja luonto pitää säästää, ja upean hevostallin toiminta!

Luontoystävällisyys ja luonnon sekä (jäljellä olevien) maisemien olemassaolo on kaikkien etu. Ihminen kuolee henkisesti pois, ellei mitään luontoyhteyttä saa säilyttää.

Etenkin pääkaupunkiseutu kärsii jo nykyisellään ahtaudesta, metelistä, liiasta ihmisen toiminnasta ja luonnon tuhoamisesta.

Kaikkea luontoa EI voi vaihtaa rahaksi, eikä sitä saa rahan voimalla enempää tuhota. Ehdoton kannatus tälle adressille.


Vieras

#56

03.07.2015 20:35

Nämä maisemat pitäisi ehdottomasti suojella!
Täysin ainutlaatuisia paikkoja ihmisten liikkua mm. hevosten kanssa ym. lajit. Ei anneta näiden maisemien kadota. Saisi uudet sukupolvetkin niistä nauttia! Alueella on myös rikas luonto ja sen upeat eläimet.

Vieras

#57

05.07.2015 20:23

Hankkeelle ei ole tosiasiallista tarvetta. Hankkeen perusteluissa ei ole otettu huomioon Helsingin kaupungin päätöstä ja HSY:n koko pääkaupunkiseutua koskevia tavoitteita maarakentamisen materiaalitehokkuuden ja kaivumaiden hyötykäytön lisäämisestä, millä saavutetaan huomattavia taloudellisia, maankäytöllisiä ja ympäristöllisiä etuja.

Vieras

#58

07.07.2015 15:02

Ratsastustilan, eläinten ja luonnon puolesta.
Kansanedustaja Veera Ruoho
Vieras

#59 Paikallisten ihmisten kokemukset ja mielipiteet vaikuttamaan päätöksentekoon

07.07.2015 19:15

Saamani kansalaispalautteen myötä olen vakuuttunut, ettei esim. perustuslain 20 §, eikä TSL 6 § toteudu Uudellamaalla, jossa näitä eri louhoshankeita tehdään. Paikallisten ihmisten kokemukset ja mielipiteet tulee vaikuttaa paremmin päätökseteossa, jottei ihmisten ja eläinten terveys ja ympäristö tuhoonnu. 


Vieras

#60

08.07.2015 16:00

asun hyvin lähellä missä mahdolliset kuljetukset tulevat ohittamaan meidän aluetta missä suunitellaan pientalo asutusta. Siten meidän alueen tonit eivät luultavasti kiinosta uusia asukkaita. Melu ja pöly tulee myös häiritsemään nykysiä asukkaita

Vieras

#61 Re:

11.07.2015 21:26

#26: -  

 Täysin samaa mieltä!

kaivos asiantuntia

#62

16.07.2015 19:55

todellisuudessa kvatsipöly jota siltä tulisi vaikuttaa 6 jopa yli10km päähän

aiheuttaa haittaa pitkän matkan päähän. ne jotka asuu lähellä 

saavat nopeasti kivipölykeuhkon ja kuolevat ennenaikaisesti.

tommoinen kiellettäisiin yhdysvalloissa.


Vieras

#63

18.07.2015 15:31

Olen ulkoillut paljon Espoonkartanon alueella, etupäässä kävellen. varsinkin aikaisemmin se oli tärkeä henkireikä. arvostan aluetta ja haluan sen säilyvän.

Vieras

#64

24.07.2015 11:28

Ahneudellakin on rajansa!  Rahan ja voiton tavoittelu EI anna oikeutta tuhota ihmisten elinympäristöä ja heikentää kansalaisten viihtyvyyttä asuinalueella. Espoon Kartanon alue on vanha historiallinen, kaunis luonnon alue joka toimii niin ihmisten virkistysalueena kuin ammatinharjoittamisen alueenakin. 

Espoo on ollut luonnonkaunis- ja läheinen asuinpaikka jota nyt ollaan pikkuhiljaa tuhoamassa. Aluiden tuhoamisen jälkeen tätä erityispiirrettä näin lähellä pääkaupunkia ei enää saada takaisin. Espoossa ja Espoon Kauklahdessa asuu paljon lapsiperheitä ja heitä on houkutellut alueelle juuri nämä piirteet. Luonnon ansiosta Kauklahdessa on nähty myös harvinaisempia eläimiä, kuten vihertikka ja liitoorava. Nyt on korkea aika kääntää kelkkaa ennenkuin kaikki alueet on tuhottu. Viheralueet ovat tärkeitä myös lapsille ja tuleville sukupolville on aika opettaa että ympäristöä tulee suojella.

a)

#65 Re:

24.07.2015 13:12

#50: -  

Espoo tulee rauhoittaa luonnonläheisenä asuinalueena, pientalo- ja pienyritys toimintaa suosisavana alueena. Eikö virheistä opita! Vantaa on jo tuhottu, onko nyt Espoon vuoro. Olen lapsesta asti asunut Espoossa (toki välillä myös ulkomailla) ja rakentamisen kehityksen suunta tänä päivänä kauhistuttaa. Ihmisten viihtyvyyttä ei oteta huomioon vaan pienikin maapala otetaan rakentamalla tehokäyttöön jotta eliitti rikastuisi ja saisi entistä enemmän voittoja. Kaikki tämä tapahtuu tavallisten ihmisten kustannuksella. Ihmisten mielipiteistä ei välitetä ja demokratia on menetetty. Ei ole väliä ketä äänestää koska maailman- ja keskuspankkien, sekä suuryritysten johdon ja osakkaiden ja poliittisten päättäjien noudattama talousjärjestelmä (uusklassisismi) on mätä. Alunperin tarkoitus oli hyvä, mutta ahneus on aiheuttanut järjestelmän vääristämisen ja väärinkäytön. Pankit ja pörssi keinottelevat verorahoilla ja pankkiveloilla aiheuttaen talouskuplien romahduksia jotka viimekädessä tulevat kansalaisten maksettaviksi.

Suomalaiset luottavat liikaa päättäjiin. Nykyisellä systeemillä joka ajaa vain rikkaiden etuja ei kansalaisilla ole valtaa osallistua päätöksiin. Järjestelmää tulee muuttaa demokraattisemmaksi niin että kansalaiset voivat vaikuttaa päätöstentekoon, esim. mahdollisuus vaikuttaa siihen mihin verorahoja käytetään sen sijaan että muutamat harvat kahmivat voittoja itselleen ja vievät rahat ulkomaille piiloon verottajilta. Verorahat eivät ole eliitin omia rahoja ja heidän etujen ajamista varten, vaan yhteiskunnan ja kansan etujen ja hyvinvoinnin turvaamista varten. Rahat tulee korvamerkitä jotta ne menevät oikeaan tarkoitukseen ja yhteiskunnan hyväksi maan rajojen sisällä. 

Suomessa on paljon tieto-taitoa jota tulisi hyödyntää uusien tuulien kääntämiseen. Luonnon jatkuvan turmelemisen sijaan Suomella on nyt mahdollisuus olla esimerkkinä muille maille, ympäristöystävälllisen jätehuollon hyötykäytön ja energiatuotannon innovatiivisena kehittäjänä. Tulee antaa tukea ja panostaa oikesiin asiohin, eikä syytää rahaa ympäristöä tuhoaviin ja tappiota tuottaviin yrityksiin. 

Kun panostetaan oikeisiin asioihin, niin kenties sitä kautta saadaan myös menestyviä vientituotteita.


Vieras

#66

01.08.2015 15:45

 Pidän kivilouhoshanketta haitallisena ihmisille terveyssyistä sekä luonnon tasapainolle ja sillä on ympäristövaikutuksia laajalle alueelle Suurkauklahden alueella sekä myös Nupuri-Nuuksion alueelle.

30 vuotta ja enemmän Espoon arkkitehdit ovat suunnitelleet isoa asuntoaluetta Histaan ja nyt sitten siihen Histan lähituntumaan Kivimurskaamo josta tietojeni mukaan on suunniteltu kuljetusta Turunväylää pitkin.

Ympäristövaikutukset ovat laajamittaiset ja terveyshaitat suuret kivipölyn ja melun vuoksi


Vieras

#67

05.08.2015 17:22

Puhtaan luonnon ja myös jälkipolvien ja oman elinympäristöni puolesta. Hanke koskettaa asuinpaikkani puolesta perhettäni.

Vieras

#68

05.08.2015 17:26

Lyhytnäköistä ahneutta luonnon kustannuksella.

Vieras

#69

26.08.2015 07:18

Asun reilu kilsan päässä tulevan louhoksen reunasta ja pelkään melu ja pölyhaittoja sekä omaisuuteni arvonlaskua. Olisi parempi että espoonkartano ab:n porukka saisi mailleen jotain muuta tuottavaa ja työpaikkoja luovaa toimintaa. Olkoon siihen Espoon kaupunki myötämielinen vaikkapa kaavoituksen kautta.

Vieras

#70

23.09.2015 08:21

En halua että joudumme hengittämään tuolta louhokselta tuulien mukana lentävää kivipölyä..Tämä on pidemmän päälle todella vaarallista ja sairastumme,ehkä jopa kuolettavan vaaralliseksi todistettu.Jos tämä hanke toteutuu,muutamme ehdottomasti Espoosta turvallisimmille asuinsijoille.Missä kunnioitetaan luonnonarvoja ja alueen asukkaiden terveyttä,eikä tällaista vaaraa aiheuttavaa bisnestä verotuloja havitellen MEITÄ ON VARMASTI PALJONKIN KALTAISIANI,JOTKA JÄTTÄVÄT ESPOON MIELUUMMIN KUN VAARANTAVAT PERHEENSÄ TÄMÄN PÖLYN KANSSA ELÄESSÄÄN.Tätä hanketta ei voi toteuttaa täällä ihmistrn keskellä...

Vieras

#71

07.05.2016 11:33

Tietenkin, koska moinen kivilouhos EI VARMASTIKAAN TARVITSE JUURI TÄTÄ IHANAA MAASTOA, jossa uskomattoman ihanat, onnelliset eläimet ja omistajat asuvat!!! Varmasti löytyy paikka mokomalle, jostain kivisestäkin maastosta, jossa KUKAAN ei asu!!!! Ei näin suurta virhettä voi edes päättäjät tehdä!!!!!!!
Terveisin Mary Kallionalusta entinen Espoolainen ja Kirkkonummelainen

Mary Kallionalusta

#72

07.05.2016 11:40

Johan kirjoitin, mutta tehdään se uudelleen!    KIVILOUHUS  kauniille, ihanalle paikalle. Paikalle, jossa  elävät onnelliset eläimet ja hyvät ihmiset.  Herrajumala, eiiköhän  kivilouhokselle löydy  jokin kamala kivinen paikka, jossa kukaan ei asu????

 

Eihän näin idioottimaista päätöstä voi tehdä edes ns  päättäjät!!!!!!!!   Vai onko tas kysymyksessä  MONEY TALKS  BULLSHIT WALKS,  niinkuin jenkeissä sanotaan??????Elikkä  fyffe, fyrkka, jne???

SIITÄKIN HUOLIMATTA  !!!!!!!!!!!!Käyttäkää  nyt hyvät ihmiset järkeänne!!!!!! 

 

Ei tässä nimimerkkiä kaivata. Seison aina sanojeni takana!   Entinen Espoolainen ja entinen Kirkkonummelainen  ja entinen stadilainen, Tölikasta.


Vieras

#73

27.05.2016 05:17

Minusta tämänkaltaiset louhoshankkeet ovat hallaa ympäristölle ja alueen asukkaille. Talvivaara olkoon jo hyvä opetus! Siinä kaunis luonto pilattiin ja sitä ei vähään aikaan saada takaisin, jos koskaan. Vielä ymmärtäisin , jos alueelle rakennettaisiin asuntoja, mutta jos alue otetaan pelkkään louhosjätekäyttöön niin en hyväksy sellaista lainkaan.

Vieras

#74

27.05.2016 05:30

Toisilta viedään koti
ihminen

#75 Ympäristötuhot

27.05.2016 05:53

Louhos tulee vaikuttamaan pohjavesiin, onko Espoon alueen asukkaat valmiita siirtymään pulloveteen.

Talvivaara esimerkkinä, kiva startup, nitraatti ja sulfaatti johdetaan suurempiin vesistöihin, pilataan kaikki.