Ruorasmäen kylä ja lähialueet Joutsaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Kuulumiset adressin osalta

2024-02-22 16:55:44

Hei vaan  

Adressin osalta asiat ovat liikkuneet eteenpäin reilu viikon aikana, ja asia on pysynyt pöydillä siitäkin huolimatta, että VM asetti tässä vaiheessa selvityksen alle vain Pertunmaan ja Mäntyharjun liitoksen.  

  • 12.2.2024 Pertunmaan kunnanhallitus on käsitellyt asiaa  
  • 14.2. keskustelimme kunnanjohtaja Leena Ruotsalaisen ja selvitysmies Eero Laesterän kanssa aiheesta. Eero selvensi realistisen tilanteen ja vaihtoehdot  
  • 15.2. Eero laittoi lisäneuvoja sähköpostitse, miten asiaa voi edistää ja viikonloppuna tästä vaihdettiin lisää viestejä  
  • 19.2. Kuntaliitoksen ohjausryhmä on kokoontunut ja kuullut myös Joutsaa, joka on edelleen halukas jatkamaan neuvotteluita Ruorasmäen liittämisestä Joutsaan  
  • tänään 22.2. Mäntyharjun ja Pertunmaan kunnanjohtajilta tuli sähköpostitse terveisiä maanantain kokouksesta, ja kertoivat, että adressi tullaan ottamaan huomioon jatkoselvittelyissä  

Selvitysmiehen mukaan osakuntaliitos on realistinen vaihtoehto myöhemmin, ja siitä aloitteen pystyy tekemään kunnan jäsen. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi kunnassa olevat yhteisöt ja säätiöt, ja kiinteää omaisuutta (kiinteistö) omistavat tai hallitsevat tahot eli esimerkiksi mökkiläiset.    

Ymmärsin, että osakuntaliitos olisi kuitenkin ajankohtaista selvittää vasta tämän vaiheen jälkeen tai Mäntyharjuun liittämisen jälkeen.  

Kantelua edistetään, vaikka kieltämättä eri tahot ovat nyt ottaneet asian nyt paljon paremmin huomioon kuin aiemmin. Kantelu olisi aiheellista siksi, että menettelynä tässä on menty aikamoisia oikopolkuja, eikä vähiten valtionvarainministeriön taholta. Moitittavaa on erityisesti osallistamisen sivuuttaminen, virallisen dokumentaation ”vähäinen” määrä ja tämä ”kiire”.  

Pitäjänuutiset uutisoi räväkästi asioista ja poimii kohtuullisen valikoivasti asioita, joita nostelee otsikoihin ja uutisiin. Taustalla asiat kuitenkin ovat edistyneet, vaikka ei sellaisessa muodossa mitä aiemmin olisi tavoiteltu eli Joutsan ja Hartolan pitämistä selvityksessä mukana jo tässä vaiheessa.  

Laitellaan kuulumisia, kun jotain uutta kuuluu. Osakuntaliitos asia tosiaan tulee olemaan ajankohtaista vasta selkeästi myöhemmin, jos siihen kiinnostusta riittää.    


Ursula Sievänen

Pertunmaan kuntaliitos asia, tärkeä tiedote tämän päivän uutisesta

2024-02-01 20:50:49
Hei

 

Moni on varmaan jo törmännyt uutiseen, että valtiovarainministeriö olisi tänään päättänyt, että kuntaliitosasiasta neuvotellaan vain Pertunmaan ja Mäntyharjun välillä.
 
Tällainen ”päätöksenteko” on asukkaiden, kuntalaisten ja osallistamisen näkökulmista törkeä päätös, ja kuntakentällä täysin ennenkuulumatonta:
  1. Pertunmaan kuntalaisten kuulemistilaisuuksia ei ehditty järjestää, vaikka näin oli tarkoitus
  2. Ruorasmäen adressia ei käsitelty, vaikka selvitysmiehellä oli etukäteen tiedossa, että se on tulossa ja se oli jätetty käsiteltäväksi ennen päätöksen antamista.
  3. Joutsan ja Hartolan kunnalle valtuustoineen ja virkamiehineen annettiin ymmärtää, että nämä olisivat selvityksessä mukana, mutta nämä sivuutettiin täysin varsinaisessa kuntajakoprosessissa, joka siis vasta alkaa.


Asiasta on jo lähtenyt laaja tietopyyntö ministeriöön ja asia tullaan selvittämään perinpohjaisesti. Ministeriön päätöksestä on jo löytynyt tiettyjä virheitä/lainvastaisuuksia, joita parhaillaan tutkitaan.

Asiaan palataan lähiaikoina.
 
Terveisin Ursula

Ursula Sievänen

Adressi Ruorasmäen kylän liittämiseksi Joutsaan on toimitettu päättäjille

2024-01-30 12:12:59

Hei!

Kiitos allekirjoituksestasi! Adressi on toimitettu valtiovarainministeriöön ja selvitysmies Eero Laesterälle, sekä Joutsan, Mäntyharjun, Hartolan ja Pertunmaan kuntiin. Valitettavasti saatekirjettä ei voi liittää tähän viestiin, mutta sitä voi pyytää minulta osoitteesta usievanen (at) gmail.com.

 

Ystävällisin terveisin

Ursula


Ursula Sievänen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.