Pro Kupari

Hanna-Kaisa Lähde

/ #19 Voimalinjoista

11.06.2012 07:49

Vaikka rakennukset rakennettaisiin niin, etteivät uudisrakennukset olisi voimalinjojen välittömässä läheisyydessä, niin joka tapauksessa esim. lapset leikkivät muuallakin kuin kotipihoissaan. Niin kauan kun ei ole riittävää määrää tutkittua tietoa jostakin asiasta ja joissakin muissa maissa uusien asuinalueiden rakentaminen on terveyssyistä kiellettyä voimalinjojen välittömään läheisyyteen, asia tulee mielestäni huomioida erityisen vakavasti.
Päivi ehdotti tuolla voimalinjojen kaivamista maahan. Mielestäni tämä olisi paras ratkaisu. Tämä ei kuitenkaan sisältynyt kaavaan.

Koirapuistoa pitään Imatralle toivoneet asukkaat olivat toiveikkaita sen suhteen, että tälle alueelle sellainen olisi pystytty sisällyttämään. On erityisen kummallista, että Imatran kokoisessa kaupungissa sellaista ei ole.

Ylipäätään ihmettelen uusien asuinalueiden kaavoitusintoa tässä taloustilanteessa, jossa suurin osa esim. runkoputkista vanhoillakin asuialueilla kaipaavat pikaista saneerausta ja tähänkään ei tunnu kaupungilta löytyvän rahoitusta.