Vaadimme, että Joensuun lyseon lukio saa pitää oman rehtorin ja että Petri Lehikoinen jatkaa Joensuun lyseon lukion rehtorina. #prolyseo

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#605

Ei kannata muuttaa hyvin toimivaa järjestelmää.

(Ylämylly, 01.01.2018)

#618

Lyseon lukio on yksi Joensuun opinahjojen peruskivistä, historiallinen, kunniallinen ja perinteitä henkivä, mutta yhtä aikaa moderni, uudistusmielinen ja tasokas koulu.
Entisenä lyseolaisena ja nykyisinkin koulun asioita aktiivisesti seuraavana vastustan jyrkästi suurlukion syntymistä, koska se nakertaa koulujen erityispiirteitä, yhteisöjen voimaa ja opetuksen tasoa.
TerveisinKunnianarvoisan Joensuun lyseon lukion abiturientti vuodelta 1992

(Joensuu, 01.01.2018)

#683

Tässä ei ole mitään järkeä. Petri Lehikoinen on koulun sielu. Mitä tapahtuu koko koulun hengelle, jos Petri joutuu pois. Todella iso vääryys tapahtuu jos Petri joutuu pois. Päättäjät: Kuunnelkaa myös koulun oppilaita!

(Joensuu, 01.01.2018)

#684

Petri Lehikoinen ei voi missään nimessä poistua paikaltaa arvostetun Lyseon lukion johtajana, jotta tulevaisuus voi taata jälkipolvellemme hyvän opetuksen aihion.

(Joensuu, 01.01.2018)

#693

Rehtorimme on tärkeä osa koulua ja sen toimintaa. Rehtori huolehtii, että koulussa asiat hoituvat ja kaikilla on hyvä olla. Hän on mukana tapahtumissa, tuntee oppilaat ja ottaa heidät huomioon päätöksissään. Rehtorimme tekee työnsä täydellä sydämellä ja koulumme ei olisi sama ilman häntä.

(Joensuu, 01.01.2018)

#701

Rehtori Petri Lehikoinen on lyseolaisuuteen sitoutunut, aktiivinen ja kehittämismyönteinen rehtori, jolle mm. jaettu johtajuus ja osallistava toimintakulttuuri ovat tärkeitä. Reilu 10 vuotta sitten osallistuessani Opetusministeriön Osallistuva oppilas – yhteisöllinen koulu –hankkeeseen oli upeaa todeta, että hankkeessa esitelty osallistava ja yhteisöllinen toimintakulttuuri oli omassa koulussa jo silloin käytännön arkea. Petri Lehikoinen on vahvasti myönteisellä persoonallaan läsnä koulun arjessa ja omalla esimerkillään toteuttaa koulun toiminta-ajatusta ja arvoja.

(Joensuu, 01.01.2018)

#704

Ilmapiiri vaikuttaa tutkitusti oppimistuloksiin. Omistautunut ja oppilaita tukeva, läsnäoleva rehtori on tärkeässä roolissa koulun ilmapiirin ja ihmisten välisen kommunikaation edistämisessä.

(Joensuu, 01.01.2018)

#710

Olen abi Joensuun Lyseon lukiosta. Lyseon lukio ei olisi sama ilman Petri Lehikoista sen rehtorina. En voi kyllin korostaa miten paljon haittaa yhteisrehtoriudesta seuraisi erityisesti oppilaille.

(Kontiolahti, 01.01.2018)

#712

Kyllä koululla pitää olla oma rehtori joka pitää omiensa puolta

(Liperi, 01.01.2018)

#717

Hannu Naumanen puhuu asiaa. Toivoisin päättäjienkin ymmärtävän kuinka tärkeä ja ainutlaatuinen on minkä tahansa organisaation tai laitoksen aikojen saatossa syntynyt positiivinen, eteenpäin vievä ja kaikkia kannustava yhteishenki. Ei sellaista hetkessä uudelleen rakenneta. Onko yhden lehtorin palkan säästäminen todellakin tämän arvoista? Halvalla ja kevyesti menee perinteet ja arvot.

(Joensuu, 01.01.2018)

#721

Joensuun Lyseon lukion opiskelijana voin sanoa, että rehtori on suuri tekijä koulumme yhteishengen luojana. Tarvitsemme kouluumme läsnäolevan rehtorin, joka välittää oppilaistaan ja tervehtii iloisesti käytävillä jakaen samalla hyvää mieltä. Lyseon henki tarvitsee ylläpitäjäkseen oppilaiden ja opettajien lisäksi juuri sellaisen rehtorin, kuin Petri on. Ei ole yhtään päivää, jolloin Petri ei olisi tullut hymy kasvoillaan vastaan käytävällä, tai olisi pitänyt puhetta vakava ilme kasvoillaan. Lyseo tarvitsee läsnäolevan rehtorin.

(Kontiolahti, 01.01.2018)

#728

Lyseo tarvitsee oman rehtorin, järkyttävä ajatuksenakin sulattaa Joensuun lukioita entisestään yhteen. Petri Lehikoinen on paras niin mahdollinen rehtori meidän lukiolle mitä kuvitella saattaa. Koulu on perinteikäs ja Petri on tehnyt huikeaa työtä koulun yhteidshengen luomisessa ja opiskelijoita sekä opettajakollegoita tukiessaan.

(Helsinki, 01.01.2018)

#730

Rehtoriton koulu on kuin rukkanen ilman kättä.

(Joensuu, 01.01.2018)

#761

Joensuun lyseossa sydämellä tehtävä sivistystyö edellyttää omaa rehtoria. Pitkään ja ansiokkaasti Joensuun Lyseota luotsannut rehtori Petri Lehikoinen on paras mahdollinen henkilö johtamaan ja kehittämään Lyseota jatkossakin oppilaiden, opetushenkilöstön ja Joensuun kaupungin parhaaksi.

(Lappeenranta, 01.01.2018)

#767

Lyseon lukio on Suomen ja koko Pohjois-Karjalan historiallinen sivistyksen keskus. Upealla kehittämistyöllä perinteitä kunnioittaen se on yksi suomalaisen lukiojärjestelmän vetovoimainen kärki. Rehtori ja koko kouluyhteisö on luotsannut pitkäjänteisesti lukiota menestykseen. Lyseon lukion on säilytettävä ansaitsemansa asema omana toimintayksikkönään.

(Helsinki, 01.01.2018)

#775

Taas säästetään väärässä paikassa. Verot maksan mielelläni, mutta päätökseteossa voisi vähän miettiä mihin ne rahat ojataan. Jos tarkoitus on tulevaisuudessakin saada joensuulaisista nuorista
menestyjä tässä yhteiskunnassa tulee Joensuun Lyseon toimintaedellytykset säilyttää. Kaupingissa on oltava ainakin yksi lukio joka edes jotenkin pärjää kansallisessa lukiovertailussa. Kohta jo lukioikäiset joutuvat lähtemään opiskelemaan muualle, jos heillä on
tavotteita elämässä.

(Joensuu, 01.01.2018)

#780

Petri Lehikoinen johtanut lyseota mallikkaasti ja oikein jo vuosikausia, todella väärin syöstä tälläinen tekijä virastaan.
Nyt leikitte ihan väärillä asioilla päätöksentekijät.

(Joensuu, 01.01.2018)

#783

Näin jo valmistuneen ylioppilaan näkökulmasta asiaa pohtien Petri Lehikoinen oli oikeastaan omana aikanani erittäin keskeinen hahmo perinteisen Lyseon hengen ylläpitäjänä, ja on sitä täysin varmasti edelleenkin. Hän tuo toverillisella johtamisellaan kouluun ainutlaatuisen tunnelman niin oppilaiden kuin opettajienkin keskuuteen, sekä toimii loistavana linkkinä mainittujen ryhmien välillä. En usko, että kaupungin paras lukio säilyisi ennallaan ilman omaa rehtoriaan.

(Helsinki, 01.01.2018)

#784

Reksi-Pete on koko lyseon yhteishengen ydin!

(Helsinki, 01.01.2018)

#791

Olen Joensuun lyseo-seuran hallituksen jäsen ja toiminut vuosia aktiivisesti entisten ja nykyisten opiskelijoiden yhteistyön ja kokemustenvaihdon toteutumiseksi. Tavoitteena on lyseohengen säilyminen ja entisten oppilaiden tuki nykyisille. Suunnitelmia työn tiivistämiseksi ja seuran jäsenkunnan laajentamiseksi on tehty ja varoja niiden rahoittamiseen on kerätty. Jos koulun indentiteetti rapautuu hallinnon toimenpiteillä, katoaa tämän työn merkitys. Rehtori luo oppilaitokseen "hengen", opiskelijoille pitää olla vaihtoehtoja.

(Helsinki, 01.01.2018)