Pelasta Pro Gradu

Vieras
Vieras

/ #15 Re: Pro Gradun sulkeminen

02.02.2011 17:46

#14: JC - Pro Gradun sulkeminen 

Ei niillä PG:n luvuilla paljoa tehdä, jos tiedetään tappion olleen 11k vuodessa, enemmän olisin kiinnostunut ylipäätään VYY:n toiminnan luvuista, joita en ainakaan sen kotisivuilta löytänyt. Myös Vaasan Ylioppilastalo KOY:n tilinpäätös olisi ihan mielenkiintoista nähtävää.

Veikkaan, että uuteen ja uljaaseen Ylioppilastaloon uppoavat eurot ovat summiltaan jotain aivan muuta, kuin Pro Gradun tekemä vuosittainen tappio, jos sitä kerran oli viime vuonnakin vain 11 000 euroa. Ylioppilastalosta ei päästä eroon, mutta voiko kukaan edustajistosta tai hallituksesta sanoa, että rakennus on oikeasti tarpeellinen tai järkevä ylioppilaskunnalle? Ilmeisesti myöskään ylioppilastalon tilat eivät ole kelvanneet vuokraajille, ja jos ovat, niin miksi ylioppilastalon kulut ovat niin korkeat, vaikka kyseessä piti olla kaikinpuolin kannattava sijoitus. Ilmeisesti suunnitelmat eivät ole toteutuneet kuin konsulttien unissa? Muutenkin koko talosta on vähän se maku suussa, että se oli lähinnä joidenkin "tärkeiden" ihmisten sijoitus omaan nimeensä, eikä opiskelijoiden yhteiseen hyvään.

Tein päässä nopean laskutoimituksen(joka saattaa olla väärä, sillä en muista tarkkoja lukuja opiskelijamääristä ja maksun suuruudesta, mutta korjatkaa), jossa 11 000e on noin 3% opiskelijoiden maksamista lukukausimaksuista. Tämän lisäksi tulee vuokratuloja ja olettavasti myös muita tuloja, kuten lahjoituksia. On kummallista, että tätä 3% ei saada supistettua jostain muusta pois, vaan se yksinkertaisesti otetaan siitä toiminnasta, joka on suurimalle osalle opiskelijoista ainut linkki koko ylioppilaskuntaan opiskelun aikana. Itse näen muutekin, että 11ke tappiolla "ei ole mitään väliä", koska kyseessä on yleishyödyllinen palvelu, jolla tuotetaan lisäarvoa opiskelijjoille, ei yritys, jonka tavoite on maksimoida voittonsa.

Muutenkin PG:n sulkemisessa VYY:n edustajisto saa kyllä katsella enemmän peiliin, kuin "tavallinen" opiskelija. Veikkaan, ettei kovin aktiivista otetta PG:n toiminnan kehittämiseen ole ollut?

Jos VYY:n tiedotus olisi toiminut jotain muutakin kautta kuin Ylioppilaslehdessä(kuka sitä lukee?), niin mahdollisesti useampi opiskelija olisi osannut aktivoitua asian puolesta, tai mahdollisesti vastaankin. Itse ainakin olisin vastustanut ylioppilastaloa viimeiseen asti, enkä edes sen kalleuden takia, vaan yksinkertaisesti ihan esteettisistä lähtökohdista. Ehdottaisin esimerkiksi neljännesvuosittain mailin välityksellä tapahtuvaa yhteydenottoa opiskelijoihin, jolloin muutokset ja VYY:n toiminnan tulokset saavuttaisit luultavasti suuremman yleisömäärän kuin Ylioppilaslehden kautta.

Itse ehdotan koko ylioppilastalon myymistä, tai sen vuokraamista eteenpäin, ja VYY:n toiminnan siirtämistä halvempiin tiloihin.

Tiedän, ettei ehdotus ole realistinen, mutta sen sijaan maksan mielelläni 2-3e enemmän jäsenmaksua siitä ilosta, että Pro Gradu säilyy tulevaisuudessakin. Asiaa voisi lähestyä myös toisella tapaa, aloitetaan säästäminen vaikkapa VYY:n vuosijuhlista näin alkuun. Saaneeko yhtä paljon kannatusta kuin PG:n sulkeminen?