Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#22 Re: Re: Yhteiskunnan tulee tukea luonnonjärjestystä

12.07.2010 11:00

#20: Irwin - Re: Yhteiskunnan tulee tukea luonnonjärjestystä

Mutta rekisteröity parisuhde on demokratiassa parempi lainsäädännöllinen kompromissiratkaisu kuin sukupuolineutraali avioliitto, sillä avioliitto on ihmiskunnan historiassa ylivoimaisen vahvasti tarkoittanut juuri miehen ja naisen välistä liittoa ja on erittäin ylimielistä muuttaa se tarkoittamaan jotain muuta.

Jos kaikki sanat voisi muuttaa tarkoittamaan jotain muuta, kuin mitä ne ovat tarkoittaneet, voisi eduskunnan rinnalle perustaa Suomen eduskunta ry-nimisen yhdistyksen (en tosin tiedä vaikka voisi, mutta mielestäni ei tulisi voida) ja aloittaa Valtion rautatiet oy - nimisen taksiyhtiön tai ....

Täysi adoptio-oikeus loukkaa lapsen oikeutta omistaa isä ja äiti, aina kun se on mahdollista. Lapsen saanti ei ole automaattinen ihmisoikeus, vaan lahja.

Perintö-, asumistuki, ym raha-asioita voidaan hoitaa lainsäädännöllä. Minua ei haittaa laisinkaan, jos homoparin toinen puoliso perii toisen, sikäli kuin perimysoikeus koskee muitakin parhaita ystäviä. Homosuhdekin voi kyllä olla samalla myös läheinen ihmissuhde, mutta homosuhteen rekisteröinti avioliittona taas on yhteiskunnallinen kannanotto, jota en kannata.

Siis samassa suhteessa voi olla monia ulottuvuuksia ja nyansseja: esim.työpaikoilla voi ihmissuhde alaisen ja esimiehen välillä olla toimiva työkaveruussuhde, vaikka vapaa-ajalla ei haluta enää olla tekemisissä, jotta työ ja vapaa-aika erottuvat toisistaan.

Nykyinen tilanne on demokratian näkökulmasta paras tasapaino, jota ei tulisi järkyttää. Puolustan homojen tasa-arvoa esim. työelämässä, vain muutamin perustelluin varauksin (tietyt aatteelliset työtehtävät), mutta avioliiton rekisteröinti menee rajan yli.

Vastaukset

Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#23 sanasekoilua

2010-07-12 14:05:30

#22: Vieras - Re: Re: Yhteiskunnan tulee tukea luonnonjärjestystä

Ymmärsinkö nyt oikein, että vastustat homojen avioliittoa, koska sana avioliitto on määritelty tarkoittamaan liittoa eri sukupuolen edustajien välillä? Voitaisiinko ongelma siis korjata, jos määriteltäisiin homoliitto, joka olisi lainsäädännöllisesti muuten sama kuin avioliitto mutta vain homoille sallittu?