Ala-Keiteleen musiikkiopiston toiminta säilytettävä Laukaassa!

Kommentoitu viesti


Vieras

#14 Kaikkea hyvää emme voi enää saada

01.12.2013 20:22

Musiikkiopiston toiminta ei ole halpaa, vaan oppilasmäärään nähden hyvin kallista sekä kunnalle että perheille. Lisäksi siihen pääsevät osallistumaan vain harvat laukaalaiset lapset, se hyödyttää tosi pientä osaa lapsia, koska oppilaaksi on vaikea päästä. Musiikin opetuksen tarjonta on laajaa: Jyväskylän konservatoriolla on tarjolla monenlaista opetusta, ja yksityisten musiikkikoulujen opetus laajenee koko ajan. Aika julmaa ehdottaa musiikkiopiston sijasta kirjastojen toiminnan lopettamista, ne kun ovat kuitenkin joka ikisen kuntalaisen saavutettavissa olevia palveluita. Sivukylien lapset eivät pääse "kauppareissuillaan" kirjastoon. Sivukirjastojen toimintaa leikataan joka tapauksessa, samoin päiväsairaanhoito tulee varmaan lakkaamaan tai sitä karsitaan, omaishoidontukea karsitaan, kyläkoulut ovat vaarassa jne. Ennen kaikkea säästöideoita kaivataan nyt, mutta tiukassa tuntuvat olevan! Jos päästämme kunnan kriisikuntaselvitystilaan, meidän on aivan turha valittaa enää laukaalaisten virkamiesten ja päättäjien toimista. Sitä valitusta ei enää kukaan kuule.

Vastaukset


Vieras

#15 Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

2013-12-02 09:59:48

#14: - Kaikkea hyvää emme voi enää saada

Laukaan kunta ei maksa ehdotuksen mukaan myöskään Jyväskylän konservatorion oppilaspaikkoja, mikäli tarkoitat ammattiopiston taiteenperusopetusta. Ja verrattuna vaikkapa jääkiekkoon soittoharrastus on tosi halpa. Kaikille lapsille ei sovellu tavoitteellinen soiton opiskelu. Heitä varten on ykstyiset koulut. Ja ei pidä unohtaa ihan jokaisen kuntalaisen mahdollisuutta nauttia musiikkopistolaisten hienoista konserteista. Lukukausimaksut ovat laukaalaisilla noin 200 euroa pienemmät, kuin helsinkiläislasten opiskelu valtion ja kunnan tukemissa musiikkiopistoissa. Kateus vie kalatkin vedestä, sanoo vanha kansa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#16 Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

2013-12-02 10:42:54

#14: - Kaikkea hyvää emme voi enää saada

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/opeku/kulti/kulttuuri/kunnalliset/taiteenperusopetus/Documents/Taiteen%20perusopetus.ppt

 

Tässä power point -esityksessä on selkeästi esitetty musiikin opetuksen järjestämisen säännöt. Ja siitä myös selviää, että valtio kustantaa 57 tai 43  prosenttia yhden oppilaan opiskelusta kriipuen opintojen järjestämistavasta. Se, että Ala-Keiteleen musiikkiopistoon on vaikea päästä, on taas Laukaan kunnalispoliitikkojen päätös: oppilaspaikkoja on ostettu todella vähän suhteessa kasvavaan askukaslukuun.


Vieras

#19 Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

2013-12-04 15:10:16

#14: - Kaikkea hyvää emme voi enää saada

Asun sivukylällä. Omista viidestä lapsestani neljä on osallistunut tai yhä osallistuu musiikkikoulun opetukseeen. Myös muita lapsia olemme täältä kuljettaneet opetukseen. Lisäksi harrastus on halpa verrattuna moneen urheiluharrastukseen, jossa yksistään lisenssimaksut ovat korkeammat.


Vieras

#20 Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

2013-12-05 10:47:34

#14: - Kaikkea hyvää emme voi enää saada

Niin samaa mieltä! Se on vaan valitettavan tosi, että tämä toiminta hyödyttää vain hyvin pientä osaa laukaalaisista lapsista ja nuorista. Kuten jo selvisikin, kaikilla ei edes ole mahdollisuutta tätä hyödyntää, vaikka halua ja intoa oppia musiikkia olisikin. Musiikin ammattilaisuuteen vetoaminen on absurdia, samaan argumenttia voisi käyttää ihan missä tahansa harrastuksessa, joista suurinta osaa kunta tukee huomattavasti vähemmän.

Jostain on säästettävä ja on tosiaankin kauhea ajatus, että säästöä otettaisiin vaikka lähikirjastoista, jotka todellakin ovat avoinna ihan joka ikiselle kuntalaiselle. Kirjastoissa on tarjolla elämyksiä, kulttuuria ja yleissivistystä ihan laidasta laitaan, myös musiikkia. Ja esim. kahden lähikirjaston sulkeminen toisi vaan n. puolet siistä säästöstä, mitä musiikkiopiston toiminnan tukemisen lakkauttaminen toisi (faktaa). Eli n. 100 ihmisen takia voidaan lopettaa tuhansia hyödyttävä palvelu?