Hyvinvointivaltion puolesta

Kommentoitu viesti

matti christensen
Otava, Mikkeli

#3

15.10.2011 12:46

valitettavasti oikeisto, kokoomus ja harhaanjohdetut demarit, on onnistunut jo purkamaan hyvinvointivaltion mekanismeja - joten pikemmin adressin tulisi vaatia hyvinvointivaltion palauttamista !

Vastaukset


Vieras

#6 Re:

2011-10-15 19:39:25

#3: matti christensen -

Tarkoituksenani oli käynnistää asiasta keskustelu. Hyvinvointivaltiota on purettu ja puretaan edelleen. Otan esimerkiksi terveydenhoidon. Aikoinaan terveyskeskukseen pääsi maksutta. Maksu otettiin käyttöön perustelemalla, että mummot käyvät ajankulukseen höpisemässä lääkärien kanssa ja kuluttavat näiden kallista aikaa. Väittämän tueksi ei esitetty mitään näyttöä. Toinen peruste oli, että syrjäytyneet ihmiset varaavat aikoja eivätkä tule sovittuna aikana, jolloin maksullisuus vähentäisi turhia varauksia. Tätäkään asiaa ei tutkittu etukäteen. Muistini mukaan Kirkkonummella tehtiin asiasta myöhemmin selvitys ja siinä ilmeni, että ne, jotka jättivät tulematta sovittuna aikana jatkoivat poisjääntejään ja samalla todettiin, että näistä suurimmalle osalla oli sosiaalitoimiston maksusitoumus.

Palvelusetelien käytöstäkään ei ole kovin hyviä selvityksiä. Epäilen, että niitä käyttävät henkilöt, joilla on hoitovakuutus tai joiden työnantaja maksaa lääkärissä käynnit KELAn osittaisella tuella. Näyttää siltä, että palveluseteleillä tuetaan yksityisiä lääkäriasemia sekä ihmisiä, joiden taloudellinen asema on jo ennestään keskimääräistä parempi. Ainakin lehtitietojen mukaan tällaisen Yhdysvalloissa käytössä olevan järjestelmän kaltainen terveydenhoito tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi.

Hyvinvointivaltion purkaminen pitää pysäyttää, ja sen toimivuutta parantaa.

Markku J Kekäläinen